Koersen door de Krimpenerwaard - 49 km.

De Randstad is druk en rumoerig, maar niet overal: de Krimpenerwaard ligt vlakbij Rotterdam maar is toch een oase van rust en ruimte. Het polderlandschap is er vrijwel ongerept en nodigt uit tot een smakelijke ontdekkingstocht langs weilanden, boerderijen en rivieren.

Hollandse koemelk
Het startpunt is in Krimpen aan den IJssel, dat omringd wordt door natuurgebieden. Al snel trappen we dan ook door het Groene Hart, op weg naar Gouda. Gouda is dé ‘kaasstad’ van Nederland. Wereldberoemd is de kaas die hier vandaan komt en alleen zo genoemd mag worden als deze gemaakt is van Hollandse koemelk. In de zomermaanden wordt hier wekelijks een traditionele kaasmarkt gehouden. Voor wie meer wil weten: in het Waaggebouw is het Kaas- en Ambachtenmuseum gevestigd.

Voller, zoeter en rijker
Ook in Stolwijk wordt kaas gemaakt. De Stolwijker is een echte boerenkaas op basis van rauwe melk. Volgens de kenners is deze kaas ‘voller, zoeter en rijker dan de fabrieksvarianten’. Hij wordt slechts sporadisch gemaakt dus wie de kans heeft moet zeker een stukje proberen. Niet schrikken van de krachtige geur: de smaak maakt alles goed!

Straatwroeters
In Bergambacht moeten we een scherp oog hebben voor zwerfvuil. Niet omdat het hier vies, in tegenstelling: de Bergambachters worden van oudsher ‘straatwroeters’ genoemd omdat ze zo netjes zijn. Volgens de overlevering wordt zelfs het onkruid tussen de stoeptegels altijd direct verwijderd. Over de plaatselijke hygiëne hoeft u zich dus geen enkele zorgen te maken.

Historische boerderijen
De laatste tussenstop is in Lekkerkerk, een langgerekt dijkdorp aan de Lek. Al fietsend passeren boerderijen uit de 17e, 18e en 19e eeuw de revue. Hier mag slechts beperkt gebouwd worden, waardoor het karakter van het dorp beschermd wordt. Na een lekker Lekkerkerks dessert is het nog maar een klein stukje naar het eindpunt.

Route
De route begint met koffie en wat lekkers bij Breeka in Krimpen aan den IJssel. Daarna volgt een voorgerecht bij Gewoon Gouds in Gouda, en een soepje bij het Wapen van Stolwijk. Het hoofdgerecht wordt geserveerd bij Hof 21 in Bergambacht. Bij De Loet in Lekkerkerk wacht u ten slotte het dessert.


Reserveren?

Door onderstaand formulier in te vullen, kunt u direct uw plaatsen reserveren!

Naam*

Woonplaats*

Telefoonnummer*

Mobiel

Emailadres*

Emailadres (nogmaals, ter controle)*

Route

Aantal volwassenen*

Aantal kinderen
(geen kosten, zij mogen ter plekke bestellen en afrekenen)

Hoe laat wilt u vertrekken?

Dieetwensen en/of vegetariërs

Hoe bent u bij Happen en Trappen terecht gekomen?
Bekenden
Zoekmachine
Folder
Beurs
Advertentie
Anders

Opmerkingen


Graag ontvang ik de Happen en Trappen nieuwsbrief

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van Happen en Trappen


U kunt de datum van uw reservering nog laten wijzigen tot één dag voor uw bezoek (tot 18:00 uur). Stuur hiervoor een e-mail naar krimpenerwaard@happenentrappen.nl

Deelnemende restaurants

Eetcafé Plus BreekA

Eetcafé Plus BreekA

C.G. Roosweg 20
2925 LC Krimpen aan den IJssel
0180-523800
www.breeka.nl

Gewoon Gouds

Gewoon Gouds

Markt 42-44
2801 JK Gouda
0182-529216
www.gewoongouds.nl

Wapen van Stolwijk

Wapen van Stolwijk

Dorpsplein 4
2821 AR Stolwijk
0182-342671
www.wapenvanstolwijk.nl

HOF21

HOF21

Hof ter Bergen 21
2861 DR Bergambacht
0182-743061
www.hof21.nl

Restaurant De Loet

Restaurant De Loet

Kerkweg 279
2941 LA Lekkerkerk
0180-661559
www.deloet.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle 5 de restaurants aanwezig Fietsverhuur: Dit dient u van tevoren te reserveren via Hoogenboezem Tweewielers. Telefoonnummer: 06-34142298, een normale fiets kost € 7,50, een elektrische fiets € 20 en een Tandems € 20,- Overnachting: Niet mogelijk via Happen en Trappen Parkeergelegenheid: Gratis bij het startpunt Honden: Aangelijnd toegestaan Station: 8 KM van station Capelle Schollevaar WIFI: Bij alle restaurants beschikbaar

Openingsdagen

Geopend op zondag Niet geopend op maandag Geopend op dinsdag Geopend op woensdag Geopend op donderdag Geopend op vrijdag Geopend op zaterdag

Aanvullende informatie

- Op zondagen krijgt u het voorgerecht bij Restaurant Belvedère, dit is op een steenworp afstand van Gewoon Gouds

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via krimpenerwaard@happenentrappen.nl