De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Trappen door de stad van de smaak - 49 km.

8,2 / 10
3 evaluatie(s)

Hasselt: Smaakmakende stad in een spraakmakende omgeving. De stad van de Hasselaars zorgt voor een mooie start uw dag, waarna u wordt ondergedompeld in een scala van natuur- en cultuurgebieden rond deze smaakvolle stad. U beleeft op alle vlakken een verrassende dag rondom de Stad van de Smaak! 
  

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Smaaksalon
  • Voorgerecht bij De Elzartmolen
  • Soep bij De Paardenstallen
  • Hoofdgerecht bij Het Domein
  • Nagerecht bij De Boulevard

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Herkvallei
De rivier de Herk heeft in de loop der eeuwen het landschap bepaald. Er is akkerbouw ontstaan op de flanken van de vallei, maar steeds de meanderende rivier en haar 350 ha grote natuurgebied trekt vogels en overige fauna. Op de graslanden eromheen groeien populieren, wilgen en wilde bloemen. Na deze prachtige etappe arriveert u voor een heerlijk voorgerecht bij de Elzartmolen.

Abdijsite Herkenrode
Bij Stokrooie en passeert u Herkenrode. Abdijsite Herkenrode is een prachtige Abdij met daarbij behorend een groot aantal leuke bezienswaardigheden. Een kruidentuin, belevingscentrum in een prachtige historische omgeving, Herkenrode heeft het allemaal.

Natuurreservaat Platwijers
Natuurreservaat Platwijers doet u kort aan. Een prachtige plek voor de start van mooie wandelingen langs de bekende vijvers. Het is onderdeel van de Wijers, een uitgestrekt natuurgebied rond Hasselt. Deze route leidt u echter richting het Zuidoosten naar Bokrijk richting een heerlijk hoofdgerecht!

Domein Kiewit
Een onderdeel van de groene long van Hasselt is Domein Kiewit. Natuureducatie, speeltuin, een kinderboerderij en een speelbos: een waar kinderparadijs tussen de poelen en vijvers die dit gebied kenmerken.

Fietsen door het Water
Als onderdeel van een aantal ambitieuze fietsprojecten legde de provincie Limburg een paar jaar geleden een fietspad aan dat recht door de Bokrijkse vijvers snijdt. Een hallucinante beleving. Men kan er zich verwachten aan het fijne gezelschap van betoverende zwanen… na al deze pracht mag u nagenieten met een heerlijk hoofdgerecht waarna u de stad weer opzoekt richting het dessert.

 Wij verwelkomen u graag op deze route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Smaaksalon

Smaaksalon

Maastrichterstraat 61
3500 Hasselt
0032-49056629
www.smaaksalon.be

Brasserie Elzartmolen

Brasserie Elzartmolen

Herkkantstraat 58
3510 Stevoort
0032-11313091
www.elzartmolen.com

De Paardenstallen

De Paardenstallen

Herkenrodeabdij 5
3511 Kuringen Ė Hasselt
0032-11362361
www.depaardenstallen.be

Het Domein

Het Domein

Hasseltweg 481
3600 Genk
0032-11824098


Brasserie De Boulevard

Brasserie De Boulevard

Kattegatstraat 1
3500 Hasselt
0032-11263523
www.deboulevardhasselt.bePraktische informatie

Geen oplaadpunt voor elektrische fietsen Bij het startpunt van deze route (Visit Hasselt) via City-Rent. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u een kijkje nemen op de website www.city-rent.be Geen overnachtingsmogelijkheden U kunt parkeren bij Q-park in de nabije omgeving van het startpunt. Indien u gratis wil parkeren dan kan dat in de rand van de stad. Kijk voor mogelijkheden op www.vlotnaarhasselt.be.  Geen honden toegestaan op het terras Het treinstation van Hasselt is gelegen op 1 kilometer afstand van het startpunt Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Let op
- Deze route kan enkel om 10.00 uur gestart worden.
- U kunt zich voor de start van de route melden bij Visit Hasselt. Dit is gelegen naast de Smaaksalon. Bij Visit Hasselt ontvangt u de routebeschrijving en overige informatie, waarna u wordt verwacht bij de Smaaksalon voor de koffie met gebak.
- U wordt dringend verzocht om de kaarthouder en routebeschrijving achter te laten bij de receptie van Holiday Inn (waarin De Boulevard is gevestigd) aangezien Visit Hasselt om 17 uur haar deuren sluit.  
- Gelieve voor 17.00 uur te arriveren bij Brasserie De Boulevard dit is in lijn met de richttijden.

- De Boulevard is onderdeel van Holiday Inn Hasselt.

- U kunt in de nabije omgeving van het startpunt betaald parkeren in een van de parkeergarages. Indien u gratis wil parkeren dan kan dat in de rand van de stad. Kijk voor mogelijkheden op www.vlotnaarhasselt.be. 

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route (Visit Hasselt) via City-Rent. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u een kijkje nemen op de website www.city-rent.be.
U kunt eventueel ook fietsen huren bij Fietsparadijs Limburg. Reserveren kan via www.fietsparadijslimburg.be. Ze hebben een ruim aanbod en het verhuurpunt is gelegen aan het station.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een Covid Safe Ticket voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

Het dragen van een mondkapje is verplicht bij binnenkomst en verplaatsing in restaurants. Gelieve hier rekening mee te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route