De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Thema Happen | De Gouden Eeuw Driehoek (Zilvermuseum) - 48 km.

Thema: cultuur
Cultuur combineren met heerlijke gerechten? Kies dan voor deze ThemaHappen route waarbij u een bezoek brengt aan het Zilvermuseum. Hier wordt de zilversmeedkust gepresenteerd en kunt u verschillende zilveren voorwerpen door de jaren heen bewonderen.

Arrangement (prijs: € 37,45 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie/thee en gebak bij Brasserie Joia rond 10.00 of 10.30 uur
  • Een bezoek aan het Zilvermuseum om 12.00 of 12.30 uur
  • Heerlijke lunch bij Restaurant Belvédère rond 13.45 of 14.15 uur
  • Nagerecht bij De Koffiefabriek rond 16.00 of 16.30 uur
  • Afsluitend drankje bij Brasserie Joia rond 18.00 of 18.30 uur

Tevens ontvangt u de routebeschrijving van een mooie fietsroute met bezienswaardigheden onderweg en een fietskaarthouder. Deze materialen levert u aan het einde van de dag weer in.

Zilvermuseum
Een bezoek aan het Zilvermuseum is leuk, interactief en leerzaam voor jong en oud. U ziet, voelt, ruikt en hoort zilver en ontdekt nog veel meer over dit veelzijdige edelmetaal in de Wereld van Zilver. De unieke collectie wordt gepresenteerd in prikkelende thema's en hier staat zelfs de langste zilverdoe-tafel ter wereld. Dit is een interactieve tafel vol zilververhalen en -opdrachten. In de Zilversmederij onthullen jonge ambachtelijke smeden hun geheimen, waarna u zelf aan de slag kunt gaan in het Zilverlab. Het museum is gevestigd in Schoonhoven, dé zilverstad van Nederland.

Gouden Eeuw Driehoek
De fietsroute laat u het beste van de Gouden Eeuw in één dag beleven. Schoonhoven, Oudewater en Gouda zijn drie prachtige stadjes met iedereen unieke historie en vooral ook bijzondere oude ambachten. Onderweg komt u langs verschillende bezienswaardigheden die toegelicht worden in de routebeschrijving. Een route die veel natuurlijk en historisch schoon te bieden heeft en waar u tegelijkertijd wat leert van de historie.

Culinair genieten
Nadat u genoten heeft van een kopje koffie en gebak stapt u op de fiets voor de eerste etappe. U fietst richting Het Zilvermuseum. Nadat u een bezoek heeft gebracht aan het museum fietst u een klein stukje naar Restaurant Belvédère waar een heerlijke lunch wacht. Na de lunch trappen we verder naar het nagerecht bij De Koffiefabriek. Het is tijd om op de pedalen te stappen voor de laatste etappe. U sluit de dag af met een drankje bij Brasserie Joia waar u nog even kunt nagenieten.

Ander startpunt of museum?
Wilt u de Gouden Eeuw Driehoek route beleven, maar start u liever in Schoonhoven of Gouda? Of brengt u liever een bezoek aan het Museum Gouda of het Touwmuseum?
Bekijk dan eens één van de volgende ThemaHappen routes:

De Gouden Eeuw Driehoek (Museum Gouda) - start in Schoonhoven.
https://www.happenentrappen.nl/route/203

De Gouden Eeuw Driehoek (Touwmuseum) - start in Gouda.
https://www.happenentrappen.nl/route/204

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Brasserie Joia

Brasserie Joia

Havenstraat 1-2
3421 BS Oudewater
0348 -567150
www.brasseriejoia.nl

Zilvermuseum

Zilvermuseum

Kazerneplein 4
2871 CZ Schoonhoven
0182-385612
www.zilvermuseum.com

Restaurant Belvedère

Restaurant Belvedère

Lekdijk West 4
2871 MK Schoonhoven
0182-325222
www.hotelbelvedere.nl

De Koffiefabriek

De Koffiefabriek

Nieuwe Markt 64
2801 GR Gouda
0182-551969
www.koffiefabriekgouda.nl

Brasserie Joia

Brasserie Joia

Havenstraat 1-2
3421 BS Oudewater
0348 -567150
www.brasseriejoia.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij www.fietsverhuuroudewater.nl. Gelieve vooraf fietsen te reserveren via de website. Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel Restaurant Belvédére. Gelieve vooraf te reserveren. Parkeren mogelijk bij het startpunt Niet toegestaan Het startpunt is bereikbaar met bus 107 vanuit Utrecht Centraal. Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

Let op, maatregelen tijdens corona
- Tijdens de coronamaatregelen kunt u enkel om 10.00 uur starten met de route en zult u op een vaste tijd starten met een bezoek aan het Zilvermuseum, dit om 12.30 uur. Dit is in lijn met de richttijden.
Mocht uw dagje uitlopen adviseren wij om voorafgaand contact op te nemen met het Zilvermuseum om de mogelijkheden te bespreken om later op de dag alsnog het Zilvermuseum te bezoeken. Mocht u zonder overleg later arriveren kan het zijn dat het niet meer mogelijk is om een bezoek te brengen aan het Zilvermuseum. Hierin vragen wij om uw begrip.

- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.

Dit is een ThemaHappen route, de prijs bedraagt € 37,45 p.p.|
Ontvangst met koffie/thee en gebak bij Brasserie Joia rond 10.00 of 10.30 uur
Een bezoek aan het Zilvermuseum om 12.00 of 12.30 uur
Heerlijke lunch bij Restaurant Belvédère rond 13.45 of 14.15 uur
Nagerecht bij De Koffiefabriek rond 16.00 of 16.30 uur
Afsluitend drankje bij Brasserie Joia rond 18.00 of 18.30 uur

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen bij www.fietsverhuuroudewater.nl. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u een kijkje nemen op de website. Gelieve ook vooraf fietsen te reserveren via de website. 

App
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet te downloaden. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route