De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Hardenberg aan de Overijsselse Vecht - 50 km.

8,4 / 10
446 evaluatie(s)

Wie het Vechtdal wil leren kennen, hoeft enkel de rivier te volgen. De Vecht meandert door het landschap en passeert daarbij bossen, heidevelden en charmante stadjes. Ga de strijd aan met het water, proef de sfeer van weleer en ontmoet een oude held. Het Vechtdal wacht op u…

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Rheezerbelten
  • Voorgerecht bij Boomstamrestaurant Het Heemse
  • Soep bij Hotel en Boerderij Restaurant De Gloepe
  • Hoofdgerecht bij "Spoor 7" Mariënberg
  • Nagerecht bij Bij Blij

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Hardenberg aan de Overijsselse Vecht
Deze gastronomische dagtocht van ongeveer 50 kilometer start bij ‘De Rheezerbelten’. Een unieke locatie aan de rand van het bos te midden van het Vechtdal. U vervolgt uw weg door het prachtige Hardenberg. Hardenberg heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld als dé evenementenstad van het Vechtdal en wordt bewoond door ’s lands bekendste (ex-) radio DJ: Edwin Evers! U fietst door een parkachtig rivierenlandschap waar het water de ruimte krijgt, waardoor een prachtige groene oase in de stad is ontstaan. Het voorgerecht wordt geserveerd op een unieke plek, namelijk Boomstamrestaurant Het Heemse.

Spontante natuurontmoetingen
Aangesterkt maken we kennis met natuurgebied ‘De Oldemeijer’, waar bos en heide elkaar afwisselen. Spontane natuurontmoetingen zijn hier binnen handbereik, want groot wild presenteert zich geregeld aan de bezoekers. In het rustieke restaurant ‘De Gloepe’ wacht de soep.
Het cultuurlandschap blijft zich in vele gezichten tonen. Via de mooie vergezichten bereikt u uiteindelijk ‘Spoor 7’ in Mariënberg. Dit oude stationsgebouw is in volle glorie hersteld maar ademt nog altijd de sfeer van weleer. Onder het genot van het hoofdgerecht ziet u de Vechtdaltrein voorbij komen.

Prachtig panorama
Na deze pauze is het tijd om te vertrekken naar Bij Blij!. Gun uzelf de tijd om te genieten van de fraai gerestaureerde boerderijen met passend strovlechtwerk. In Hardenberg komt u in het centrum aan Bij Blij!, hier zal nog een heerlijk dessert voor u klaar staan. Vervolgens start u aan de laatste etappe richting de eindbestemming van deze bijzondere dag rond de Vecht!   

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

De Rheezerbelten

De Rheezerbelten

Grote Beltenweg 1b
7771 SX Hardenberg
0523-270012
www.rheezerbelten.nl

Boomstamrestaurant Het Heemse

Boomstamrestaurant Het Heemse

Blanckvoortallee 2
7773 AH Hardenberg
0523-270223
www.hetheemse.nl

Hotel en Boerderij Restaurant De Gloepe

Hotel en Boerderij Restaurant De Gloepe

Rheezerweg 84a
7795 DA Diffelen
0523-251231
www.degloepe.nl

"Spoor 7" MariŽnberg

Stationsweg 2
7692 AC Marienberg
0523-235402
www.spoor7.nl

Bij Blij

Bij Blij

Markt 1
7772 AE Hardenberg
0523-225311
www.bijblij.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij Profile Herbers Molenplein. Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel Boerderij Restaurant De Gloepe en bij familie camping De Belten Gratis parkeren bij de Brandweerkazerne, 10 minuten van het startpunt.  Nabij het startpunt is het betaald parkeren (vanaf 18.00 gratis, donderdagavond uitgezonderd). Toegestaan, mits aangelijnd Het startpunt is 3 kilometer van station Hardenberg en Gramsbergen. Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op donderdag wordt zowel de koffie met gebak als het nagerecht geserveerd bij De Rheezerbelten omdat Brasserie De Belten dan gesloten is.

- Vanaf 4 september wordt zowel de koffie met gebak als het nagerecht geserveerd bij De Rheezerbelten omdat Brasserie De Belten dan gesloten is.

Let op
- Gelieve zoveel mogelijk rekening te houden met de richttijden zodat wij de beschikbaarheid kunnen garanderen in de deelnemende restaurants.
- Spoor 7 Mariënberg gaat in de winterperiode speciaal open voor gasten van Happen en Trappen. Zij openen de deuren vanaf 14:00 uur.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route