De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Thema Happen | De Gouden Eeuw Driehoek (Museum Gouda) - 48 km.

Thema: cultuur
Cultuur combineren met heerlijke gerechten? Kies dan voor deze ThemaHappen route waarbij u een bezoek brengt aan het Museum Gouda. In een monumentaal pand toont Museum Gouda schitterende kunstwerken en laat het de Goudse geschiedenis zien.

Arrangement (prijs: € 39,45 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie/thee en gebak bij Hotel Restaurant Belvédère rond 10.00 of 10.30 uur
  • Een bezoek aan Museum Gouda om 12.00 of 12.30 uur
  • Heerlijke lunch bij De Koffiefabriek rond 13.45 of 14.15 uur
  • Nagerecht bij Brasserie Joia rond 16.00 of 16.30 uur
  • Afsluitend drankje bij Hotel Restaurant Belvédère rond 18.00 of 18.30 uur

Tevens ontvangt u de routebeschrijving van een mooie fietsroute met bezienswaardigheden onderweg en een fietskaarthouder. Deze materialen levert u aan het einde van de dag weer in.

Museum Gouda
Museum Gouda is in 1874, door onder andere de stadstekenaar J.J. Bertelman en predikant J.N. Scheltema opgericht als het Stedelijk Museum van Gouda. Er is onder andere een compleet apothekersinterieur en een verzameling straf- en martelwerktuigen te zien. Tevens zijn er 16e-eeuwse altaarstukken, 19e-eeuwse schilderijen uit de Artzeniuscollectie en een collectie Gouds plateel te zien. Naast kunst- en stadhistorische voorwerpen beheert Museum Gouda een grote collectie plateel. Plateel is een soort aardewerk dat qua uiterlijk lijkt op porselein. Vooral handbeschilderde producten uit de periode tot 1930 met karakteristieke, florale decoraties zijn erg populair. Er worden voorwerpen geëxposeerd van de zes belangrijkste Goudse aardewerkfabrieken: Plateelbakkerij Zuid-Holland, Goedewaagen, Ivora, Zenith, Regina en Flora.

Gouden Eeuw Driehoek
De fietsroute laat u het beste van de Gouden Eeuw in één dag beleven. Schoonhoven, Oudewater en Gouda zijn drie prachtige stadjes met iedereen unieke historie en vooral ook bijzondere oude ambachten. Onderweg komt u langs verschillende bezienswaardigheden die toegelicht worden in de routebeschrijving. Een route die veel natuurlijk en historisch schoon te bieden heeft en waar u tegelijkertijd wat leert van de historie.

Culinair genieten
Nadat u genoten heeft van een kopje koffie en gebak stapt u op de fiets voor de eerste etappe. U fietst richting Museum Gouda. Nadat u een bezoek heeft gebracht aan het museum fietst u een klein stukje naar De Koffiefabriek waar een heerlijke lunch wacht. Na de lunch trappen we verder naar het nagerecht bij Brasserie Joia. Het is tijd om op de pedalen te stappen voor de laatste etappe. U sluit de dag af met een drankje bij Hotel Restaurant Belvédère, waar u nog even kunt nagenieten.

Ander startpunt of museum?
Wilt u de Gouden Eeuw Driehoek route beleven, maar start u liever in Gouda of Oudewater? Of brengt u liever een bezoek aan het Touwmuseum of het Zilvermuseum?
Bekijk dan eens één van de volgende ThemaHappen routes:

De Gouden Eeuw Driehoek (Touwmuseum) - start in Gouda.
https://www.happenentrappen.nl/route/204

De Gouden Eeuw Driehoek (Zilvermuseum) - start in Oudewater.
https://www.happenentrappen.nl/route/205

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Restaurant Belvédère

Restaurant Belvédère

Lekdijk West 4
2871 MK Schoonhoven
0182-325222
www.hotelbelvedere.nl

Museum Gouda

Museum Gouda

Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
0182-331000
www.museumgouda.nl

De Koffiefabriek

De Koffiefabriek

Nieuwe Markt 64
2801 GR Gouda
0182-551969
www.koffiefabriekgouda.nl

Brasserie Joia

Brasserie Joia

Havenstraat 1-2
3421 BS Oudewater
0348-567150
www.brasseriejoia.nl

Restaurant Belvédère

Restaurant Belvédère

Lekdijk West 4
2871 MK Schoonhoven
0182-325222
www.hotelbelvedere.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle restaurants aanwezig m.u.v. Hotel Restaurant Belvédère U kunt fietsen bij 't Wilgerak. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0182 382836. Gelieve vooraf te reserveren. Overnachting is mogelijk bij het starpunt van de route, Hotel Restaurant Belvedère. U kunt vooraf reserveren via 0182 325222 Bij het startpunt kunt u gratis parkeren. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle ondernemingen is WIFI aanwezig.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

Let op
- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen bij 't Wilgerak. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0182 382836. Gelieve vooraf te reserveren.

Dit is een ThemaHappen route, de prijs bedraagt € 39,45 p.p.|
Ontvangst met koffie/thee en gebak bij Hotel Restaurant Belvédère rond 10.00 of 10.30 uur
Een bezoek aan Museum Gouda om 12.00 of 12.30 uur
Heerlijke lunch bij De Koffiefabriek rond 13.45 of 14.15 uur
Nagerecht bij Brasserie Joia rond 16.00 of 16.30 uur
Afsluitend drankje bij Hotel Restaurant Belvédère rond 18.00 of 18.30 uur

App
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet te downloaden. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route