De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Trappen op Texel - 41 km.

8,0 / 10
236 evaluatie(s)

Wie even afstand wil nemen van de alledaagse sleur, kan op Texel prima uit de voeten. Brede zandstranden, uitgestrekte duinen, bossen, heide, polders en kwelders nodigen uit tot een afwisselende fietstocht…

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Kiosk "Bij de Boot"
  • Voorgerecht bij Het Cafeetje
  • Soep bij De Parkstraat eten & drinken
  • Hoofdgerecht bij BOSQ - the spirited restaurant
  • Nagerecht bij BOSQ - the spirited restaurant

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Vogelparadijs
Centraal op het eiland ligt de Hoge Berg, een stuwwal uit de laatste ijstijd. Het hoogste punt ligt op 15 meter boven NAP, waar je een fraai uitzicht over het hele eiland hebt. Niet vergeten om ook naar bóven te kijken, want Texel is een waar vogelparadijs. Ruim 300 soorten broeden en nestelen hier, voornamelijk in de duinen.

Laatste slagveld
Helaas ging het er hier niet altijd zo vredig aan toe. Texel staat ook wel bekend als ‘het laatste slagveld van Europa’, omdat het eiland pas op 20 mei 1945 werd bevrijd. Daar ging een heftige strijd aan vooraf: de Duitsers hadden een Georgisch bataljon krijgsgevangenen gestationeerd op Texel. Die moesten de geleden verliezen compenseren, maar ze kwamen in opstand. In enkele dagen kwamen 565 Georgiërs, 120 Texelaars en ongeveer 800 Duitsers om het leven. Nog altijd worden de Georgiërs jaarlijks op 4 mei met passend eerbetoon herdacht.

Bruin water
Onderweg maakt u kennis met een van de ‘Wezenputten’ bij Huize Brakestein in Oudeschild. Deze waterputten waren eigendom van het weeshuis, vandaar de naam. Saillant detail: het water had een hoog ijzergehalte, kleurde daardoor bruin en was extra lang houdbaar. Bij uitstek geschikt dus voor lange zeereizen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Kiosk

Kiosk "Bij de Boot"

Pontweg 3
1797 SN Den Hoorn
0222-369600
www.teso.nl

Het Cafeetje

Het Cafeetje

Kerkstraat 7
1794 AM Oosterend
0222-318975
www.hetcafeetje.nl

de Parkstraat

de Parkstraat

Parkstraat 22
1791 CB Den Burg
0222-314890
www.deparkstraat.nl

BOSQ - the spirited restaurant

BOSQ - the spirited restaurant

Bakkenweg 16
1797 RJ Den Hoorn
0222-315541
www.bosq.nl

BOSQ - the spirited restaurant

BOSQ - the spirited restaurant

Bakkenweg 16
1797 RJ Den Hoorn
0222-315541
www.bosq.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig behalve bij De Parkstraat U kunt fietsen huren bij Vermeulen Bikes. Een normale fiets kost Ä 10.-  een e-bike kost Ä 20,00. Gelieve vooraf te reserveren via www.vermeulenbikes.nl met vermelding van Happen en Trappen. Geen overnachtingsmogelijkheden Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
Zowel het hoofdgerecht als het nagerecht wordt geserveerd bij BOSQ - the spirited restaurant.

- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

- Van 25 november t/m 30 november kan deze route niet gefietst worden.

Let op
- U dient de veerboot van 09.30 uur te pakken vanuit Den Helder.
- Het startpunt is gelegen op de veerhaven van Texel bij de Teso boten, 50 meter vanaf de aanlegsteiger van de veerboot.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij Vermeulen Bikes. Een normale fiets kost € 10.-  een e-bike kost € 20,00. Gelieve vooraf te reserveren via www.vermeulenbikes.nl met vermelding van Happen en Trappen.
Let op! Vergeet niet aan te geven dat de fietsen geleverd dienen te worden bij het startpunt, er rijden namelijk geen bussen naar de fietsverhuurder.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route