De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Historisch happen in het Groene Hart - 44 km.

8,2 / 10
424 evaluatie(s)

Utrecht is de kleinste provincie van Nederland, maar er is volop rust en ruimte. Trek het Groene Hart in en trap van vestingstad naar vestingstad. Er is hier zoveel te ontdekken…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Het Wapen van Harmelen
  • Voorgerecht bij Grand Café Plein 7
  • Soep bij Brasserie Joia
  • Hoofdgerecht bij De Heeren van Montfoort
  • Nagerecht bij Eetcafé De Posthoorn

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Diversiteit spant de kroon
Het Groene Hart is een nationaal landschap en de diverse gebieden hebben hun eigen karakter en uitstraling. Ieder gebied is uniek qua ligging, landschap en cultuurhistorie en samen maken zij het Groene Hart tot een bijzonder landschap, waarbij u verschillende authentieke dorpjes en steden doorkruist.

Maar hoe is Het Groene Hart ontstaan? Na de Tweede Wereldoorlog was het Hollands Midden een relatief leeg en landelijk gebied dat werd gekenmerkt door veenplassen en langgerekte weilanden, die van elkaar gescheiden werden door slootjes. In de jaren vijftig kreeg het de naam 'Het Groene Hart' en werd het gebied zowel gebruikt voor landbouw als dagrecreatie. Het is een jong gebied in een oud landschap en een 'must' om te ontdekken!

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Het Wapen van Harmelen

Het Wapen van Harmelen

Dorpsstraat 14
3481 EK Harmelen
0348-441203
www.hotelharmelen.nl

Grand Café Plein 7

Grand Café Plein 7

Kerkplein 7
3441 BG Woerden
0348-508912
www.plein7woerden.nl

Brasserie Joia

Brasserie Joia

Havenstraat 1-2
3421 BS Oudewater
0348 -567150
www.joiabrasserie.nl

De Heeren van Montfoort

De Heeren van Montfoort

Hoogstraat 41
3417 HB Montfoort
0348-471229
www.deheerenvanmontfoort.nl

Eetcafé De Posthoorn

Eetcafé De Posthoorn

Achthoven Oost 28
3417 PD Montfoort
0348 -474450
www.deposthoornmontfoort.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Venhuis Tweewielers. Gelieve vooraf te reserveren via 0348-441327. Bij deze route kunt u overnachten bij het Wapen van Harmelen. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt ligt 5 kilometer van station Woerden. Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
Deze route kan in verband met de corona maatregelen op dit moment niet geboekt worden.

- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op woensdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Eetcafé de Posthoorn omdat de Heeren van Montfoort dan gesloten is.
- Op zondag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Brasserie Joia omdat Grand Café Plein 7 dan gesloten is.

- Op 13 mei wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Brasserie Joia omdat Grand Café Plein 7 dan gesloten is.
- Op 20 oktober kan deze route niet gefietst worden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij Brasserie Joia niet altijd mogelijk om de soep ter plaatse te nuttigen. Zij zorgen dat u de soep mee kunt nemen zodat u dit onderweg op een mooi plekje kunt nuttigen. Hierin vragen wij u om uw begrip.

- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Venhuis Tweewielers. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0348-441327. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route