De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Heerlijk happen in de Hoeksche Waard - 56 km.

8,4 / 10
146 evaluatie(s)

Kronkelende kreekjes, bijzondere boerderijen en prachtige panorama’s in een typisch polderlandschap. Happen en Trappen in de Hoeksche Waard is een oer-Hollandse ervaring die je niet mag missen.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Koningshoeve
  • Voorgerecht bij Tast Toe
  • Soep bij 'T Land van Wale
  • Hoofdgerecht bij Paviljoen De Oude Tol
  • Nagerecht bij De Koningshoeve

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Nationaal landschap
De Hoeksche Waard is één van de twintig Nationale Landschappen en dit is niet voor niets! het oorspronkelijke karakter van het landschap met zijn openheid, beboomde dijken en kreken is nog duidelijk zichtbaar. De Hoeksche Waard wordt ook wel als één van de Zuid-Hollandse Eilanden beschouwd aangezien het gebied aan alle kanten omringd wordt door water. Ieder seizoen weer biedt dit gebied nieuwe, prachtige en kenmerkende panorama's. Wilt u ook eens op vakantie voor één dag?

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

De Koningshoeve

De Koningshoeve

Botweg 1B
3286 LB Klaaswaal
0186-579397
www.dekoningshoeve.nl

Tast Toe

Tast Toe

Voorstraat 15
3281 AT Numansdorp
0186-782136
www.tasttoe-numansdorp.nl

't Land van Wale

't Land van Wale

Hofweg 1
3274 BK Heinenoord
0186-601745
www.landvanwale.nl

Paviljoen De Oude Tol

Paviljoen De Oude Tol

Randweg 35
3263 RA Oud-Beijerland
0186-820210
www.deoudetol.nu

De Koningshoeve

De Koningshoeve

Botweg 1B
3286 LB Klaaswaal
0186-579397
www.dekoningshoeve.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Geen fietsverhuurmogelijkheden bekend. Bij deze route kunt u overnachten bij Bed and Breakfast Claeswael. Voor meer informatie, beschikbaarheid, openingstijden etc.kunt u telefonisch contact opnemen via tel. 06 44605889. Gratis parkeren bij het startpunt. Honden zijn niet toegestaan. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op zondag wordt zowel de soep als het voorgerecht geserveerd bij 't Land van Wale omdat Tasttoe dan gesloten is.
Let op! Op deze dag bezoekt u 3 restaurants en hiervoor volgt u een alternatieve etappe in de routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt. De route heeft op zondag daarom een totale lengte van 43 kilometer. Op deze dag is het niet mogelijk om de route via de app te fietsen.

In juli en augustus wordt op dinsdag en woensdag zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij De Koningshoeve omdat Paviljoen de Oude Tol dan gesloten is. Let op! U bezoekt deze dag 3 restaurants. 

Let op
- Deze route is enkel om 11.00 uur te starten.
- Er zijn op dit moment meerdere omleidingen op de route in verband met wegwerkzaamheden. U kunt hiervoor de omleiding volgen. 

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen.
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants uitsluitend mogelijk om gebruik te maken van takeaway. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route