De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

De Peel - 44 km.

8,3 / 10
198 evaluatie(s)

Vraag een willekeurige passant wie de best verkochte Nederlandse roman ooit heeft geschreven en het antwoord luidt waarschijnlijk Harry Mulisch, Herman Koch of Kluun. Begrijpelijk maar onjuist, want met twee miljoen(!) verkochte exemplaren valt deze eer aan Toon Kortooms ten deel. Zijn boek 'Beekman en Beekman' werd werkelijk verslonden door het publiek. Bijzonder is het gegeven dat de boeken van Kortooms gebaseerd waren op zijn eigen ervaringen en zich afspeelden in de Peel. De ideale aanleiding voor een dagje Happen en Trappen.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Toon Kortooms Park
  • Voorgerecht bij Eetcafé de Buizerd
  • Soep bij Pesos eten en drinken
  • Hoofdgerecht bij Beekman & Beekman
  • Nagerecht bij Herberg de Morgenstond

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Fraai stukje Peel
Voor deze gastronomische dagtocht van 44 kilometer start u ’s morgens in Deurne bij het Toon Kortooms Park. U wordt ontvangen met koffie of thee en 2 soorten huisgemaakte koek, chocolade en een turfdruppelke met slagroom. Voor u uw weg vervolgt wilt u wellicht nog even langs een bijzonder kunstwerk: een bronzen buste van Kortooms. Een bijzonder kunstwerk van Jos Reniers, met als opschrift: ‘Toon Kortooms schijver – In zijn boeken is de Peel vereeuwigd.’ treft u aan op het Toon Kortoomspark.
Vervolgt fietst u door de Deurnese Peel, 2750 hectare uitgestrekte veenvlaktes, af en toe onderbroken door ‘boerenkuilen’ (afgraving). Na deze overdosis natuurschoon schuift u aan bij eetcafé De Buizerd in Asten voor een voorgerecht. Daarna staat u wederom een fraai stukje Peel te wachten, maar ditmaal de Groote Peel. Via de Dennendijkse bossen komt u vervolgens weer terug in Asten, waar bij restaurant Pesos een smaakvol soepje wacht.

In stijl
De route voert u dwars door het weidse Brabantse land met zijn prachtige oude boerderijen, over smalle landweggetjes en mooie bospaden: de Aa-route zal u aangenaam verrassen. Zo bereikt u grand café Beekman en Beekman in Deurne, waar de geest van wijlen Toon Kortooms nog rondwaart. Hier op het marktplein komt het hoofdgerecht op tafel. Voor u Deurne weer verlaat wilt u wellicht nog even langs de Openbare Bibliotheek fietsen. Daar is namelijk, op zijn 75e verjaardag, een bronzen buste van Kortooms geplaatst. Een bijzonder kunstwerk van Jos Reniers, met als opschrift: ‘Toon Kortooms schijver – In zijn boeken is de Peel vereeuwigd.’
Het laatste traject voert naar herberg De Morgenstond in Griendtsveen, waar de dag in stijl wordt afgesloten met een heerlijk dessert.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Toon Kortooms Park

Toon Kortooms Park

Griendtsveenseweg 80
5753 SB Deurne - Griendtsveen
0493-529590
www.toonkortoomspark.nl

Eetcafé De Buizerd

Eetcafé De Buizerd

Buizerdweg 1a
5725 RX Asten
0493-560300
www.cafedebuizerd.nl

Pesos eten en drinken

Pesos eten en drinken

Logtenstraat 3
5721 EX Asten
0493-670667
www.pesos.nl

Beekman & Beekman

Beekman & Beekman

Markt 8
5751 BE Deurne
0493-354418
www.beekmanbeekman.nl

Herberg de Morgenstond

Herberg de Morgenstond

St. Barbarastraat 35
5766 PC Griendtsveen
0493-529251
www.herbergdemorgenstond.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij Toon Kortooms Park, Beekman & Beekman en Herberg de Morgenstond beschikbaar Fietsen kunnen gehuurd worden bij Manders Rijwielhandel. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0493-312354. Geen overnachtingsmogelijkheden Parkeergelegenheid: Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt. Honden: toegestaan mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein WIFI: Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

- Op 23, 24 en 25 augustus wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Pesos eten en drinken omdat Eetcafé de Buizerd dan gesloten is.
- Op 11 en 12 oktober kan deze route niet gefietst worden.

Let op
- Bij het startpunt van de route, Toon Kortooms Park, ontvangt u naast een kopje koffie/thee heerlijke huisgemaakte lekkernijen.
- Bij het eindpunt van de route, Herberg De Morgenstond, heeft u een keuze uit 3 desserts die geserveerd kunnen worden op het gezellige terras!

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar bij deze route kunnen fietsen gehuurd worden bij Manders Rijwielhandel. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0493-312354.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route