De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Kempenroute - 46 km.

8,5 / 10
446 evaluatie(s)

De Kempen vormen binnen Brabant een bijzonder gebied met een eigen karakter. Tegenwoordig een gecultiveerd landschap van bossen, vennen, heidevelden en weilanden, maar vroeger een ruig en onherbergzaam gebied. Mede daardoor is de regio rijk aan mythische verhalen over bokkenrijders en kabouters. Die worden al lang niet meer gezien, hoewel sommigen anders beweren…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Taverne D'n Ouwe Brandtoren
  • Voorgerecht bij De Bijenkorf
  • Soep bij Auberge De Hilver
  • Hoofdgerecht bij Restaurant Kruidenlucht
  • Nagerecht bij Brasserie 't Spoorke

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Smakelijk ‘panneke soep’
Uw dagtocht start bij taverne D’n Ouwe Brandtoren in Reusel met een ‘lekker bèkske koffie’ met een stuk appelgebak. Na een tochtje door het Kempische natuurschoon arriveert u voor het voorgerecht bij café-restaurant De Bijenkorf in Hooge Mierde. Vlakbij is ook oorlogsmuseum De Bewogen Jaren gevestigd, wat u met € 1,- korting kunt bezoeken.
Met de fietst trekt u door Landgoed de Utrecht, waar verschillende typen dennenbomen de revue passeren, onder andere de grove den en de Europese lork. Zo bereikt u Baarschot, alwaar u in Auberge de Hilver een smakelijk ‘panneke soep’ wordt geserveerd.

Romeinse legerplaats
U vervolgt uw route richting restaurant Kruidenlucht in Casteren. Het dorpje Casteren was ooit een Romeinse legerplaats, al gaat het er tegenwoordig een stuk rustiger aan toe. Bij Kruidenlucht zult u genieten van het hoofdgerecht.
Vervolgens gaat het richting Bladel, het ‘economisch hart van de Kempen’. Bladel stond lange tijd bekend als ‘sigarendorp’: maar liefst 63 sigarenfabrikanten zijn hier ooit actief geweest. Die zijn inmiddels verdwenen maar bourgondische gezelligheid is gebleven. Na het dessert is het alweer tijd voor het laatste traject. Door de bossen rondom de natuurgebieden De Grote en Kleine Cirkel fietst u terug naar D’n Ouwe Brandtoren.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Taverne D'n Ouwe Brandtoren

Taverne D'n Ouwe Brandtoren

Burg. Willekenslaan 2
5541 NA Reusel
0497-620311
www.ouwe-brandtoren.nl

De Bijenkorf

De Bijenkorf

Myrthaplein 8
5095 DZ Hooge Mierde
013-5091776
www.cafedebijenkorf.com

Auberge De Hilver

Auberge De Hilver

Westelbeersedijk 6
5087 TK Baarschot - Diessen
013-5043051
www.aubergedehilver.nl

Restaurant Kruidenlucht

Restaurant Kruidenlucht

Kranenberg 18
5529 NE Casteren
0497-681528
www.kruidenlucht.nl

Brasserie 't Spoorke

Brasserie 't Spoorke

Sniederslaan 51c
5531 EH Bladel
0497-331020
www.spoorkebladel.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle 5 de restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij Van de Mierden. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0497369344. Gelieve vooraf te reserveren. Geen overnachtingsmogelijkheden Parkeergelegenheid: Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt. Honden: Alleen buiten toegestaan Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle 5 de restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op woensdag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Auberge De Hilver omdat De Bijenkorf dan gesloten is.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar bij deze route kunnen fietsen gehuurd worden bij Van de Mierden. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0497-369344.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route