De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

La Route Napoléon - 43 km.

8,2 / 10
146 evaluatie(s)

Het verleden is vaak dichterbij dan je denkt. Waar nu auto’s rijden, marcheerden ooit grote legers. En achter ogenschijnlijk onschuldige namen schuilt vaak een bijzonder verhaal. Dus stap op de fiets, maak kennis met het Leudal en reis mee door de tijd...

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Recreatiepark de Leistert
  • Voorgerecht bij Hotel Restaurant de Abdij
  • Soep bij Geraats
  • Hoofdgerecht bij De Oude Smidse
  • Nagerecht bij Preuverie Bekkers Marie

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.

Militaire weg
We beginnen de dag in het dorpje Roggel ten noorden van Roermond. De vakantiesfeer zit er direct goed in, want de aftrap is in Recreatiepark de Leistert. Na de koffie is het tijd om de omgeving te verkennen. Vanuit Roggel trappen we naar Horn en steken daarbij de Napoleonsweg over. Deze weg werd aangelegd in de periode 1810-1813, toen de Franse keizer Napoleon Bonaparte aan de macht was. De weg liep van Parijs naar Amsterdam, werd zo recht mogelijk aangelegd en beklinkerd met kasseien. Het doel: legers, voorraden en materieel zo snel mogelijk verplaatsen.

Impuls
In Horn houden we een smakelijke tussenstop. Horn is niet zo groot maar heeft een roemrucht verleden. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog viel het onder het bewind van Filips II van Montmorency. Deze graaf van Horne was een belangrijke vazal van Willem van Oranje en stond bekend vanwege zijn tolerantie ten opzichte van andere religies. Uiteindelijk werd hij – samen met de graaf van Egmont – door de hertog van Alva gevangen genomen en gedood, maar dat was wel een sterke impuls voor het verzet tegen de Spanjaarden.

Geniet!
Via Heel zetten we koers naar bosrijk Baexem. We steken nogmaals de Napoleonsweg over en fietsen door de uitgestrekte Maasplassen. Ontstaan door grind- en zandwinning in de 20e eeuw, ligt er nu een prachtig recreatieterrein waar vogels, vissers en verliefde stelletjes zich meer dan thuis voelen. Stap even af, ga zitten en geniet van het uitzicht, want voor je het weet komt het eindpunt in Roggel alweer in zicht.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Recreatiepark de Leistert

Recreatiepark de Leistert

Heldensedijk 5
6088 NT Roggel
0475-493030
www.leistert.nl

Hotel Restaurant de Abdij

Hotel Restaurant de Abdij

Kerkpad 5
6085 BA Horn
0475-583131
www.abdij.com

Geraats

Geraats

Markt 5
6096 AL Grathem
0475-451540
www.geraatshoreca.nl

De Oude Smidse

De Oude Smidse

Stationstraat 26
6095 BS Baexem
0475-451628
www.oudesmidse.com

Preuverie Bekkers Marie

Preuverie Bekkers Marie

Raadhuisstraat 2
6088 BR Roggel
0475-497191
www.preuveriebekkersmarie.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle 5 restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij Recreatiepark Leistert. Gelieve vooraf te reserveren via 0475-493030. Overnachting: U kunt bij De Abdij en De Oude Smidse een overnachting boeken. Parkeergelegenheid: Gratis bij het startpunt Honden: mits aangelijnd buiten toegestaan Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Wifi: Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op woensdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Preuverie Bekkers Marie, omdat De Oude Smidse gesloten is.

Let op
- U kunt zich melden bij de receptie van de Leistert (startpunt).
- U kunt tot uiterlijk 17:30 uur bij Preuverie Bekkers Marie terecht voor het dessert.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Recreatiepark Leistert. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0475 - 493030. Gelieve vooraf te reserveren.

-  U kunt daarnaast ook fietsen huren bij Frans Peeters Tweewielers. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0475 491 267.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route