Krijgt u deze nieuwsbrief niet goed in beeld? Klik dan hier voor de online versie.


Happen en Trappen
Happen en Trappen

Nieuwsbrief juli 2022

Vakantietip: ga voor een historisch mooie fietszomer!

Of je nu vakantie viert op een Twentse camping, in een Zeeuwse B&B of gewoon fietstochtjes maakt vanuit huis: jij gaat historisch genieten deze zomer! Natuurlijk helpen we je graag op weg met onze ‘nostalgische’ Happen en Trappen-routetips.

Unieke kasteelkiekjes voor in het fotoboek

Ben jij dol op kastelen? Fiets dan eens de ThemaHappen-route ‘Groots genieten van Kasteel & Park Rosendael’. Gasten die jou voorgingen omschreven deze tocht als een ‘pareltje op de Veluwe’.

Bezoek vooral ook het schitterende historische landschapspark van kasteel Rosendael. Daar vind je zelfs nog vijvers, watervallen en fonteinen uit de 17de eeuw.

Bekijk Groots genieten van Kasteel & Park RosendaelBeleef het verhaal van Beekman & Beekman

Heb jij ook weleens heimwee naar vroeger? Rond De Peel en het pittoreske dorpje Griendtsveen hangt een zweem van nostalgie. Mede dankzij streekromanschrijver Toon Kortooms! Tijdens de route ‘De Peel’ kom je alles over hem en de ‘onschuldige’ boerenjongens Heintje en Matje Beekman te weten.

Griendtsveen is overigens een heel bijzonder dorpje, dat je echt een keer gezien moet hebben. Met name de apostelwoningen van rond 1900 springen in het oog.

Bekijk De PeelHelemaal terug naar de tijd van de Romeinen

Ga jij op zoek naar de Romeinse sporen langs de limes van Utrecht? We hebben een heerlijke historische fietsroute voor jou uitgestippeld, waarbij je op een leuke manier kennis maakt met het Romeinse verleden op de zuidoever van de Rijn.

Tijdens je Happen en Trappen-tocht passeer je ook nog middeleeuwse kastelen, de Utrechtse stadsverdediging en de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie. Jij bent straks vast een stuk wijzer!

Ontdek Romeinse sporen langs de limes van Utrecht

In de sporen van Vincent van Gogh

Vincent wist het al: de natuur in West-Brabant is prachtig en inspirerend. Hier sloeg de later wereldberoemde schilder dan ook fanatiek aan het schetsen en tekenen. Tijdens de route ‘Schilderachtig West-Brabant’ fiets je onder andere door Van Gogh-dorp Etten-Leur. Als kunst- én fietsfanaat mag je deze tocht dus zeker niet missen.

Ontdek Schilderachtig West-BrabantOp en top oud-Hollandse glorie

Die typische Zaanse huisjes, de klompen en natuurlijk de molens. Rond de Zaanse Schans fiets je echt terug in de tijd.

Tijdens je Happen en Trappen-tocht schuif je onder andere aan bij het sfeervolle oud-Hollandse restaurant De Kraai, met z’n typische Zaanse ‘Smuiger’. Boutique Hotel Zaan, dat het hoofdgerecht verzorgt, heeft een zalig terras aan het water.

Bekijk Glorieus genieten rond De Zaanse SchansOok historisch: Vlaamse glorie van weleer

Het prachtige historische pand van Brasserie ‘De Paardenstallen’, gelegen op Abdijsite Herkenrode in Hasselt is een echte beleving. Het is het grootste Vlaamse restauratieproject in Belgisch-Limburg. Maar liefst vijftien jaar werd er aan gewerkt. Zeker een bezoekje waard dus.

Ga jij de route ‘Trappen door de stad van de smaak’ fietsen, dan ben je van harte welkom bij De Paardenstallen voor een smakelijk soepje van regionale seizoensproducten. Is dat even mooi geregeld!

Ontdek Trappen door de stad van de smaakJouw vakantiefietstocht nog niet gevonden?

Of ben je op zoek naar een mooie fietsroute nabij je vakantieadres in een bepaalde provincie? Op onze website vind je heel eenvoudig nog veel meer heerlijke Happen en Trappen-routes voor deze zomer.

Vind jouw vakantiefietstocht op www.happenentrappen.nl/routes


Facebook Instagram

Facebook Instagram

Wilt u de nieuwsbrief van Happen en Trappen niet meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.