De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

In het spoor van de Nassaus - 44 km.

8,1 / 10
211 evaluatie(s)

Breda is dé Nassaustad bij uitstek. Al in het jaar 1404 vestigde het Huis Nassau zich hier, om er tot 1568 te resideren. Het verblijf van deze voorvaderen van ons Koninklijk Huis is niet zonder gevolgen gebleven: tot in de verre omtrek zijn hun historische sporen zichtbaar…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Amrâth Hotel Brabant
  • Voorgerecht bij Gaudim
  • Soep bij Eetcafé De Swaen
  • Hoofdgerecht bij Landgoed Bergvliet
  • Nagerecht bij Amrâth Hotel Brabant

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Beste binnenstad
Aan het begin van de route maken we kennis met de Bredase binnenstad, die gekarakteriseerd wordt door prachtig monumentaal erfgoed. Vele bouwwerken zijn onder invloed van de Nassaus tot stand gekomen, zoals het Kasteel van Breda, het Begijnhof, het Spanjaardsgat, het Oude Stadhuis, de Prinsenkade en natuurlijk de gotische Onze-Lieve-Vrouwekerk. Geen wonder dus dat Breda in 2009 de prijs ‘beste binnenstad’ in ontvangst mocht nemen.

Groen & sfeervol
Maar ook buiten de stad is de invloed van de Nassaus nog altijd zichtbaar. Zo maken we kennis met Prinsenbeek, wat een verwijzing is naar de oorspronkelijke naam ‘Beek’ en de Prins van Oranje. Via wat ooit adellijke landerijen waren, zetten we koers naar Landgoed Bergvliet. Tegenwoordig een golfbaan en sfeervolle trouwlocatie, wat gezien de groene ligging niet verwonderlijk is. Geflankeerd door de Vrachelse heide en de Oosterhoutse bossen is het hier heerlijk toeven.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!





Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Amr‚th Hotel Brabant

Amr‚th Hotel Brabant

Heerbaan 4
4817 NL Breda
076-5224666
www.hotelbrabant.nl

Gaudim

Gaudim

Kloosterplein 5
4811 GN Breda
076-5219871
www.gaudim.nl

Eetcafť De Swaen

Eetcafť De Swaen

Markt 29
4841 AA Prinsenbeek
076-5418805
www.eetcafedeswaen.nl

Landgoed Bergvliet

Landgoed Bergvliet

Salesdreef 2
4904 SW Oosterhout
076-5795666
www.landgoedbergvliet.nl

Amr‚th Hotel Brabant

Amr‚th Hotel Brabant

Heerbaan 4
4817 NL Breda
076-5224666
www.hotelbrabant.nl



Praktische informatie

Bij het Amrâth Hotel en Golfbaan Bergvliet aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, Amrâth Hotel of rechtstreeks via 2Ride (06-54730197). Gelieve vooraf te reserveren. Bij deze route kunt u overnachten bij Amrâth Hotel Gratis parkeren bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is bereikbaar met trein en vervolgens met de buslijn 325, 326 of 327 Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.

Let op
- Gaudim opent haar deuren om 11.00 uur. Dit is lijn met de richttijden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, Amrâth Hotel of rechtstreeks via 2Ride. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 076-5224666 (Amrâth Hotel) of rechtstreeks via 2Ride: 06-54730197. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route