De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Op zoek naar de Schone van Boskoop - 49 km.

8,1 / 10
184 evaluatie(s)

De Romeinen wisten het al: het Groene Hart is een aangename plek. Fiets mee langs plassen en boomkwekerijen, op zoek naar een fruitige tussenstop. Dat is gezond genieten…


Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Grand Café Roos eten & drinken
  • Voorgerecht bij Proto
  • Soep bij de Eerste Aanleg
  • Hoofdgerecht bij Brouwcafé de Molen
  • Nagerecht bij Skoop

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Boomkwekerijen
De dag begint in het hart van het Groene Hart: het dorpje Boskoop. De grond is hier bijzonder geschikt voor het telen van fruit en fruitbomen en dus zijn er vele kwekerijen gevestigd. Samen vormen zij het grootste aaneengesloten gebied van boomkwekerijen ter wereld. De bekende appel ‘goudreinette’ komt hier vandaan en wordt lokaal ‘de Schone van Boskoop’ genoemd.

Levende geschiedenis
De appel valt niet ver van de boom, want het is maar een korte etappe naar Alphen aan den Rijn. In de Romeinse tijd was dit een handelscentrum en nog altijd wordt hier de grootste jaarmarkt van Nederland georganiseerd. Wie meer wil weten over het verleden kan terecht in het Archeon, een themapark met replica’s van gebouwen uit de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen. Acteurs kruipen hier in de huid van historische personages en brengen de geschiedenis tot leven.

Natuurmonument
In de omgeving van Nieuwkoop worden we getrakteerd op de Nieuwkoopse plassen. Deze zijn ontstaan door het afgraven van veengronden, met als resultaat een fraai natuurmonument. Het dorp zelf bestaat uit lintbebouwing langs deze plassen.

Kaas en shampoo
De één na laatste tussenstop is in Bodegraven. Het dorp is van oudsher een centrum van de kaashandel en dat zie je terug aan oude pakhuizen, een kaasmonument en zelfs een kaasmuseum. Daarnaast is Bodegraven bekend vanwege de Andrélon-shampoo, die hier vandaan komt. De grondlegger – André de Jong – is zelfs uitverkozen tot ‘Grootste Bodegraver Aller Tijden’.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Grand Café Roos eten & drinken

Grand Café Roos eten & drinken

Parklaan 4
2771 GB Boskoop
0172-766047
www.floraboskoop.nl

Proto

Proto

Rijnkade 5
2406 CA Alphen aan den Rijn
0172-476566
www.proto.nl

De Eerste Aanleg

De Eerste Aanleg

Zuideinde 15
2421 AA Nieuwkoop
0172-571381
www.deeersteaanleg.nl

Brouwcafé De Molen

Brouwcafé De Molen

Overtocht 43
2411 BT Bodegraven
0172-610848
www.brouwerijdemolen.nl

Skoop

Skoop

Alphenseweg 8
2771 XK Boskoop
0172-761595
www.skoopboskoop.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle 5 de restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij Bike & Scooter Rental Gouda. Zij leveren fietsen op locatie. Let op: zijn gesloten op zondagen. Geen overnachtingsmogelijkheden Parkeergelegenheid: Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd Station: 20 meter van Station Boskoop Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden
- Op donderdag wordt zowel de soep als het hoofgerecht geserveerd bij Brouwcafé De Molen omdat De Eerste Aanleg dan gesloten is.

Let op
U kunt deze route niet eerder dan 10.30 uur starten omdat Proto pas vanaf 12.00 uur geopend is.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij Bike & Scooter Rental Gouda. Zij leveren fietsen op locatie. Let op: zijn gesloten op zondagen.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route