De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

In het spoor van de Nassaus - 57 km.

8,1 / 10
212 evaluatie(s)

Breda is dé Nassaustad bij uitstek. Al in het jaar 1404 vestigde het Huis Nassau zich hier, om er tot 1568 te resideren. Het verblijf van deze voorvaderen van ons Koninklijk Huis is niet zonder gevolgen gebleven: tot in de verre omtrek zijn hun historische sporen zichtbaar…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Brasserie Woods
  • Voorgerecht bij Gaudim
  • Soep bij Eetcafé De Swaen
  • Hoofdgerecht bij Landgoed Bergvliet
  • Nagerecht bij De Jacobushoeve

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

De Nassaustad

Aan het begin van de route maken we kennis met de Vrachelse heide en vervolgens de Bredase binnenstad, die gekarakteriseerd wordt door prachtig monumentaal erfgoed. Vele bouwwerken zijn onder invloed van de Nassaus tot stand gekomen, zoals het Kasteel van Breda, het Begijnhof, het Spanjaardsgat, het Oude Stadhuis, de Prinsenkade en natuurlijk de gotische Onze-Lieve-Vrouwekerk. 

Groen & sfeervol
Maar ook buiten de stad is de invloed van de Nassaus nog altijd zichtbaar. Zo maken we kennis met Prinsenbeek, wat een verwijzing is naar de oorspronkelijke naam ‘Beek’ en de Prins van Oranje. Via wat ooit adellijke landerijen waren, zetten we koers naar Landgoed Bergvliet. Tegenwoordig een golfbaan en sfeervolle trouwlocatie, wat gezien de groene ligging niet verwonderlijk is.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Brasserie Woods

Brasserie Woods

Veekestraat 19
4904 TE Oosterhout
0162-454735
www.woodsbrasserie.nl

Gaudim

Gaudim

Kloosterplein 5
4811 GN Breda
076-5219871
www.gaudim.nl

Eetcafé De Swaen

Eetcafé De Swaen

Markt 29
4841 AA Prinsenbeek
076-5418805
www.eetcafedeswaen.nl

Landgoed Bergvliet

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW Oosterhout
076-5795666
www.landgoedbergvliet.nl

Jacobushoeve

Jacobushoeve

Steenovensebaan 29
4849 RD Dorst
0161-743103
www.jacobushoeve.comPraktische informatie

Bij Landgoed Bergvliet aanwezig Fietsen kunnen rechtstreeks gehuurd worden via 2Ride (06-54730197). Gelieve vooraf te reserveren. U kunt overnachten bij Bergvliet Villa’s voor meer informatie, beschikbaarheid, prijzen bekijk www.landgoedbergvliet.nl/vakantiepark/villas Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
Deze route kan in verband met de corona maatregelen op dit moment niet geboekt worden.

-
Op maandag kan deze route niet gefietst worden.

- Van september t/m mei wordt op dinsdag zowel koffie met gebak als het nagerecht geserveerd bij Brasserie Woods omdat De Jacobushoeve dan gesloten is. Let op! U komt deze dag bij 4 restaurants.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- U kunt een reservering plaatsen tot maximaal 4 personen per gezelschap. 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, Amrâth Hotel of rechtstreeks via 2Ride. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 076-5224666 (Amrâth Hotel) of rechtstreeks via 2Ride: 06-54730197. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route