De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

In het spoor van de Nassaus - 44 km.

8,2 / 10
170 evaluatie(s)

Breda is dé Nassaustad bij uitstek. Al in het jaar 1404 vestigde het Huis Nassau zich hier, om er tot 1568 te resideren. Het verblijf van deze voorvaderen van ons Koninklijk Huis is niet zonder gevolgen gebleven: tot in de verre omtrek zijn hun historische sporen zichtbaar…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Amrâth Hotel Brabant
  • Voorgerecht bij Parc Breda
  • Soep bij Brasserie de Nieuwe Baan
  • Hoofdgerecht bij Golfbaan Bergvliet
  • Nagerecht bij Amrâth Hotel Brabant

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Beste binnenstad
Aan het begin van de route maken we kennis met de Bredase binnenstad, die gekarakteriseerd wordt door prachtig monumentaal erfgoed. Vele bouwwerken zijn onder invloed van de Nassaus tot stand gekomen, zoals het Kasteel van Breda, het Begijnhof, het Spanjaardsgat, het Oude Stadhuis, de Prinsenkade en natuurlijk de gotische Onze-Lieve-Vrouwekerk. Geen wonder dus dat Breda in 2009 de prijs ‘beste binnenstad’ in ontvangst mocht nemen.

Groen & sfeervol
Maar ook buiten de stad is de invloed van de Nassaus nog altijd zichtbaar. Zo maken we kennis met Prinsenbeek, wat een verwijzing is naar de oorspronkelijke naam ‘Beek’ en de Prins van Oranje. Via wat ooit adellijke landerijen waren, zetten we koers naar Landgoed Bergvliet. Tegenwoordig een golfbaan en sfeervolle trouwlocatie, wat gezien de groene ligging niet verwonderlijk is. Geflankeerd door de Vrachelse heide en de Oosterhoutse bossen is het hier heerlijk toeven.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Amr‚th Hotel Brabant

Amr‚th Hotel Brabant

Heerbaan 4
4817 NL Breda
076-5224666
www.hotelbrabant.nl

Parc Breda

Parc Breda

Grote Markt 20-22
4811 XR Breda
076-5140632
www.parcbreda.nl

Brasserie de Nieuwe Baan

Brasserie de Nieuwe Baan

Mr Bierensweg 43
4841 AJ Prinsenbeek
076-5411906
www.brasseriedenieuwebaan.nl

Golfbaan Bergvliet

Golfbaan Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW Oosterhout
076-5795666
www.landgoedbergvliet.nl

Amr‚th Hotel Brabant

Amr‚th Hotel Brabant

Heerbaan 4
4817 NL Breda
076-5224666
www.hotelbrabant.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij het Amrath Hotel, Brasserie de Nieuwe Baan en Landgoed Bergvliet aanwezig U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Amrath Hotel of rechtstreeks via 2Ride (06-54730197). Gelieve vooraf te reserveren. Overnachting: Bij het Amrath Hotel kunt u overnachten. Parkeergelegenheid: Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan Bereikbaar met trein en vervolgens met de buslijn 325, 326 of 327 WIFI: Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Deze route kan op maandag niet gefietst worden.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, het Amrath Hotel, of rechtstreeks via 2Ride (06-54730197). Een normale fiets kost € 9,50 een e-bike kost € 25,00. Gelieve vooraf te reserveren.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route