Wie het Vechtdal wil leren kennen, hoeft enkel de rivier te volgen. De Vecht meandert door het landschap en passeert daarbij bossen, heidevelden en charmante stadjes. Ga de strijd aan met het water, proef de sfeer van weleer en ontmoet een oude held. Het Vechtdal wacht op u…

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Rheezerbelten
  • Voorgerecht bij Boomstamrestaurant Het Heemse
  • Soep bij Hotel en Boerderij Restaurant De Gloepe
  • Hoofdgerecht bij "Spoor 7" Mariënberg
  • Nagerecht bij Blij!

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Hardenberg aan de Overijsselse Vecht
Deze gastronomische dagtocht van ongeveer 50 kilometer start bij ‘De Rheezerbelten’. Een unieke locatie aan de rand van het bos te midden van het Vechtdal. U vervolgt uw weg door het prachtige Hardenberg. Hardenberg heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld als dé evenementenstad van het Vechtdal en wordt bewoond door ’s lands bekendste (ex-) radio DJ: Edwin Evers! U fietst door een parkachtig rivierenlandschap waar het water de ruimte krijgt, waardoor een prachtige groene oase in de stad is ontstaan. Het voorgerecht wordt geserveerd op een unieke plek, namelijk Boomstamrestaurant Het Heemse.

Spontante natuurontmoetingen
Aangesterkt maken we kennis met natuurgebied ‘De Oldemeijer’, waar bos en heide elkaar afwisselen. Spontane natuurontmoetingen zijn hier binnen handbereik, want groot wild presenteert zich geregeld aan de bezoekers. In het rustieke restaurant ‘De Gloepe’ wacht de soep.
Het cultuurlandschap blijft zich in vele gezichten tonen. Via de mooie vergezichten bereikt u uiteindelijk ‘Spoor 7’ in Mariënberg. Dit oude stationsgebouw is in volle glorie hersteld maar ademt nog altijd de sfeer van weleer. Onder het genot van het hoofdgerecht ziet u de Vechtdaltrein voorbij komen.

Prachtig panorama
Na deze pauze is het tijd om te vertrekken naar Blij!. Gun uzelf de tijd om te genieten van de fraai gerestaureerde boerderijen met passend strovlechtwerk. In Hardenberg komt u in het centrum aan Blij!, hier zal nog een heerlijk dessert voor u klaar staan. Vervolgens start u aan de laatste etappe richting de eindbestemming van deze bijzondere dag rond de Vecht!   

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Profile Herbers Molenplein. Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel Boerderij Restaurant De Gloepe. Verder kunt u overnachtingsmogelijkheden vinden via:www.vechtdaloverijssel.nl of www.visithardenberg.nl.  Gratis parkeren bij de Brandweerkazerne, 10 minuten van het startpunt. Nabij het startpunt is het betaald parkeren (vanaf 18.00 gratis, donderdagavond uitgezonderd). Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is 3 kilometer van station Hardenberg en Gramsbergen. Bij alle restaurants beschikbaar.

Praktische informatie 2022
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op zondag wordt zowel de koffie met gebak als het nagerecht geserveerd bij De Rheezerbelten omdat Bij Blij dan gesloten is.

- Op 14 en 21 augustus kan deze route niet gefietst worden.

Let op
- Deze route kan alleen gestart worden om 10.00 uur
- Gelieve zoveel mogelijk rekening te houden met de richttijden zodat wij de beschikbaarheid kunnen garanderen in de deelnemende restaurants.
- "Spoor 7" Mariënberg gaat in de winterperiode speciaal open voor gasten van Happen en Trappen. Zij openen de deuren vanaf 14:00 uur.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Sluitingsdagen   

- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.


- Op 14 en 21 augustus kan deze route niet gefietst worden.

Wisseldagen   

- Op zondag wordt zowel de koffie met gebak als het nagerecht geserveerd bij De Rheezerbelten omdat Bij Blij dan gesloten is.

Happen en Trappen app

Momenteel is de app niet beschikbaar. Mocht u hem in het verleden al gedownload hebben, raden wij u aan deze niet te gebruiken, aangezien de informatie niet up-to-date is.

Hoe ziet een dagje
Hardenberg aan de Overijsselse Vecht eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
De Rheezerbelten
Grote Beltenweg 1b
Hardenberg
0523-270012
Koffie met gebak
Voorgerecht
Boomstamrestaurant Het Heemse
Blanckvoortallee 2
Hardenberg
0523-270223
Koffie met gebak
Soep
Hotel en Boerderij Restaurant De Gloepe
Rheezerweg 84a
Diffelen
0523-251231
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
"Spoor 7" MariŽnberg
Stationsweg 2
Marienberg
0523-235402
Koffie met gebak
Nagerecht
Blij!
Markt 1
Hardenberg
0523-225311
Algemene beoordeling 8,4
Gerechten 8,3
Gastvrijheid 8,6
Route 7,9
Prijs/kwaliteit 8,3
Klantenservice 8,7
Erge leuke dag gehad en overal goede service
moorman
24-07-2022
8.9/10
Happen en trappen is een fijn concept, het is prettig dat je niet alles achter krijgt, maar tussendoor op de fiets geniet van natuur en omgeving.
A. J. Schenkel
14-07-2022
8.4/10