De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Historisch happen in het Groene Hart - 41 km.

8,1 / 10
332 evaluatie(s)

Utrecht is de kleinste provincie van Nederland, maar er is volop rust en ruimte. Trek het Groene Hart in en trap van vestingstad naar vestingstad. Er is hier zoveel te ontdekken…

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Het Wapen van Harmelen
  • Voorgerecht bij Grand Café Plein 7
  • Soep bij Brasserie Joia
  • Hoofdgerecht bij De Heeren van Montfoort
  • Nagerecht bij Eetcafé De Posthoorn

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Diversiteit spant de kroon
Het Groene Hart is een nationaal landschap en de diverse gebieden hebben hun eigen karakter en uitstraling. Ieder gebied is uniek qua ligging, landschap en cultuurhistorie en samen maken zij het Groene Hart tot een bijzonder landschap, waarbij u verschillende authentieke dorpjes en steden doorkruist.

Maar hoe is Het Groene Hart ontstaan? Na de Tweede Wereldoorlog was het Hollands Midden een relatief leeg en landelijk gebied dat werd gekenmerkt door veenplassen en langgerekte weilanden, die van elkaar gescheiden werden door slootjes. In de jaren vijftig kreeg het de naam 'Het Groene Hart' en werd het gebied zowel gebruikt voor landbouw als dagrecreatie. Het is een jong gebied in een oud landschap en een 'must' om te ontdekken!

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Het Wapen van Harmelen

Het Wapen van Harmelen

Dorpsstraat 14
3481 EK Harmelen
0348-441203
www.hotelharmelen.nl

Grand Café Plein 7

Grand Café Plein 7

Kerkplein 7
3441 BG Woerden
0348-508912
www.plein7woerden.nl

Brasserie Joia

Brasserie Joia

Havenstraat 1-2
3421 BS Oudewater
0348 -567150
www.brasseriejoia.nl

De Heeren van Montfoort

De Heeren van Montfoort

Hoogstraat 41
3417 HB Montfoort
0348-471229
www.deheerenvanmontfoort.nl

Eetcafé De Posthoorn

Eetcafé De Posthoorn

Achthoven Oost 28
3417 PD Montfoort
0348 -474450
www.deposthoornmontfoort.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle 5 de restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij Venhuis Tweewielers. Een normale fiets kost € 10,00 een E-bike kost € 22,50. Gelieve vooraf te reserveren via 0348-441327. Overnachting: Dit kunt u rechtstreeks boeken bij het Wapen van Harmelen Parkeergelegenheid: Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Honden: Toegestaan, mits aangelijnd Station: 5 KM van station Woerden WIFI: Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij De Heeren van Montfoort omdat Brasserie Joia dan gesloten is.
- Op zondag wordt zowel het voorgerecht als het hoofdgerecht geserveerd bij De Heeren van Montfoort omdat Grand Café Plein 7 dan is gesloten. Op deze dag zult u eerst de soep ontvangen en dan het voorgerecht.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij Venhuis Tweewielers. Een normale fiets kost € 10,00 een e-bike kost € 22,50. Gelieve vooraf te reserveren via 0348-441327.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route