De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Thema Happen | De Gouden Eeuw Driehoek (Museum Gouda) - 48 km.

Thema: cultuur
Cultuur combineren met heerlijke gerechten? Kies dan voor deze ThemaHappen route waarbij u een bezoek brengt aan het Museum Gouda. In een monumentaal pand toont Museum Gouda schitterende kunstwerken en laat het de Goudse geschiedenis zien.

Arrangement (prijs: € 40,45 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie/thee en gebak bij Hotel Restaurant Belvédère rond 10.00 of 10.30 uur
  • Een bezoek aan Museum Gouda om 12.00 of 12.30 uur
  • Heerlijke lunch bij De Koffiefabriek rond 13.45 of 14.15 uur
  • Nagerecht bij Brasserie Joia rond 16.00 of 16.30 uur
  • Afsluitend drankje bij Hotel Restaurant Belvédère rond 18.00 of 18.30 uur

Tevens ontvangt u de routebeschrijving van een mooie fietsroute met bezienswaardigheden onderweg en een fietskaarthouder. Deze materialen levert u aan het einde van de dag weer in.

Museum Gouda
Museum Gouda is in 1874, door onder andere de stadstekenaar J.J. Bertelman en predikant J.N. Scheltema opgericht als het Stedelijk Museum van Gouda. Er is onder andere een compleet apothekersinterieur en een verzameling straf- en martelwerktuigen te zien. Tevens zijn er 16e-eeuwse altaarstukken, 19e-eeuwse schilderijen uit de Artzeniuscollectie en een collectie Gouds plateel te zien. Naast kunst- en stadhistorische voorwerpen beheert Museum Gouda een grote collectie plateel. Plateel is een soort aardewerk dat qua uiterlijk lijkt op porselein. Vooral handbeschilderde producten uit de periode tot 1930 met karakteristieke, florale decoraties zijn erg populair. Er worden voorwerpen geëxposeerd van de zes belangrijkste Goudse aardewerkfabrieken: Plateelbakkerij Zuid-Holland, Goedewaagen, Ivora, Zenith, Regina en Flora.

Gouden Eeuw Driehoek
De fietsroute laat u het beste van de Gouden Eeuw in één dag beleven. Schoonhoven, Oudewater en Gouda zijn drie prachtige stadjes met iedereen unieke historie en vooral ook bijzondere oude ambachten. Onderweg komt u langs verschillende bezienswaardigheden die toegelicht worden in de routebeschrijving. Een route die veel natuurlijk en historisch schoon te bieden heeft en waar u tegelijkertijd wat leert van de historie.

Culinair genieten
Nadat u genoten heeft van een kopje koffie en gebak stapt u op de fiets voor de eerste etappe. U fietst richting Museum Gouda. Nadat u een bezoek heeft gebracht aan het museum fietst u een klein stukje naar De Koffiefabriek waar een heerlijke lunch wacht. Na de lunch trappen we verder naar het nagerecht bij Brasserie Joia. Het is tijd om op de pedalen te stappen voor de laatste etappe. U sluit de dag af met een drankje bij Hotel Restaurant Belvédère, waar u nog even kunt nagenieten.

Ander startpunt of museum?
Wilt u de Gouden Eeuw Driehoek route beleven, maar start u liever in Gouda of Oudewater? Of brengt u liever een bezoek aan het Touwmuseum of het Zilvermuseum?
Bekijk dan eens één van de volgende ThemaHappen routes:

De Gouden Eeuw Driehoek (Touwmuseum) - start in Gouda.
https://www.happenentrappen.nl/route/204

De Gouden Eeuw Driehoek (Zilvermuseum) - start in Oudewater.
https://www.happenentrappen.nl/route/205

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8.4 / 10
Leuke afwisselende dag
Reactie van Rina op 16-08-2021
8.6 / 10
Prachtige route
Reactie van groeneveld A. op 13-09-2019
8.6 / 10
Mooi concept, lekker eten en een mooie route fietsen.
Reactie van Vaatstra op 01-07-2018
7.8 / 10
Leuke, afwisselende route. De cadeaubon is een leuk kadootje, fietsen kan je natuurlijk altijd maar nu wordt het "feestje" voor je georganiseerd.
Reactie van Ingrid Bertling op 20-02-2017
9.0 / 10
Mooie route rustig en schitterende doorkijkjes
Reactie van Trapman op 21-08-2016
8.1 / 10
goed geregeld
Reactie van whak op 16-07-2016
7.6 / 10
Leuk om te doen en je bent de hele dag bezig.
Reactie van C.Boeter op 06-05-2016


Praktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig (m.u.v. Hotel Restaurant Belvédère) Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Bij deze route kunt u overnachten bij het starpunt van de route, Hotel Restaurant Belvedère. U kunt vooraf reserveren via 0182 325222 Gratis parkeren bij het startpunt. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Let op
- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur.

Dit is een ThemaHappen route, de prijs bedraagt € 40,45 p.p.|
- Ontvangst met koffie/thee en gebak bij Hotel Restaurant Belvédère rond 10.00 of 10.30 uur
- Een bezoek aan Museum Gouda om 12.00 of 12.30 uur
- Heerlijke lunch bij De Koffiefabriek rond 13.45 of 14.15 uur
- Nagerecht bij Brasserie Joia rond 16.00 of 16.30 uur
- Afsluitend drankje bij Hotel Restaurant Belvédère rond 18.00 of 18.30 uur

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route