De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

De Schatkamer van Twente - 58 km.

8,2 / 10
156 evaluatie(s)

Boerenmagie, bourgondische gezelligheid en een fotogeniek landschap: ontdek het allemaal in de Schatkamer van Twente.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Grand Café Smit
  • Voorgerecht bij Grand Café Markant
  • Soep bij Grand Café De Twee Wezen
  • Hoofdgerecht bij Café Sprakel eten & drinken
  • Nagerecht bij Cowyn

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Schatkamer
We beginnen de dag in Losser, in het hart van wat bekend staat als ‘de Schatkamer van Twente’. Zoals de Twentenaren zeggen wordt de bezoeker hier getrakteerd op ‘de streekeigen bouwstijl, een rijke geschiedenis en tal van andere parels’. Dat belooft wat…

Bourgondisch
In Oldenzaal maken we kennis met een eeuwenoud, gezellig stadje dat omgeven wordt door prachtige natuurgebieden. Bourgondische gezelligheid is hier welbekend, en dat blijkt ook uit het gegeven dat dit een van de meest noordelijke steden is waar je carnaval kunt vieren. Dat geldt overigens ook voor Hengelo, de volgende tussenstop. Met name de Twentse Lichtparade trekt daar ieder jaar vele tienduizenden toeschouwers.

Boerenmagie
Hengelo biedt de bezoeker vele tientallen monumenten, maar ook buiten de stad is het verleden zichtbaar. Al fietsend naar Lonneker ontmoeten we oude vormen van bijgeloof. Aan de gevels van menig boerderij zitten nog versieringen om onheil af te weren. Bovendien zie je bij boerderijen bijna geen eiken- maar wel lindebomen, want dat zijn ‘goede’ bomen. Die staan overigens altijd in even aantallen, want een oneven aantal betekent natuurlijk de goden verzoeken. ‘Boerenmagie’ noemen de Twentenaren dat.

Fotomomentjes
Na Lonneker is het nog maar een klein stukje terug naar Losser. Onderweg trekken stuwwallen, bossen, zandverstuivingen en heidevelden aan het oog voorbij. Vergeet uw camera niet, want fotomomentjes dienen zich hier geregeld aan. ‘Say cheese!’

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Grand Café Smit

Grand Café Smit

Brinkstraat 34-36
7581 GD Losser
053-5361205
www.grandcafesmit.nl

Grand Café Markant

Grand Café Markant

Groote Markt 1
7571 EC Oldenzaal
0541-530009
www.grandcafemarkant.nl

Grand-Café De Twee Wezen

Grand-Café De Twee Wezen

Burg. Jansenplein 23-24
7550 BG Hengelo
074-2914045
www.detweewezen.nl

Café Sprakel eten & drinken

Café Sprakel eten & drinken

Dorpsstraat 137
7524 CH Lonneker
053-4334340
www.cafe-sprakel.nl

Cowyn

Cowyn

Gronausestraat 5
7581 CC Losser
053-5738798
facebook.com/CafetariaCowynPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Vosbikes. Gelieve vooraf te reserveren via 053-5384001. Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel Restaurant Marktzicht. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt ligt 8 kilometer van station Oldenzaal. Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag wordt zowel de koffie en gebak als het nagerecht geserveerd bij Grand Café Smit omdat Cowyn dan gesloten is. 

Let op
- Gelieve uiterlijk om 16.30 uur bij Café Sprakel (hoofdgerecht) te arriveren. Dit is in lijn met de richttijden van deze route. Uw tafel zal om 17.30 uur namelijk weer vrij dienen te zijn.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij UitinTwente. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u rechtstreeks contact opnemen. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route