De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Rets & Klets route - 53 km.

8,3 / 10
65 evaluatie(s)

Zonaanbidders, watersporters, natuur- en cultuurliefhebbers: iedereen wordt hier op z’n wenken bediend. Maak kennis met een gebied waar de natuur nog de ruimte krijgt en het verleden overal zichtbaar is. Maak kennis met het Maasland.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij de Fletcher Hotel-Restaurant Oss
  • Voorgerecht bij Boerderijterras het Venster
  • Soep bij De Winkel Borrel en Eetbar
  • Hoofdgerecht bij Bierbrouwerij Oijen
  • Nagerecht bij IJssalon Venezia

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Blauwe oase
‘Geffen’ betekent ‘aan de waterkant’ en dat is precies waar deze route van start gaat. De Geffense Plas is door zandwinning ontstaan en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Zonaanbidders en watersporters voelen zich bij deze blauwe oase meer dan thuis. Hoewel het strand misschien roept, zetten we toch koers naar Vinkel.

Turfstekers
Al trappend maken we kennis met een regio die sterk beïnvloed is door landbouwontginningen. Ooit vierden de turfstekers hier hoogtij en gaven het huidige landschap vorm. De naam ‘Vinkel’ is er zelfs van afgeleid en betekent ‘slechte turf’. Gelukkig geldt dat niet voor de lokale horeca.

Religieus erfgoed
Na Vinkel is Lithoijen de volgende bestemming. Een klein dorp maar met een behoorlijk aanbod religieus erfgoed, zoals het Raadhuis, het Remigiusmuseum en het voormalig klooster van de Zusters van JMJ (Jezus, Maria en Jozef). Na deze dosis cultuur fietsen we via Oss richting Oijen.
Oijen ligt op een bijzondere plek in een bocht van de Maas. Ten oosten van het dorp ligt Ossekamp, een natuurgebied dat door Natuurmonumenten wordt ontwikkeld. Hoewel, ‘ontwikkelen’ betekent hier de natuur z’n gang laten gaan. Ooibossen, moerassen en nieuwe waterwegen krijgen er de ruimte.

Blikvangers
Ten slotte bereiken we in de regionale hoofdstad Oss het eindpunt. Belangrijke blikvangers van de stad zijn Museum Jan Cunen, de Maashaven en vele monumentale bouwwerken. Geef uw ogen dan ook goed de kost, op weg naar een smakelijk dessert.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Fletcher Hotel-Restaurant Oss

Fletcher Hotel-Restaurant Oss

Nelson Mandelaboulevard 22
5342 CZ Oss
0412-870040
www.fletcherhoteloss.nl

Boerderijterras het Venster

Boerderijterras het Venster

Vinkelsestraat 84
5383 KM Vinkel
0412-455992
www.boerderijterrashetvenster.nl

De Winkel Borrel en Eetbar

De Winkel Borrel en Eetbar

Peperstraat 5
5341 CZ Oss
0412-651211
www.dewinkelvanroel.nl

Bierbrouwerij Oijen

Bierbrouwerij Oijen

Oijensebovendijk 61
5394 LA Oijen
0412-492217
www.speciaalbierbrouwerij.nl

IJssalon Venezia

IJssalon Venezia

Molenstraat 13a
5341 GA Oss
0412-622105
www.venezia-alessandro.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Bij deze route kunt u overnachten bij Fletcher Hotel-Restaurant Oss en bij Brouwerij Ooijen. Gratis parkeren bij het startpunt Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

- In september, oktober en november wordt op woensdag zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij De Winkel Borrel en Eetbar omdat Bierbrouwerij Oijen dan gesloten is.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- IJssalon Venezia sluit haar deuren om 18:00 uur.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route