Krijgt u deze nieuwsbrief niet goed in beeld? Klik dan hier voor de online versie.


Happen en Trappen Happen en Stappen
Happen en Trappen

Nieuwsbrief 26 juli 2021

Bijzondere hereniging

Pak de zakdoeken er maar vast bij. Vorige week ontvingen we een mail met daarin het verzoek om contactgegevens door te sturen van een gast welke in het verleden een review heeft geplaatst op onze website. Na wat speurwerk bleek het hier te gaan om iemand die op zoek was naar een vriend uit het verleden en via Google op onze website terecht was gekomen omdat deze vriend ooit was gaan Happen en Trappen.

In goed overleg hebben we uiteindelijk deze vrienden met elkaar in contact kunnen brengen. Deze mannen kennen elkaar van voor de militaire diensttijd en hebben elkaar al meer dan 50 jaar niet gesproken. Inmiddels zijn zij met elkaar herenigd en gaan ze binnenkort afspreken om de verloren tijd in te halen.

Ontzettend bijzonder dus en vanuit Happen en Trappen zijn we erg blij dat we hieraan hebben kunnen bijdragen.

Dit bericht is gepubliceerd met toestemming van beide partijen.


Tijdelijk kunstwerk Waterlinie Wandel Experience

Als onderdeel van de master Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft heeft een groep van 15 studenten onder begeleiding van 2 docenten de uitzonderlijke kans gekregen om een tijdelijk landschapskunstwerk te maken voor 'Ode aan de Hollandse Waterlinies'.

In juli en augustus is daarom op het Klompenpad tussen het waterbergings- en inundatiegebied Blokhoven en Schalkwijk een landschapskunstwerk te zien.

Tijdens de Happen en Stappen route “De Waterlinie Wandel Experience” wandelt u over dit pad en komt u automatisch langs dit kunstwerk.

Het idee van de installatie is om het gevoel van kwetsbaarheid en blootgesteldheid over te brengen aan de bezoeker, een gevoel dat bewoners in het verleden op deze plek – maar ook hedendaags en wereldwijd – in oorlogstijd gekend hebben. De installatie representeert de huizen die verwoest moesten worden als het weidelandschap geïnundeerd werd, en de boeren die zich daar thuis voelden maar waar tegelijkertijd de onafgebroken dreiging van oorlog hing. Een situatie waarin de bewoner een obstakel was voor zowel vijand als geallieerde.

In de installatie wordt een verhaal van een plaatselijke familie die binnen het inundatiegebied leeft getoond en wordt de link gemaakt naar verhalen wereldwijd. Bezoekers worden dan ook uitgenodigd om hun verhalen (of van vrienden/familie) te delen via het online gedeelte van de installatie.

Klik hier voor meer informatie over het kunstwerk en klik hier om direct de route te reserveren!


Hart onder de riem

Vorige week heeft het noodweer een groot spoor van vernieling achtergelaten in (zuid)Limburg en België.

Een verschrikkelijk beeld om te zien. Via deze weg willen we al onze partners alsmede onze gasten welke hier door zijn getroffen veel sterkte toewensen en een hart onder de riem steken. De saamhorigheid en positiviteit dragen hopelijk bij aan een spoedig herstel!

Onze routes in de getroffen gebieden zijn in samenspraak met onze partners gesloten zolang het nodig is. Wilt u toch een route gaan fietsen in Limburg of België? Neem dan gerust een kijkje op onze website! Onder het kopje ‘Praktische informatie’ staat per route of deze wel of niet beschikbaar is. Is het vakje groen en staan er geen uitzonderingen vermeld? Dan is de route gewoon te fietsen :).

Uiteraard zijn alle andere routes in Nederland en België wel gewoon geopend. Kijk voor ons huidige aanbod op onze website.


Uitgelicht

Eindeloos genieten rondom de Eder heide | 17 kilometer | Ede - Otterlo
Wandelend over de lichtglooiende Eder Heide kunt u alleen maar optimaal genieten, zeker wanneer de heide weer in volle bloei staat. Heide wordt afgewisseld met mooie bosgebieden en door de prachtige omgeving zult u helemaal tot rust komen. Wellicht spot u onderweg nog een van de dieren van de Nederlandse Big Five! Een edelhert, wild zwijn, ree, vos of een Schotse hooglander kan zomaar voorbij komen.

Meer informatie.

Koersen door het Land van Cuijk | 50 kilometer | Haps
Bossen, akkers en heidevelden wisselen elkaar af, terwijl de Maas meanderend z’n weg zoekt door het landschap. Variatie voert hier de boventoon. Het Land van Cuijk is een streek waar je onbeperkt kunt genieten van de Brabantse gastvrijheid, het bourgondische leven en de Limburgse gemoedelijkheid. Leve het Land van Cuijk!

Meer informatie.

Fietsen door Florerend Flevoland | 56 kilometer | Ens
Fiets mee door de provincie die bekend staat om veel open ruimte en een strakke indeling. Water speelt een centrale rol tijdens de dag en het is hier goed vertoeven tijdens een actief dagje uit. Strijk neer op de terrasjes en geniet van florerend Flevoland.

Meer informatie.

Marcheren langs Oevers en Dijken | 15 kilometer | Oss - Oijen
Langs oevers is het goed toeven. Hier op de grens van Brabant en Gelderland wordt iedereen op z'n wenken bediend: zonaanbidders en watersporters, maar zeker ook natuurliefhebbers. Wie over de dijken en langs de oevers tussen Oijen en Oss wandelt, wordt getrakteerd op prachtige panorama's. Dat wordt genieten...

Meer informatie.Facebook Instagram

Facebook Instagram

Wilt u de nieuwsbrief van Happen en Trappen niet meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.