De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Gooische rijkdom - 51 km.

8,3 / 10
433 evaluatie(s)

Blauw, groen en grijs wisselen elkaar af. We volgen het water, doorkruisen de bossen en verkennen historische bouwsels. De ware rijkdom van het Gooi zit niet in de mensen, maar in de natuur en de cultuur.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Haven van Huizen
  • Voorgerecht bij Graaf Floris V van Muiden
  • Soep bij Hotel Hart van Weesp
  • Hoofdgerecht bij De Colonie
  • Nagerecht bij De Tafelberg

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Vissersdorp
De dag begint aan de oever van het Gooimeer in het voormalige vissersdorpje Huizen. Deze plaats ontleent haar naam aan het feit dat dit in de 14e eeuw het eerste dorp van het Gooi was waar de huizen met stenen werden gebouwd. Dat kreeg al snel navolging, zoals in Muiden waar het machtige Muiderslot nog aan die innovatie herinnert.

Zeemeermin
Ook in Muiden vierde de visserij ooit hoogtij. Volgens een lokale legende wisten enkele Muidenaren ooit zelfs een zeermeermin te verschalken. In ruil voor haar vrijheid beloofde ze dat Muiden de tand des tijds zou doorstaan en nooit zou verdwijnen (‘Muiden zal beklijven’). Nog altijd is de zeemeermin in het wapen van Muiden terug te vinden.

Vestingwerken
In vestingstad Weesp wisselen de rijksmonumenten elkaar in hoog tempo af. Geniet van de vestingwerken, het stadhuis en de Sint-Laurentiuskerk, voordat u via bossen en plassen koers zet naar het dorpje ’s-Graveland. In deze omgeving vind je veel historische Buitenplaatsen met parkbossen, tuinen en landhuizen. De dag eindigd in Blaricum een stad met aanzien midden in het groen. De oude goed bewaarde boerderijen met daarnaast luxe villa's duiden op de rijke historie van Blaricum.

Deze route voert u door het gebied van het UNESCO Werelderfgoed Stelling van Amsterdam en brengt hij u in vesting Muiden en Vesting Weesp.
De Stelling van Amsterdam werd grotendeels aangelegd tussen 1874 en 1914 en is een 135 kilometerlange verdedigingslinie ter verdediging van de Nederlandse hoofdstad. De Stelling is een staaltje Hollands waterbouwkundig vernuft van onderwaterzettingen en een ingenieus logistiek systeem. Tijdens de twee Wereldoorlogen werd de Stelling wel in staat van verdediging gebracht, maar er hoefde nooit daadwerkelijk gevochten te worden. Veel van de forten en batterijen hebben nu een andere bestemming gekregen. Voor meer informatie over activiteiten op de forten zie www.stellingvanamsterdam.nl


Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Haven van Huizen

Haven van Huizen

Havenstraat 81
1271 AD Huizen
035-5240369
www.haven-van-huizen.nl

Graaf Floris V van Muiden

Graaf Floris V van Muiden

Herengracht 72
1398 AD Muiden
0294-261296
www.graaf-floris-v.nl

Hotel Hart van Weesp

Hotel Hart van Weesp

Herengracht 35
1382 AH Weesp
0294-419353
www.hartvanweesp.nl

De Colonie

De Colonie

Loodijk 18
1243 JB `s Graveland
035-6564350
www.colonie.nl

De Tafelberg

De Tafelberg

Oude Naarderweg 2
1261 DS Blaricum
035-5383975
www.tafelberg.nlPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants mogelijk U kunt fietsen huren bij Gooische Fietsverhuur. Een normale fiets kost Ä 9,50. Gelieve vooraf te reserveren via 06-15553517. Bij Hotel Hart van Weest kunt u een overnachting boeken Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
Deze route kan 7 dagen per week gefietst worden.

Let op
- Gelieve uiterlijk 17.00 uur te arriveren bij de Tafelberg voor het nagerecht. Mocht u namelijk later arriveren, dan kunnen wij u geen beschikbaarheid garanderen.

- Op dit moment worden er wegwerkzaamheden uitgevoerd nabij restaurant Graaf Floris van Muiden. U kunt het best de volgende beschrijving volgen:
Zodra u de Vestingsgracht bent overgestoken slaat u rechtsaf (Ton Kootsingel). aan het eind van de weg slaat u linksaf (Herengracht). Na ongeveer 350 ziet u Graaf Floris van Muiden aan uw linkerzijde op de hoek.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij Gooische Fietsverhuur. Een normale fiets kost € 9,50. Gelieve vooraf te reserveren via 06-15553517.
Let op! In de maand oktober is het niet mogelijk om fietsen te huren bij Gooische Fietsverhuur.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route