De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust - 41 km.

8,3 / 10
119 evaluatie(s)

'Hier aan de kust, de Zeeuwse kust' (Bløf)
Aanschouw de onmetelijke zee, ruik de zilte lucht, proef de Zeeuwse zaligheden. In Oost-Walcheren komt u niets tekort…


Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en Zeeuwse minibolus bij Lunchroom Citybeanz
  • Voorgerecht bij Fletcher Zuiderduin Beachhotel
  • Soep bij Fletcher Zuiderduin Beachhotel
  • Hoofdgerecht bij Duinlust
  • Nagerecht bij Soif

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Onmetelijke zee
Begin de dag met een blik op de onmetelijke zee, want de ontvangst is bij Lunchroom Citybeanz. Zij verzorgen een heerlijke kop koffie en minibolus. Daarna stapt u op de fiets en peddelt over de boulevard richting Middelburg.

Oudste zeefort
We fietsen de stilte in en passeren bossen, kreekjes en weidevelden. Fort Rammekens komt in zicht, het oudste nog bestaande zeefort uit de geschiedenis van West-Europa. Fort Rammekens speelde lange tijd een belangrijke rol in de verdediging van Middelburg. Eeuwenlang was Middelburg een belangrijk handelscentrum. De monumentale sporen daarvan zijn nog altijd zichtbaar in de historische centrum. In het hart van de stad, aan de Middelburgse Markt, wacht u bij restaurant Zenc een voorgerecht.

Oorlogssporen
Na het voorgerecht kruipt u weer in het zadel en fietst langs de duinen. Hier zijn restanten zichtbaar van de Atlantic Wall, een verdedigingslinie die de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog hebben aangelegd. De volgende stop is in Biggekerke, waar u bij Restaurant Valkenisse een soep krijgt geserveerd.
Na Biggekerke volgt Koudekerke, een typisch kerkringdorp. Rond de centrale kerk is de eerste bebouwing in een ring geplaatst. Daar omheen is een regelmatige ring van straten gebouwd. Ook hier heeft de Tweede Wereldoorlog de nodige sporen achtergelaten, getuige de vele bunkers en een tankgracht. Bij Eetcafé Pension Duinlust gaat het er gelukkig niet zo gewelddadig aan toe, daar wacht u simpelweg het hoofdgerecht.

Bruisende boulevard
Langs de duinen en over een nieuw fietspad voert de weg ons terug naar de bruisende boulevard van Vlissingen. Vlakbij de stoere beeltenis van de beroemde zeevaarder Michiel de Ruyter, bereikt u café Soif. U geniet hier van een dessert en fietst vervolgens terug naar het startpunt in Vlissingen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Lunchroom Citybeanz

Lunchroom Citybeanz

Badhuisstraat 3
4381 LM Vlissingen
0118-412201
www.citybeanz.nl

Onder Constructie

Onder Constructie-


Fletcher Zuiderduin Beachhotel

Fletcher Zuiderduin Beachhotel

De Bucksweg 2
4361 SM Westkapelle
0118-561810
www.zuiderduinbeachhotel.nl

Duinlust

Duinlust

Dishoek 18
4371 NS Dishoek
0118-551534
www.duinlustdishoek.nl

Soif

Soif

Bellamypark 14
4381 CJ Vlissingen
0118-410516
www.so-if.nlPraktische informatie

Oplaadpunt voor elektrische fietsen U kunt fietsen huren bij Rijwielshop Vlissingen. Een normale fiets kunt u huren vanaf € 7,50 per fiets, een E-bike kost € 20,00 en een Tandem kost € 17,50. Gelieve vooraf te reserveren via 0118-465951 Geen overnachtingsmogelijkheden U kunt parkeren op het parkeerterrein Arsenaal aan de Koningsweg in Vlissingen. De eerste 3 uur is het gratis parkeren, daarna bijbetalen. Honden toegestaan op het terras Het startpunt is niet bereikbaar met de trein WIFI beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
Voorlopig wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Fletcher Hotel Zuiderduin. U fietst Restaurant ZENC hierbij voorbij.

- Op 5 mei (Bevrijdingsdag) kan deze route niet gefietst worden.
- Op 7 juni is deze route reeds volgeboekt.
- Van november t/m januari wordt van maandag t/m donderdag zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Café Restaurant Soif omdat Duinlust dan gesloten is.

Let op
- Gelieve vóór 17.00 uur bij Eetcafé Duinlust arriveren. Na deze tijd kunnen zij helaas geen tafel meer voor u reserveren.
- Bij de start zal in plaats van gebak een minibolus geserveerd worden. Dit is een typisch Zeeuwse lekkernij.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij Rijwielshop Vlissingen. Een normale fiets kunt u huren vanaf € 7,50 per fiets, een E-bike kost € 20,00 en een Tandem kost € 17,50. Gelieve vooraf te reserveren via 0118-465951.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route