De Kempen vormen binnen Brabant een bijzonder gebied met een eigen karakter. Tegenwoordig een gecultiveerd landschap van bossen, vennen, heidevelden en weilanden, maar vroeger een ruig en onherbergzaam gebied. Mede daardoor is de regio rijk aan mythische verhalen over bokkenrijders en kabouters. Die worden al lang niet meer gezien, hoewel sommigen anders beweren…

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Taverne D'n Ouwe Brandtoren
  • Voorgerecht bij De Bijenkorf
  • Soep bij Auberge De Hilver
  • Hoofdgerecht bij De Gouden Leeuw
  • Nagerecht bij Brasserie 't Spoorke

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Smakelijk ‘panneke soep’
Uw dagtocht start bij taverne D’n Ouwe Brandtoren in Reusel met een ‘lekker bèkske koffie’ met een stuk appelgebak. Na een tochtje door het Kempische natuurschoon arriveert u voor het voorgerecht bij café-restaurant De Bijenkorf in Hooge Mierde. Vlakbij is ook oorlogsmuseum De Bewogen Jaren gevestigd, wat u met € 1,- korting kunt bezoeken.
Met de fietst trekt u door Landgoed de Utrecht, waar verschillende typen dennenbomen de revue passeren, onder andere de grove den en de Europese lork. Zo bereikt u Baarschot, alwaar u in Auberge de Hilver een smakelijk ‘panneke soep’ wordt geserveerd.

Romeinse legerplaats
U vervolgt uw route richting restaurant Grand Café - Restaurant De Gouden Leeuw in Vessem. Het dorpje Vessem ligt te midden van een afwisselend landschap met stukken bos en open veld. Vervolgens gaat het richting Bladel, het ‘economisch hart van de Kempen’. Bladel stond lange tijd bekend als ‘sigarendorp’: maar liefst 63 sigarenfabrikanten zijn hier ooit actief geweest. Die zijn inmiddels verdwenen maar bourgondische gezelligheid is gebleven. Na het dessert bij Brasserie 't Spoorke is het alweer tijd voor het laatste traject. Door de bossen rondom de natuurgebieden De Grote en Kleine Cirkel fietst u terug naar D’n Ouwe Brandtoren.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Bij deze route kunt u overnachten bij Brouwerij Hotel.Voor meer informatie, beschikbaarheid, prijzen kunt u www.brouwerijhotel.nl raadplegen. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. (Bij De Gouden Leeuw zijn honden ook binnen toegestaan). Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Praktische informatie 2022
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op woensdag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Auberge De Hilver omdat De Bijenkorf dan gesloten is.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Sluitingsdagen   

- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.

Wisseldagen   

- Op woensdag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Auberge De Hilver omdat De Bijenkorf dan gesloten is.

Fietsverhuur   

Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Happen en Trappen app

Momenteel is de app niet beschikbaar. Mocht u hem in het verleden al gedownload hebben, raden wij u aan deze niet te gebruiken, aangezien de informatie niet up-to-date is.

Hoe ziet een dagje
Kempenroute eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Taverne D'n Ouwe Brandtoren
Burg. Willekenslaan 2
Reusel
0497-620311
Koffie met gebak
Voorgerecht
De Bijenkorf
Myrthaplein 8
Hooge Mierde
013-5091776
Koffie met gebak
Soep
Auberge De Hilver
Westelbeersedijk 6
Baarschot - Diessen
013-5043051
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
De Gouden Leeuw
Jan Smuldersstraat 24
Vessem
0497-591252
Koffie met gebak
Nagerecht
Brasserie 't Spoorke
Sniederslaan 51c
Bladel
0497-331020
Algemene beoordeling 8,5
Gerechten 8,5
Gastvrijheid 8,6
Route 8,2
Prijs/kwaliteit 8,4
Klantenservice 8,8
We hebben genoten van een mooie fietsroute, heerlijk eten en vriendelijk personeel
Megens
01-08-2022
8.6/10
Super dag gehad met een mooie route en heerlijk eten
Van der Plas
29-07-2022
8.9/10