Utrecht is de kleinste provincie van Nederland, maar er is volop rust en ruimte. Trek het Groene Hart in en trap van vestingstad naar vestingstad. Er is hier zoveel te ontdekken…

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Het Wapen van Harmelen
  • Voorgerecht bij Grand Café Plein 7
  • Soep bij Brasserie Joia
  • Hoofdgerecht bij De Heeren van Montfoort
  • Nagerecht bij Eetcafé De Posthoorn

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Diversiteit spant de kroon
Het Groene Hart is een nationaal landschap en de diverse gebieden hebben hun eigen karakter en uitstraling. Ieder gebied is uniek qua ligging, landschap en cultuurhistorie en samen maken zij het Groene Hart tot een bijzonder landschap, waarbij u verschillende authentieke dorpjes en steden doorkruist.

Maar hoe is Het Groene Hart ontstaan? Na de Tweede Wereldoorlog was het Hollands Midden een relatief leeg en landelijk gebied dat werd gekenmerkt door veenplassen en langgerekte weilanden, die van elkaar gescheiden werden door slootjes. In de jaren vijftig kreeg het de naam 'Het Groene Hart' en werd het gebied zowel gebruikt voor landbouw als dagrecreatie. Het is een jong gebied in een oud landschap en een 'must' om te ontdekken!

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Venhuis Tweewielers. Gelieve vooraf te reserveren via 0348-441327. Bij deze route kunt u overnachten bij het Wapen van Harmelen. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt ligt 5 kilometer van station Woerden. Bij alle restaurants beschikbaar.

Praktische informatie 2022
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op zondag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Brasserie Joia omdat Grand Café Plein 7 dan gesloten is.

- Van 27 juli t/m 31 juli kan deze route niet gefietst worden.
- Van 1 augustus t/m 4 augustus wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Eetcafé De Posthoorn omdat De Heeren van Montfoort dan gesloten is.
- Op 26 oktober kan deze route niet gefietst worden.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Venhuis Tweewielers. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0348-441327. Gelieve vooraf te reserveren.

GPX
Voor deze route hebben wij een GPX bestand voorradig. Mocht u hier gebruik van wensen te maken kunt u dit kenbaar maken via info@happenentrappen.nl met vermelding van uw boekingsnummer.

Hoe ziet een dagje
Historisch happen in het Groene Hart eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Het Wapen van Harmelen
Harmelen
0348-441203
Koffie met gebak
Voorgerecht
Grand Café Plein 7
Woerden
0348-508912
Koffie met gebak
Soep
Brasserie Joia
Oudewater
0348 -567150
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
De Heeren van Montfoort
Montfoort
0348-471229
Koffie met gebak
Nagerecht
Eetcafé De Posthoorn
Montfoort
0348 -474450
Algemene beoordeling 8,2
Gerechten 7,9
Gastvrijheid 8,4
Route 8,0
Prijs/kwaliteit 8,0
Klantenservice 8,7
Een erg leuke formule. Een prachtige route! Heerlijke gerechten, waar voor je geld. Leuk kado te geven en zeker ook te krijgen!
van Gerven
09-05-2022
9.1/10
Een dagje happen en trappen is echt een ontspannen dagje uit, je geniet van de natuur en cultuur en kunt ook nog lekker een hapje eten, alles goed georganiseerd!
H. Bouwheer
21-03-2022
8.2/10