De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Schilderachtig West-Brabant - 53 km.

8,3 / 10
212 evaluatie(s)

De wereldberoemde schilder Vincent van Gogh wist het al: de natuur in West-Brabant is prachtig en inspirerend. Het is dan ook niet meer dan logisch om in zijn voetsporen te trappen…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Het Witte Paard - Beer Food Wine
  • Voorgerecht bij Restaurant Boswachter Liesbosch
  • Soep bij Eetcafé de Swaen
  • Hoofdgerecht bij Restaurant Groen Eten & Drinken
  • Nagerecht bij In Den Molen

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Natuurlijke inspiratie
Het startpunt van deze route is in Etten-Leur, ten westen van Breda. Etten-Leur was ook het startpunt van de carrière van Vincent van Gogh. Zijn vader was hier predikant en vanaf 1881 woonde Van Gogh hier in de kosterswoning. Hij had er zijn eerste atelier en sloeg fanatiek aan het schetsen, tekenen en aquarellen. Zijn inspiratie haalde hij uit de natuur in de omgeving. U zult al snel begrijpen waarom…

Jachtterrein
Vanuit Etten-Leur trappen we het Liesbos in. Op ruim 200 hectare is het grootste zomereikenbos van Nederland gevestigd. Eeuwenlang gebruikten de graven van Nassau dit gebied als jachtterrein, maar tegenwoordig is het vooral een wandelparadijs.

Muizenplaag
Tijdens deze route zult u ook stoppen in Prinsenbeek, waar volgens de overlevering de heilige Gertrudis van Nijvel gewoond heeft. Volgens een legende was zij in staat om de plaatselijke boeren te verlossen van een muizenplaag door deze met zich mee te lokken. De boeren waren zó onder de indruk dat ze zich spontaan bekeerden tot het christendom. Het beroemde verhaal van de Rattenvanger van Hamelen schijnt hiervan te zijn afgeleid.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Het Witte Paard - Beer Food Wine

Het Witte Paard - Beer Food Wine

Oude Bredaseweg 15
4872 AB Etten-Leur
076-3031301
www.hotelhetwittepaard.nl

Restaurant Boswachter Liesbosch

Restaurant Boswachter Liesbosch

Nieuwe dreef 4
4839 AJ Breda
076-5212736
www.boswachter-liesbosch.nl

Eetcafé de Swaen

Eetcafé de Swaen

Markt 29
4841 AA Prinsenbeek
076-5418805
www.eetcafedeswaen.nl

Restaurant Groen Eten & Drinken

Restaurant Groen Eten & Drinken

Meerberg 41
4847 NA Teteringen
076-8860680
www.etenendrinkenbijgroen.nl

In Den Molen

In Den Molen

Zevenbergseweg 21
4871 NJ Etten-leur
0168-370009
www.indenmolen.comPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij Van der Veeken. Gelieve vooraf te reserveren via 076-5020050. Bij deze route kunt u overnachten bij Het Witte Paard - Beer Food Wine (met 10% korting) Gratis beschikbaar bij het startpunt (5 plaatsen) en anders 200 meter verderop. Toegestaan, mits aangelijnd Op 200 meter afstand van het startpunt bevindt zich het station van Etten-Leur. Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag, dinsdag en woensdag kan deze route niet gefietst worden.

- Op donderdag en vrijdag wordt het hoofdgerecht geserveerd bij Landgoed Bergvliet. Dit is recht tegenover restaurant Groen Eten & Drinken.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsverhuur is mogelijk bij Van der Veeken. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 076-5020050. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route