De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Hardenberg aan de Overijsselse Vecht - 49 km.

8,4 / 10
396 evaluatie(s)

Wie het Vechtdal wil leren kennen, hoeft enkel de rivier te volgen. De Vecht meandert door het landschap en passeert daarbij bossen, heidevelden en charmante stadjes. Ga de strijd aan met het water, proef de sfeer van weleer en ontmoet een oude held. Het Vechtdal wacht op u…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Landhoeve de Zwiese
  • Voorgerecht bij Boomstammenrestaurant het Heemse
  • Soep bij Hotel en Boerderij Restaurant De Gloepe
  • Hoofdgerecht bij "Spoor 7" Mariënberg
  • Nagerecht bij De Rheezerbelten

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Langs de Loozensche linie
Deze gastronomische dagtocht van ongeveer 50 kilometer start bij Landhoeve de Zwiese, een gerestaureerde monumentale boerderij aan de voormalige Loozensche linie. Ooit liet de Franse keizer Napoleon hier een ‘redoute’ (verschansing) bouwen, die nog altijd zichtbaar is in het landschap. We trappen langs Kanaal Almelo, trekken door het charmante Gramsbergen – met het oudste schipperscafé van Nederland – en steken de brug over naar de Overijsselse Vecht. We volgen de kronkelende rivier, fietsen door het Engelandse Bos en bereiken Hardenberg. Het voorgerecht wordt geserveerd op een unieke plek, namelijk Boomstamrestaurant Het Heemse.

Spontante natuurontmoetingen
Aangesterkt maken we kennis met natuurgebied ‘de Oldemeijer’, waar bos en heide elkaar afwisselen. Spontane natuurontmoetingen zijn hier binnen handbereik, want groot wild presenteert zich geregeld aan de bezoekers. In het rustieke restaurant ‘De Gloepe’ wacht de soep.
Het cultuurlandschap blijft zich in vele gezichten tonen. Via de kronkelende Vecht, de vistrappen en uitzichtpunt ‘De Distelbelt’ bereikt u uiteindelijk Spoor 7 in Mariënberg. Dit oude stationsgebouw is in volle glorie hersteld maar ademt nog altijd de sfeer van weleer. Onder het genot van het hoofdgerecht ziet u de Vechtdaltrein voorbij komen.

Prachtig panorama
Na deze pauze is het tijd om te kiezen welke route u neemt. U kunt de weg een stukje terugfietsen om het verrassende Vechtdal in te duiken, maar u kunt ook kiezen voor de alternatieve route en zélf met een pontje de Vecht oversteken. Nadat u het water heeft overwonnen, is Rheeze de volgende bestemming. Let hier vooral op de brink die nog geheel authentiek is. Gun uzelf de tijd om te genieten van de fraai gerestaureerde boerderijen met passend strovlechtwerk.
De Vecht blijft de weg wijzen en brengt ons naar de wijk Hazenbos in Hardenberg. Zo bereikt u De Rheezerbelten, waar een heerlijk nagerecht klaar staat. Ook visueel wacht u een smakelijk toetje, want op weg naar de eindstreep fietsen we door een sfeervol stukje historie. We passeren het standbeeld van oorlogsheld Frits de Zwerver en maken kennis met het oudste kerkje van Hardenberg (gebouwd rond 1200). Vervolgens genieten we van een prachtig panorama en vogelparadijs Vechtpark. Na al dat moois komt het einde dan toch echt in zicht, en wel bij het startpunt: Landhoeve de Zwiese.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Landhoeve de Zwiese

Landhoeve de Zwiese

Hardenbergerweg 23
7778 HP Loozen (Hardenberg)
0524-563200
www.zwiese.nl

Boomstamrestaurant Het Heemse

Boomstamrestaurant Het Heemse

Blanckvoortallee 2
7773 AH Hardenberg
0523-270223
www.hetheemse.nl

Hotel en Boerderij Restaurant De Gloepe

Hotel en Boerderij Restaurant De Gloepe

Rheezerweg 84a
7795 DA Diffelen
0523-251231
www.degloepe.nl

"Spoor 7" MariŽnberg

Stationsweg 2
7692 AC Marienberg
0523-235402
www.spoor7.nl

De Rheezerbelten

De Rheezerbelten

Grote Beltenweg 1
7771 SX Hardenberg
0523-270012
www.rheezerbelten.nlPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, Landhoeve de Zwiese. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0524-563200. Dit kan bij Landhoeve de Zwiese, bij Hotel Boerderij Restaurant De Gloepe en bij de Rheezerbelten.  Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd Station: 3 KM van station Hardenberg en Gramsbergen. Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag wordt zowel het hoofdgerecht als nagerecht geserveerd bij De Rheezerbelten omdat Spoor 7 dan gesloten is.

Let op
- Gelieve zoveel mogelijk rekening te houden met de richttijden zodat wij de beschikbaarheid kunnen garanderen in de deelnemende restaurants.
- Spoor 7 Mariënberg gaat in de winterperiode speciaal open voor gasten van Happen en Trappen. Zij openen de deuren vanaf 14:00 uur.
- Komt u met de auto en wilt u het adres invoeren in een navigatiesysteem, dan is het adres: Hardenbergerweg 23, Loozen (of Gramsbergen).

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, Landhoeve de Zwiese. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0524-563200.
Let op! Gelieve uiterlijk 2 dagen voor vertrek te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
 

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route