De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust - 45 km.

8,3 / 10
112 evaluatie(s)

'Hier aan de kust, de Zeeuwse kust' (Bløf)
Aanschouw de onmetelijke zee, ruik de zilte lucht, proef de Zeeuwse zaligheden. In Oost-Walcheren komt u niets tekort…


Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Lunchroom Citybeanz
  • Voorgerecht bij ZenC Zeeuws & Culinair
  • Soep bij ...
  • Hoofdgerecht bij Duinlust
  • Nagerecht bij Soif

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Onmetelijke zee
Begin de dag met een blik op de onmetelijke zee, want de ontvangst is op de boulevard van Vlissingen. Lunchroom Citybeanz zorgt voor een heerlijke kop koffie. Daarna stapt u op de fiets en peddelt over de boulevard richting Middelburg.

Oudste zeefort
We fietsen de stilte in en passeren bossen, kreekjes en weidevelden. Fort Rammekens komt in zicht, het oudste nog bestaande zeefort uit de geschiedenis van West-Europa. Fort Rammekens speelde lange tijd een belangrijke rol in de verdediging van Middelburg. Eeuwenlang was Middelburg een belangrijk handelscentrum. De monumentale sporen daarvan zijn nog altijd zichtbaar in de historische centrum. In het hart van de stad, aan de Middelburgse Markt, wacht u bij restaurant Zenc een voorgerecht.

Oorlogssporen
Na het voorgerecht kruipt u weer in het zadel en fietst langs de duinen. Hier zijn restanten zichtbaar van de Atlantic Wall, een verdedigingslinie die de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog hebben aangelegd. De volgende stop is in Biggekerke, waar u bij Restaurant Valkenisse een soep krijgt geserveerd.
Na Biggekerke volgt Koudekerke, een typisch kerkringdorp. Rond de centrale kerk is de eerste bebouwing in een ring geplaatst. Daar omheen is een regelmatige ring van straten gebouwd. Ook hier heeft de Tweede Wereldoorlog de nodige sporen achtergelaten, getuige de vele bunkers en een tankgracht. Bij Eetcafé Pension Duinlust gaat het er gelukkig niet zo gewelddadig aan toe, daar wacht u simpelweg het hoofdgerecht.

Bruisende boulevard
Langs de duinen en over een nieuw fietspad voert de weg ons terug naar de bruisende boulevard van Vlissingen. Vlakbij de stoere beeltenis van de beroemde zeevaarder Michiel de Ruyter, bereikt u café Soif. U geniet hier van een dessert en fietst vervolgens terug naar het startpunt in Vlissingen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Lunchroom Citybeanz

Lunchroom Citybeanz

Badhuisstraat 3
4381 LM Vlissingen
0118-412201
www.citybeanz.nl

ZenC Zeeuws & Culinair

ZenC Zeeuws & Culinair

Markt 21
4331 LJ Middelburg
0118-613201
www.zencmiddelburg.nl

Onder Constructie

Onder Constructie-


Duinlust

Duinlust

Dishoek 18
4371 NS Dishoek
0118-551534
www.duinlustdishoek.nl

Soif

Soif

Bellamypark 14
4381 CJ Vlissingen
0118-410516
www.so-if.nlPraktische informatie

Oplaadpunt voor elektrische fietsen U kunt fietsen huren bij Rijwielshop Vlissingen. Een normale fiets kost € 6,50, een E-bike kost € 20,00 en een Tandem kost € 17,50. Gelieve vooraf te reserveren via 0118-465951. Geen overnachtingsmogelijkheden U kunt parkeren op het parkeerterrein Arsenaal aan de Koningsweg in Vlissingen. De eerste 3 uur is het gratis parkeren, daarna bijbetalen. Honden toegestaan op het terras Het startpunt is niet bereikbaar met de trein WIFI beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
-
Van november t/m februari kan deze route op zondag niet gefietst worden.
- van november t/m februari wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Restaurant Valkenisse omdat Eetcafe- Pension Duinlust dan gesloten is.

Let op
- Gelieve vóór 17.00 uur bij Eetcafé Duinlust arriveren. Na deze tijd kunnen zij helaas geen tafel meer voor u reserveren.
- Na de fietsbrug voor Middelburg (etappe 1) is er een omleiding aangegeven, deze volgt u tot de Markt waar Café Restaurant Zenc ligt.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij Rijwielshop Vlissingen. Een normale fiets kost € 6,50, een E-bike kost € 20,00 en een Tandem kost € 17,50. Gelieve vooraf te reserveren via 0118-465951.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route