De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Verrukkelijk Vechtdal - 51 km.

8,4 / 10
517 evaluatie(s)

Rustig maar gestaag meandert de Vecht langs uitgestrekte landgoederen, schilderachtige dorpsgezichten en een enorme zwevende kei. Rustig maar gestaag verloopt een dagje Happen en Trappen hier. Neem de tijd, dat is het waard.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Grand Café "Het Oude Station"
  • Voorgerecht bij De Nieuwe Brug
  • Soep bij Beerze Bulten - Brasserie de Hagehorst
  • Hoofdgerecht bij "Spoor 7" Ommen
  • Nagerecht bij Herberg de Klomp

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Zwerfsteen
In het hart van het Overijsselse Vechtdal ligt Dalfsen. Rust en ruimte voeren in deze omgeving de boventoon. Oude koningswegen lopen langs landgoederen, havezaten en een middeleeuws kasteel. ‘De zwevende kei’ vormt een markant oriëntatiepunt: een enorme zwerfsteen die ogenschijnlijk balanceert op een scheve zuil. Volgens kunstenaar Bas Maters een ‘oerding’ dat maar liefst 30 ton weegt!

Volle glorie
We volgen de Vecht in oostelijke richting en fietsen naar Ommen, een oude Hanzestad met een bruisend centrum. Vanaf de nabijgelegen Besthmenerberg toont het Vechtdal zich in volle glorie. De volgende halte is in Beerze, een van de buurtschappen van Ommen. Het Pieterpad – de bekendste lange-afstand-wandelroute van Nederland – loopt door dit dorpje.

Schilderachtig
Landgoed Vilsteren komt in zicht. De huizen en boerderijen op het landgoed zijn herkenbaar aan de donkergroene-lichtgele luiken, een verwijzing naar het wapen van de familie Vilsteren. Sinds 1850 staat dit gebied – dat maar liefst 100 hectare telt – onder beheer van de familie Cremers. Zij hebben als doel om ‘het verleden met liefde te koesteren’, maar ook om ‘met de tijd mee te gaan’. Proef de unieke sfeer in het schilderachtige dorp Vilsteren, en let in het bijzonder op de achtkantige korenmolen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Grand Café

Grand Café "Het Oude Station"

Stationsweg 4
7722 HA Dalfsen
0529-434273
www.hetoudestation.nl

De Nieuwe Brug

De Nieuwe Brug

Lemelerweg 13
7731 PR Ommen
0529-451723
www.denieuwebrugommen.nl

Beerze Bulten - Brasserie de Hagehorst

Beerze Bulten - Brasserie de Hagehorst

Kampweg 1
7736 PK Beerze
0523-251398
www.beerzebulten.nl

"Spoor 7" Ommen

Stationsweg 35
7731 AX Ommen
0529-462606
www.spoor7.nl

Herberg de Klomp

Herberg de Klomp

Vilsterseweg 10
7734 PD Vilsteren
0529-459000
www.herbergdeklomp.nlPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants mogelijk U kunt fietsen huren bij Salland 2 wielers. Gelieve vooraf te reserveren via 0529-435720. Dit kunt u boeken via Herberg de Klomp. U kunt dan vanaf hier uw dagje Happen en Trappen starten. Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt en bij Herberg de Klomp Toegestaan, mits aangelijnd Station: het startpunt is op het perron van Station Dalfsen. Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
-
Op maandag kan deze route niet gefietst worden.

Let op
- De Nieuwe Brug opent haar keuken vanaf 12.00 uur. Gelieve hier rekening mee te houden.
- U dient tussen 16.30 uur en 17.30 uur te arriveren bij Herberg de Klomp voor het nagerecht. Dit is in lijn met de richttijden van deze route.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur.
- U kunt fietsen huren bij Salland 2 wielers. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0529-435720. Gelieve vooraf te reserveren.
- Op zondag kunt u fietsen huren bij Herberg de Klomp, het restaurant waar u het nagerecht geserveerd wordt. U vertrekt dan bij Herberg de Klomp en hier eindigt u uw dagje na het nuttigen van het nagerecht.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route