De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Van happen in Haarlo tot borrelen in Borculo - 47 km.

8,3 / 10
253 evaluatie(s)

Tegen de grens met Duitsland, in de oostelijke Achterhoek, ligt een bijzonder gebied: Berkelland. Hier vind je ‘prachtige landschappen met alle ruimte om te fietsen, te wandelen en ontspannen…’ De regio staat lokaal bekend als ‘ECHT Achterhoek’. U zult al snel begrijpen waarom…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Café Restaurant Prinsen (HCR Prinsen)
  • Voorgerecht bij Baan Café Restaurant
  • Soep bij Hotel Hof van Gelre
  • Hoofdgerecht bij De Luifel
  • Nagerecht bij Hotel - Restaurant Berkel Palace

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Rust en ruimte
De naam ‘Berkelland’ verwijst naar de rivier de Berkel, die door de Achterhoek meandert. De laatste jaren wordt sterk ingezet op het vergroten van biodiversiteit rondom deze rivier, wat onze fietstocht alleen maar ten goede komt. Rust, ruimte en prachtig natuurschoon wachten op u…

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel Café Restaurant Prinsen (HCR Prinsen)

Hotel Café Restaurant Prinsen (HCR Prinsen)

Eibergseweg 13
7273 SP Haarlo
0545-261232
www.hcrprinsen.nl

Baan Café Restaurant

Baan Café Restaurant

Dorpsstraat 6
7274 AN Geesteren Gld
0545-481274
www.baangeesteren.nl

Hotel Hof van Gelre

Hotel Hof van Gelre

Nieuweweg 38
7241 EW Lochem
057-3253351
www.hofvangelre.nl

De Luifel

De Luifel

Dorpsstraat 11
7261 AT Ruurlo
0573-451312
www.deluifel.nl

Hotel-restaurant Berkel Palace

Hotel-restaurant Berkel Palace

Hambroekweg 8
7271 NA Borculo
0545-274333
www.berkelpalace.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Scharrenborg Tweewielers. Gelieve vooraf te reserveren via 0545-471706. Bij deze route kunt u overnachten bij HCR Prinsen, Hotel Hof van Gelre of bij Hotel Restaurant Berkel Palace. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
Deze route kan in verband met de corona maatregelen op dit moment niet geboekt worden.

Maart:
-  In maart wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij de Luifel omdat Hof van Gelre dan gesloten is. 

April:
- Op 1, 9, 10 en 30 april wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij de Luifel omdat Hof van Gelre dan gesloten is. 

Mei:
Op 1, 13, 14 en 15 mei wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij de Luifel omdat Hof van Gelre dan gesloten is. 

Juni:
-
Van 7 t/m 12 juni, 21 t/m 23 juni en 28 t/m 30 juni wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij de Luifel omdat Hof van Gelre dan gesloten is. 

Juli:
-
Op 1, 9, 10, 12, 13, 14, 15, 20, 21, 22 juli wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij de Luifel omdat Hof van Gelre dan gesloten is. 

Augustus:
-
Op 1 t/m 4 augustus, 16 t/m 18 augustus, 23, 24, 30 en 31 augustus wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij de Luifel omdat Hof van Gelre dan gesloten is. 

September:
-
Van 1 t/m 12 september wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij de Luifel omdat Hof van Gelre dan gesloten is. 

Oktober:
- Op 25 oktober wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Hotel - Restaurant Berkel Palace omdat de Luifel dan gesloten is. 

- Van oktober t/m april kan deze route op maandag en woensdag niet gefietst worden.

Let op
De Luifel serveert hun huisspecialiteit. Indien u een voorkeur heeft voor vlees, vis of vegetarisch, dan dient u dit tijdens het reserveren bij dieetwensen te vermelden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij Hotel - Restaurant Berkel Palace niet altijd mogelijk om het dessert ter plaatse te nuttigen. Zij zorgen dat u dan het dessert mee kunt nemen zodat u dit onderweg op een mooi plekje kunt nuttigen. Hierin vragen wij u om uw begrip.

- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Scharrenborg Tweewielers. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0545-471706. Gelieve vooraf te reserveren.
Bij het startpunt worden eventueel ook 'gewone' fietsen met versnelling verhuurd. Mocht u hier gebruik van wensen te maken kunt vooraf telefonisch reserveren via 0545-261232.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route