Het verleden is vaak dichterbij dan je denkt. Waar nu auto’s rijden, marcheerden ooit grote legers. En achter ogenschijnlijk onschuldige namen schuilt vaak een bijzonder verhaal. Dus stap op de fiets, maak kennis met het Leudal en reis mee door de tijd...

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Recreatiepark de Leistert
  • Voorgerecht bij Hotel Restaurant de Abdij
  • Soep bij Geraats
  • Hoofdgerecht bij Porto Maurizio
  • Nagerecht bij Wijs en Koffie

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.

Militaire weg
We beginnen de dag in het dorpje Roggel ten noorden van Roermond. De vakantiesfeer zit er direct goed in, want de aftrap is in Recreatiepark de Leistert. Na de koffie is het tijd om de omgeving te verkennen. Vanuit Roggel trappen we naar Horn en steken daarbij de Napoleonsweg over. Deze weg werd aangelegd in de periode 1810-1813, toen de Franse keizer Napoleon Bonaparte aan de macht was. De weg liep van Parijs naar Amsterdam, werd zo recht mogelijk aangelegd en beklinkerd met kasseien. Het doel: legers, voorraden en materieel zo snel mogelijk verplaatsen.

Impuls
In Horn houden we een smakelijke tussenstop. Horn is niet zo groot maar heeft een roemrucht verleden. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog viel het onder het bewind van Filips II van Montmorency. Deze graaf van Horne was een belangrijke vazal van Willem van Oranje en stond bekend vanwege zijn tolerantie ten opzichte van andere religies. Uiteindelijk werd hij – samen met de graaf van Egmont – door de hertog van Alva gevangen genomen en gedood, maar dat was wel een sterke impuls voor het verzet tegen de Spanjaarden.

Geniet!
Van Horn fietsen we via Grathem naar Heythuysen. Heythuysen is in de vroege middeleeuwen ontstaan op een zandrug tussen de Bevelandse Beek en de Tungelroyse Beek. Het behoorde in 1243 tot het Land van Horn, werd later eigendom van het Prinsbisdom Luik, en in 1680 werd het een zelfstandige heerlijkheid, in de Franse tijd werd het een gemeente.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle 5 restaurants aanwezig. U kunt fietsen huren bij Frans Peeters Tweewielers. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0475 491 267. Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel de Abdij. Bij de Leistert zijn per nacht Cabins te huur. Beschikbaarheid via www.leistert.nl of via +31(0)475-493030. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein  Bij alle restaurants beschikbaar.

Praktische informatie 2022
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.

- Van 13 t/m 15 mei wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Geraats omdat Hotel Restaurant de Abdij dan gesloten is. 
- Op 28 en 29 mei wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Geraats omdat Hotel Restaurant de Abdij dan gesloten is. 
- Van 26 juni t/m 3 juli wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Geraats omdat Hotel Restaurant de Abdij dan gesloten is. 

Let op
- U kunt zich melden bij de informatiebalie in de Plaza van de Leistert (startpunt).

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. U kunt fietsen huren bij Frans Peeters Tweewielers. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0475 491 267. (m.u.v. zaterdag dan zijn ze om 16.00 uur gesloten en op zondag zijn ze niet geopend). 

Hoe ziet een dagje
La Route Napoléon eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Recreatiepark de Leistert
Roggel
0475-493030
Koffie met gebak
Voorgerecht
Hotel Restaurant de Abdij
Horn
0475-583131
Koffie met gebak
Soep
Geraats
Grathem
0475-451540
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
Porto Maurizio
Heythuysen
0475-581846
Koffie met gebak
Nagerecht
Wijs en Koffie
Heythuysen
0475-494950
Algemene beoordeling 8,2
Gerechten 8,2
Gastvrijheid 8,3
Route 7,9
Prijs/kwaliteit 8,1
Klantenservice 8,7
Zeer leuke en lekkere dag gehad met n mooie afwisselende route en lekkere gerechten. Uiterst gastvrij onthaald overal.
Jos Ruesen
04-10-2021
8.5/10
Karin Spaan
11-06-2021
8.5/10