De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Het Dwingelderveld - 52 km.

8,2 / 10
496 evaluatie(s)

Oerbossen, uitgestrekte heidevelden en stuifzandgebieden voeren er een afwisselende dans uit, terwijl Drentse heideschapen en Schotse Hooglanders de tijd stil lijken te zetten. In Nationaal Park Dwingelderveld kunt u alleen maar ontspannen en genieten…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Brasserie Torentjeshoek
  • Voorgerecht bij Hotel & Brasserie De Stobbe
  • Soep bij De Lekkernij
  • Hoofdgerecht bij Restaurant Bij Hup
  • Nagerecht bij De Zaagkoele

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Vennetjes
Slechts 65 jaar geleden was de omgeving van deze route dit een woest, moerassig en onontgonnen gebied, maar die tijd is voorbij: er werden naaldbomen geplaatst en prachtige fietsroutes aangelegd.Maak kennis met het grootste natte heidegebied van Europa, waar vogels, vlinders en reptielen hun weg vinden in jeneverbosbesjes, zonnedauw en klokjesgentiaan. Open en natuurlijk is het motto. Hier geen productiebossen; de natuur mag haar werk doen. Genieten van een heerlijk dagje Happen en Trappen in puur natuur.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Brasserie Torentjeshoek

Brasserie Torentjeshoek

Leeuweriksveldweg 1
7991 SE Dwingeloo
0521-591706
www.torentjeshoek.nl

Hotel & Brasserie De Stobbe

Hotel & Brasserie De Stobbe

Westerstraat 84
7963 BE Ruinen
0522-471224
www.stobbe.nl

De Lekkernij

De Lekkernij

Grote Kerkstraat 1
7902 CD Hoogeveen
0528-268555
www.delekkernij.nl

Restaurant Bij Hup

Restaurant Bij Hup

Dorpsstraat 49
7933 PB Pesse
0528-241213
www.bijhup.nl

De Zaagkoele

De Zaagkoele

Brink 36
7991 CJ Dwingeloo
0521-591952
www.dezaagkoele.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants beschikbaar Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel de Stobbe en bij Camping Torentjeshoek kan u met een eigen kampeermiddel als in een accommodatie (min. 2 nachten, grotere acco min. 3 nachten) overnachten.  U kunt gratis parkeren op de bezoekersplaatsen van camping Torentjeshoek, dit parkeerterrein ligt naast de camping. Gelieve niet te parkeren op het kleine parkeerterrein bij de slagboom.  Toegestaan, mits aangelijnd Het startpunt ligt 2 kilomter van station Dwingeloo Bij alle restaurants beschikbaar (eventueel tegen betaling)

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag en dinsdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij De Zaagkoele omdat Restaurant bij Hup dan gesloten is. Let op! De etappe van De Lekkernij naar De Zaagkoele wordt dan 24 kilometer. 

- Op 30 oktober is deze route reeds volgeboekt.
- Op 17 oktober opent bij Hup om 15.00 uur haar deuren. Gelieve hier rekening mee te houden.

Let op
- Deze route kan enkel om 10.30 uur en 11.00 uur gestart worden.
- U kunt gratis parkeren op de bezoekersplaatsen van camping Torentjeshoek, dit parkeerterrein ligt naast de camping. Gelieve niet te parkeren op het kleine parkeerterrein bij de slagboom. U kunt zich melden op het terras naast de receptie voor de start van uw Happen en Trappen-dagje. 
- Op deze route zijn op dit moment werkzaamheden. Hiervoor kunt u de alternatieve 2e etappe volgen in de routebeschrijving.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u vanaf zaterdag 25 september een QR code voor te leggen. Enkel een QR code van een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs geeft toegang. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route