Oerbossen, uitgestrekte heidevelden en stuifzandgebieden voeren er een afwisselende dans uit, terwijl Drentse heideschapen en Schotse Hooglanders de tijd stil lijken te zetten. In Nationaal Park Dwingelderveld kunt u alleen maar ontspannen en genieten…

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Brasserie Torentjeshoek
  • Voorgerecht bij Hotel & Brasserie De Stobbe
  • Soep bij De Lekkernij
  • Hoofdgerecht bij Restaurant Bij Hup
  • Nagerecht bij De Zaagkoele

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Vennetjes
Slechts 65 jaar geleden was de omgeving van deze route dit een woest, moerassig en onontgonnen gebied, maar die tijd is voorbij: er werden naaldbomen geplaatst en prachtige fietsroutes aangelegd.Maak kennis met het grootste natte heidegebied van Europa, waar vogels, vlinders en reptielen hun weg vinden in jeneverbosbesjes, zonnedauw en klokjesgentiaan. Open en natuurlijk is het motto. Hier geen productiebossen; de natuur mag haar werk doen. Genieten van een heerlijk dagje Happen en Trappen in puur natuur.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants beschikbaar. Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel de Stobbe en bij Camping Torentjeshoek kan u met een eigen kampeermiddel als in een accommodatie (min. 2 nachten, grotere acco min. 3 nachten) overnachten.  U kunt gratis parkeren op de bezoekersplaatsen van camping Torentjeshoek, dit parkeerterrein ligt naast de camping. Gelieve niet te parkeren op het kleine parkeerterrein bij de slagboom.  Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt ligt 2 kilomter van station Dwingeloo. Bij alle restaurants beschikbaar (eventueel tegen betaling).

Praktische informatie 2022
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefiets worden.
- Op woensdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij De Zaagkoele omdat Restaurant Bij Hup dan gesloten is. Let op! De etappe van De Lekkernij naar De Zaagkoele wordt dan 22 kilometer. 

- Op 8 en 12 mei wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij De Zaagkoele omdat Restaurant Bij Hup dan gesloten is. Let op! De etappe van De Lekkernij naar De Zaagkoele wordt dan 22 kilometer.
- Op 21 mei is deze route reeds volgeboekt.
- Van 31 oktober t/m 31 maart kan deze route niet gefiets worden.

- In september wordt op maandag, dinsdag en woensdag zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij De Zaagkoele omdat Restaurant Bij Hup dan gesloten is. Let op! De etappe van De Lekkernij naar De Zaagkoele wordt dan 22 kilometer. 

Let op
- Deze route kan enkel om 10.30 uur en 11.00 uur gestart worden.
- U kunt gratis parkeren op de bezoekersplaatsen van camping Torentjeshoek, dit parkeerterrein ligt naast de camping. Gelieve niet te parkeren op het kleine parkeerterrein bij de slagboom. U kunt zich melden op het terras naast de receptie voor de start van uw Happen en Trappen-dagje. 
- Op deze route zijn op dit moment werkzaamheden. Hiervoor kunt u de alternatieve 2e etappe volgen in de routebeschrijving.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Hoe ziet een dagje
Het Dwingelderveld eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Brasserie Torentjeshoek
Dwingeloo
0521-591706
Koffie met gebak
Voorgerecht
Hotel & Brasserie De Stobbe
Ruinen
0522-471224
Koffie met gebak
Soep
De Lekkernij
Hoogeveen
0528-268555
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
Restaurant Bij Hup
Pesse
0528-241213
Koffie met gebak
Nagerecht
De Zaagkoele
Dwingeloo
0521-591952
Algemene beoordeling 8,2
Gerechten 8,0
Gastvrijheid 8,3
Route 7,8
Prijs/kwaliteit 8,0
Klantenservice 8,6
De afstanden zijn goed ingeschat, op juiste momenten de stops. Ook zonder electrische fiets heel goed te fietsen. Gemakkelijk te boeken en goed georganiseerd.
Susan van der Veer
15-05-2022
8.1/10
Een aanrader voor iedereen, prima restaurants, heerlijk gegeten en ook nog sportief bezig met fietsen.
P. Leeuw
14-05-2022
9.0/10