De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Koersen door de Krimpenerwaard - 43 km.

8,1 / 10
56 evaluatie(s)
De Randstad is druk en rumoerig, maar niet overal: de Krimpenerwaard ligt vlakbij Rotterdam maar is toch een oase van rust en ruimte. Het polderlandschap is er vrijwel ongerept en nodigt uit tot een smakelijke ontdekkingstocht langs weilanden, boerderijen en rivieren.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
- Koffie en gebak
- Voorgerecht
- Soep
- Hoofdgerecht
- Nagerecht
- Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Laagste punt
Het startpunt van deze route is in Lekkerkerk.. Dit gebied maakt deel uit van de Zuidplaspolder en wordt door enkele gemalen droog gehouden. Hier bevindt zich het laagste punt van Nederland, 6,76 meter onder NAP. Nieuwerkerk aan den IJssel wordt omringd door natuurgebieden en ook de Hollandsche IJssel is vlakbij. Fietsers worden hier niet teleurgesteld; hoog tijd dus om het ijzeren ros in beweging te brengen!

Knotwilgen
We trappen zuidwaarts en koersen de Krimpenerwaard in. Het woord ‘krimp’ betekent ‘rivierbocht’, terwijl ‘waard’ staat voor een stuk land dat door rivieren omgeven is. De Krimpenerwaard bestaat uit verschillende polders waar een grote verscheidenheid aan planten en dieren wonen. Knotwilgen en lindebomen komen er veel voor, evenals ‘geriefbosjes’. Dat is in feite een gewoon bos, met alle kenmerken die daarbij horen, maar dan in kleine omvang. Ooit voorzagen ze de lokale boeren van brandhout, tegenwoordig vormen ze de habitat voor zeldzame plantensoorten.

Straatwroeters
Na een tussenstop in Krimpen aan den IJssel volgen we de Lek in oostelijke richting. In Bergambacht moeten we een scherp oog hebben voor zwerfvuil, maar niet omdat het hier vies is. Sterker nog: de Bergambachters worden van oudsher ‘straatwroeters’ genoemd omdat ze zo netjes zijn. Volgens de overlevering wordt zelfs het onkruid tussen de stoeptegels altijd direct verwijderd. Over de plaatselijke hygiëne hoeft u zich dus geen enkele zorgen te maken.

Historische boerderijen
De laatste tussenstop is in Lekkerkerk, een langgerekt dijkdorp aan de Lek. Al fietsend passeren boerderijen uit de 17e, 18e en 19e eeuw de revue. Hier mag slechts beperkt gebouwd worden, waardoor het karakter van het dorp beschermd wordt. Na een lekker Lekkerkerks dessert trappen we terug naar het startpunt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveren tussen 1 november en 1 maart?

Wilt u voor deze route reserveren tussen 1 november en 1 maart? Door sluitingsdagen van verschillende restaurants tijdens de winterperiode vragen wij u dan voor het boeken even contact op te nemen via info@happenentrappen.nl. Geef in uw e-mail duidelijk aan op welke datum u wilt gaan fietsen. U zult dan binnen korte tijd terug gemaild worden, waarin wij laten weten of u uw boeking kunt plaatsen.


Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel de Witte Brug

Hotel de Witte Brug

Kerkweg 138
2941 BP Lekkerkerk
018-066 33 44
www.hoteldewittebrug.nl

Eetcafé Plus BreekA

Eetcafé Plus BreekA

C.G. Roosweg 20
2925 LC Krimpen aan den IJssel
0180-523800
www.breeka.nl

Theetuin 'Onder de pannen'

Theetuin 'Onder de pannen'

Schuwacht 236
2941 EK Lekkerkerk
06-24688559
www.theetuinonderdepannen.nl

HOF21

HOF21

Hof ter Bergen 21
2861 DR Bergambacht
0182-743061
www.hof21.nl

Restaurant De Loet

Restaurant De Loet

Kerkweg 279
2941 LA Lekkerkerk
0180-661559
www.deloet.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle 5 de restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Hotel de Witte Brug. Een normale fiets kost € 10,00 en een E-bike kost € 20,00. Gelieve vooraf te reserveren via 018-066 33 44. Overnachting: Dit dient u van tevoren te reserveren bij het van der Valk Nieuwerkerk Parkeergelegenheid: Gratis bij het startpunt Honden: Aangelijnd toegestaan Station: 11 KM van station Nieuwerkerk WIFI: Bij alle restaurants beschikbaar

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2017:
Deze route is op dit moment nog niet te boeken voor 2017. Heeft u interesse om deze route te boeken? Neem dan contact op via info@happenentrappen.nl voor de mogelijkheden. Vermeld in deze e-mail de routenaam, de datum waarop u wilt gaan fietsen en het aantal personen.

- Meer op het gebied van Recreatie en Toerisme treft u aan op: www.uitindewaard.nl

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route