De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Schilderachtig West-Brabant - 53 km.

8,3 / 10
123 evaluatie(s)

De wereldberoemde schilder Vincent van Gogh wist het al: de natuur in West-Brabant is prachtig en inspirerend. Het is dan ook niet meer dan logisch om in zijn voetsporen te trappen…


Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
- Koffie en gebak
- Voorgerecht
- Soep
- Hoofdgerecht
- Nagerecht
- Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Natuurlijke inspiratie
Het startpunt van deze route is in Etten-Leur, ten westen van Breda. Etten-Leur was ook het startpunt van de carrière van Vincent van Gogh. Zijn vader was hier predikant en vanaf 1881 woonde Van Gogh hier in de kosterswoning. Hij had er zijn eerste atelier en sloeg fanatiek aan het schetsen, tekenen en aquarellen. Zijn inspiratie haalde hij uit de natuur in de omgeving. U zult al snel begrijpen waarom…

Jachtterrein
Vanuit Etten-Leur trappen we het Liesbos in. Op ruim 200 hectare is het grootste zomereikenbos van Nederland gevestigd. Eeuwenlang gebruikten de graven van Nassau dit gebied als jachtterrein, maar tegenwoordig is het vooral een wandelparadijs.

Muizenplaag
De volgende stop is in Prinsenbeek, waar volgens de overlevering de heilige Gertrudis van Nijvel gewoond heeft. Volgens een legende was zij in staat om de plaatselijke boeren te verlossen van een muizenplaag door deze met zich mee te lokken. De boeren waren zó onder de indruk dat ze zich spontaan bekeerden tot het christendom. Het beroemde verhaal van de Rattenvanger van Hamelen schijnt hiervan te zijn afgeleid.

Vogels
De laatste smakelijke stop is in Zevenbergen, waar monumenten in verschillende bouwstijlen zich presenteren. De Sint-Bartholomeuskerk is neoromaans, de Catharinakerk gotisch en er zijn verschillende woonhuizen met trap- en klokgevels. In de omgeving van Zevenbergen vinden we vooral zeekleipolders waar allerlei vogels zich thuis voelen: van fuut tot grutto en van oeverzwaluw tot rietzanger.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel Het Witte Paard

Hotel Het Witte Paard

Oude Bredaseweg 15
4872 AB Etten-Leur
076-3031301
www.hotelhetwittepaard.nl

Restaurant Boswachter Liesbosch

Restaurant Boswachter Liesbosch

Nieuwe dreef 4
4839 AJ Breda
076-5212736
www.boswachter-liesbosch.nl

Brasserie de Nieuwe Baan

Brasserie de Nieuwe Baan

Mr Bierensweg 43
4841 AJ Prinsenbeek
076-5411906
www.brasseriedenieuwebaan.nl

Hotel de Borgh

Hotel de Borgh

IJshof 1
4761 BE Zevenbergen
0168-324344
www.hoteldeborgh.nl

In Den Molen

In Den Molen

Zevenbergseweg 21
4871 NJ Etten-leur
0168-370009
www.indenmolen.comPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle restaurants, behalve Hotel de Borgh, zijn oplaadpunten aanwezig Fietsverhuur is mogelijk bij Van der Veeken. Een normale fiets kost Ä10,- en een e-bike kost Ä18,-. Gelieve vooraf te reserveren via 076-5020050. Zie praktische informatie Parkeergelegenheid: Gratis beschikbaar bij het startpunt (5 plaatsen) en anders 200 meter verderop. Honden toegestaan op het terras Station: Op 200 meter afstand van het startpunt bevindt zich het station van Etten-Leur. WIFI: Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2017
- Op maandagen is deze route niet te fietsen.
- Op dinsdagen tot en met 1 april 2018 krijgt u zowel koffie met gebak als het nagerecht geserveerd bij Hotel het Witte Paard omdat In Den Molen gesloten is. 

Let op:
- U kunt uiterlijk 15.30 uur arriveren voor het hoofdgerecht. Bent u later? Neem dan telefonisch contact op met Hotel de Borgh (0168-324344). Dan zullen zij de mogelijkheden bekijken.
- U kunt bij deze route bij zowel Herberg Het Witte Paard alsmede Hotel de Borgh overnachten. Als Happer en Trapper ontvangt u bij beiden 10% korting op een overnachting (deze korting is niet mogelijk in combinatie met andere aanbiedingen)!

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route