De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Thema Happen | De Gouden Eeuw Driehoek (Touwmuseum) - 47 km.

Thema: cultuur
Cultuur combineren met heerlijke gerechten? Kies dan voor deze ThemaHappen route waarbij u een bezoek brengt aan het Touwmuseum. Dit museum is gevestigd in een voormalige baanschuur waar u oude spintollen, sleden en garens kunt bewonderen.

Arrangement (prijs: € 37,45 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie/thee en gebak bij De Koffiefabriek om 10.30 uur
  • Een bezoek aan het Touwmuseum om 12.30 uur
  • Heerlijke lunch bij Brasserie Joia om 14.15 uur
  • Nagerecht bij Hotel Restaurant Belvédère om 16.00 of 16.30 uur
  • Afsluitend drankje bij De Koffiefabriek om 18.00 of 18.30 uur

Tevens ontvangt u de routebeschrijving van een mooie fietsroute met bezienswaardigheden onderweg en een fietskaarthouder. Deze materialen levert u aan het einde van de dag weer in.

Touwmuseum
Het Touwmuseum in Oudewater was voorheen een echte baanschuur waar hennep, garens, sleden en spintollen werden opgeslagen en nu opnieuw te bewonderen zijn. Oudewater heeft voor een lange periode een grote welvaart gekend dankzij de fabricage van touw. Iedereen, van vissers uit de omgeving tot de grootste zeilschepen van de VOC, voer met touw uit de touwfabriek uit Oudewater. Leer hier waarom de inwoners van Oudewater ook wel 'geelbuiken' worden genoemd, hoe het touw gemaakt werd en hoe Oudewater zich langzaam maar zeker ontwikkelde tot 'touwstad'.

Gouden Eeuw Driehoek
De fietsroute laat u het beste van de Gouden Eeuw in één dag beleven. Schoonhoven, Oudewater en Gouda zijn drie prachtige stadjes met iedereen unieke historie en vooral ook bijzondere oude ambachten. Onderweg komt u langs verschillende bezienswaardigheden die toegelicht worden in de routebeschrijving. Een route die veel natuurlijk en historisch schoon te bieden heeft en waar u tegelijkertijd wat leert van de historie.

Culinair genieten
Nadat u genoten heeft van een kopje koffie en gebak stapt u op de fiets voor de eerste etappe. U fietst richting Het Touwmuseum. Nadat u een bezoek heeft gebracht aan het museum fietst u een klein stukje naar Brasserie Joia waar een heerlijke lunch wacht. Na de lunch trappen we verder naar het nagerecht bij Restaurant Belvédère. Het is tijd om op de pedalen te stappen voor de laatste etappe. U sluit de dag af met een drankje bij De Koffiefabriek, waar u nog even kunt nagenieten.

Ander startpunt of museum?
Wilt u de Gouden Eeuw Driehoek route beleven, maar start u liever in Oudewater of Schoonhoven? Of brengt u liever een bezoek aan het Zilvermuseum of Museum Gouda?
Bekijk dan eens één van de volgende ThemaHappen routes:

De Gouden Eeuw Driehoek (Zilvermuseum) - start in Oudewater.
https://www.happenentrappen.nl/route/205

De Gouden Eeuw Driehoek (Museum Gouda) - start in Schoonhoven.
https://www.happenentrappen.nl/route/203

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

De Koffiefabriek

De Koffiefabriek

Nieuwe Markt 64
2801 GR Gouda
0182-551969
www.koffiefabriekgouda.nl

Touwmuseum

Touwmuseum

Reijersteeg 4
3421 SZ Oudewater
0348-567832
www.touwmuseum.nl

Brasserie Joia

Brasserie Joia

Havenstraat 1-2
3421 BS Oudewater
0348 -567150
www.joiabrasserie.nl

Restaurant Belvedère

Restaurant Belvedère

Lekdijk West 4
2871 MK Schoonhoven
0182-325222
www.hotelbelvedere.nl

De Koffiefabriek

De Koffiefabriek

Nieuwe Markt 64
2801 GR Gouda
0182-551969
www.koffiefabriekgouda.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig (m.u.v. Hotel Restaurant Belvédère) Fietsen kunnen gehuurd worden bij Fietspoint Gouda. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 018-2516111. Gelieve vooraf te reserveren. Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel Restaurant Belvédére. Gelieve vooraf te reserveren. Betaald parkeren bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd Het startpunt is te bereiken via Station Gouda. Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Let op
- Deze route kan enkel gestart worden om 10:30 uur.
- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Fietspoint Gouda. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 018-2516111. Gelieve vooraf te reserveren.

Dit is een ThemaHappen route, de prijs bedraagt € 37,45 p.p.
Ontvangst met koffie/thee en gebak bij De Koffiefabriek om 10.30 uur
Een bezoek aan het Touwmuseum om 12.30 uur
Heerlijke lunch bij Brasserie Joia om 14.15 uur
Nagerecht bij Hotel Restaurant Belvédère om 16.00 of 16.30 uur
Afsluitend drankje bij De Koffiefabriek om 18.00 of 18.30 uur

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route