De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Van coulisselandschap naar Hanzestad - 64 km.

8,2 / 10
230 evaluatie(s)

Happen en historie gaan prima samen, dat bewijst de Achterhoek wel. Het roemruchte verleden biedt prachtige plaatjes, zowel in de stad als op het platteland. Maar ook de inwendige mens wordt niet vergeten: dat wordt genieten…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en krentenwegge bij 't Langenbaergh
  • Voorgerecht bij Bosrestaurant Joppe
  • Soep bij Eetcafé de Hoek
  • Hoofdgerecht bij Uffie's
  • Nagerecht bij Landhotel De Hoofdige Boer

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Oud, ouder, oudst
Het is een van de oudste steden van Nederland, en dat zie je. In Deventer passeer je het ene prachtige gebouw na het andere. Hier vind je het oudste stenen huis, het oudste stadswandelpark én de oudste academische bibliotheek van Nederland.

Monumentale herinneringen
Germanen, Romeinen, Spanjaarden en Fransen: het is maar een greep uit de nationaliteiten die ooit belangstelling toonden voor Zutphen. De stad was verscheidene malen onderwerp van de strijd, waarvan nog altijd monumentale herinneringen zichtbaar zijn in de vorm van torens, poorten en vestingwallen. Neem vooral even de tijd om de fraaie binnenstad te bewonderen.

Veranderend landschap
Hoe mooi ook, de Achterhoek heeft méér te bieden dan Hanzesteden alleen. Loofbossen, weilanden, en akkers wisselen elkaar af en vormen samen dat zo karakteristieke coulisselandschap. De houtwallen en heggen creëren een voortdurend veranderend landschap.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

't Langenbaergh

't Langenbaergh

Deventerweg 1
7245 AW Laren
0573-401209
www.langenbaergh.nl

Bosrestaurant Joppe

Bosrestaurant Joppe

Joppelaan 100
7215 AE Joppe-Gorssel
0575-494206
www.bosrestaurant.nl

Eetcafé de Hoek

Eetcafé de Hoek

Joppelaan 5
7213 AA Gorssel
0575-492263
www.eetcafe-dehoek.nl

Uffie's

Uffie's

Houtmarkt 71
7201 KL Zutphen
0575-473153
www.uffies.nl

Landhotel De Hoofdige Boer

Landhotel De Hoofdige Boer

Dorpsstraat 38
7218 AH Almen
0575-431744
www.dehoofdigeboer.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fieten kunnen gehuurd bij Goossens Tweewielers. Gelieve vooraf te reserveren via 0573-257361. Fietsverhuur kan ook bij Landhotel De Hoofdige Boer Bij deze route kunt u overnachten bij Landhotel de hoofdige Boer. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt ligt 6 kilometer van station Laren Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

- Van 20 t/m 24 oktober kan deze route niet gefietst worden.

Let op
- Indien u overnacht bij Landhotel de Hoofdige Boer kunt u hier ook gewone en elektrische fietsen huren.
- U maakt twee keer gebruik van een pontje tijdens deze fietstocht. De eerste oversteek kost € 1,10 p.p. (wijzigingen onder voorbehoud) en de tweede oversteek kost € 1,30 p.p. (wijzigingen onder voorbehoud).

Fietsverhuur
- Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Goossens Tweewielers. Voor meer informatie over het aanbod, prijzen en openingstijden kunt u telefonisch contact opnemen via 0573-257361.
- Fietsverhuur is eventueel ook bij Landhotel De Hoofdige Boer, gewone fietsen en E-bikes, graag van te voren reserveren. 

App
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u vanaf zaterdag 25 september een QR code voor te leggen. Enkel een QR code van een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs geeft toegang. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route