De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

De Schatkamer van Twente - 55 km.

8,1 / 10
112 evaluatie(s)

Boerenmagie, bourgondische gezelligheid en een fotogeniek landschap: ontdek het allemaal in de Schatkamer van Twente.Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Grand Café Smit
  • Voorgerecht bij Grand Café Markant
  • Soep bij Grand Café De Twee Wezen
  • Hoofdgerecht bij Café Sprakel eten & drinken
  • Nagerecht bij Hotel Restaurant Marktzicht

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Schatkamer
We beginnen de dag in Losser, in het hart van wat bekend staat als ‘de Schatkamer van Twente’. Zoals de Twentenaren zeggen wordt de bezoeker hier getrakteerd op ‘de streekeigen bouwstijl, een rijke geschiedenis en tal van andere parels’. Dat belooft wat…

Bourgondisch
In Oldenzaal maken we kennis met een eeuwenoud, gezellig stadje dat omgeven wordt door prachtige natuurgebieden. Bourgondische gezelligheid is hier welbekend, en dat blijkt ook uit het gegeven dat dit een van de meest noordelijke steden is waar je carnaval kunt vieren. Dat geldt overigens ook voor Hengelo, de volgende tussenstop. Met name de Twentse Lichtparade trekt daar ieder jaar vele tienduizenden toeschouwers.

Boerenmagie
Hengelo biedt de bezoeker vele tientallen monumenten, maar ook buiten de stad is het verleden zichtbaar. Al fietsend naar Lonneker ontmoeten we oude vormen van bijgeloof. Aan de gevels van menig boerderij zitten nog versieringen om onheil af te weren. Bovendien zie je bij boerderijen bijna geen eiken- maar wel lindebomen, want dat zijn ‘goede’ bomen. Die staan overigens altijd in even aantallen, want een oneven aantal betekent natuurlijk de goden verzoeken. ‘Boerenmagie’ noemen de Twentenaren dat.

Fotomomentjes
Na Lonneker is het nog maar een klein stukje terug naar Losser. Onderweg trekken stuwwallen, bossen, zandverstuivingen en heidevelden aan het oog voorbij. Vergeet uw camera niet, want fotomomentjes dienen zich hier geregeld aan. ‘Say cheese!’

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Grand Café Smit

Grand Café Smit

Brinkstraat 34-36
7581 GD Losser
053-5361205
www.grandcafesmit.nl

Grand Café Markant

Grand Café Markant

Groote Markt 1
7571 EC Oldenzaal
0541-530009
www.grandcafemarkant.nl

Grand-Café De Twee Wezen

Grand-Café De Twee Wezen

Burg. Jansenplein 23-24
7550 BG Hengelo ov
074-291 40 45
www.detweewezen.nl

Café Sprakel eten & drinken

Café Sprakel eten & drinken

Dorpsstraat 137
7524 CH Lonneker
053-4334340
www.cafe-sprakel.nl

Hotel Restaurant Marktzicht

Hotel Restaurant Marktzicht

Martinusplein 25
7581AN Losser
053-5381282
www.marktzicht.nlPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij Vosbikes. Gelieve vooraf te reserveren via 053-5384001. U kunt een overnachting boeken Bij Hotel Restaurant Marktzicht Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan op het terras, mits aangelijnd 8 KM van station Oldenzaal Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Deze route kan 7 dagen per week gefietst worden.
 

Let op
- Gelieve uiterlijk om 16.30 uur bij Café Sprakel (hoofdgerecht) te arriveren. Dit is in lijn met de richttijden van deze route. Uw tafel zal om 17.30 uur namelijk weer vrij dienen te zijn.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Vosbikes. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 053 - 5384001. Gelieve vooraf te reserveren.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route