De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Kempenroute - 56 km.

8,5 / 10
487 evaluatie(s)

De Kempen vormen binnen Brabant een bijzonder gebied met een eigen karakter. Tegenwoordig een gecultiveerd landschap van bossen, vennen, heidevelden en weilanden, maar vroeger een ruig en onherbergzaam gebied. Mede daardoor is de regio rijk aan mythische verhalen over bokkenrijders en kabouters. Die worden al lang niet meer gezien, hoewel sommigen anders beweren…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Taverne D'n Ouwe Brandtoren
  • Voorgerecht bij De Bijenkorf
  • Soep bij Auberge De Hilver
  • Hoofdgerecht bij De Gouden Leeuw
  • Nagerecht bij Brasserie 't Spoorke

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Smakelijk ‘panneke soep’
Uw dagtocht start bij taverne D’n Ouwe Brandtoren in Reusel met een ‘lekker bèkske koffie’ met een stuk appelgebak. Na een tochtje door het Kempische natuurschoon arriveert u voor het voorgerecht bij café-restaurant De Bijenkorf in Hooge Mierde. Vlakbij is ook oorlogsmuseum De Bewogen Jaren gevestigd, wat u met € 1,- korting kunt bezoeken.
Met de fietst trekt u door Landgoed de Utrecht, waar verschillende typen dennenbomen de revue passeren, onder andere de grove den en de Europese lork. Zo bereikt u Baarschot, alwaar u in Auberge de Hilver een smakelijk ‘panneke soep’ wordt geserveerd.

Romeinse legerplaats
U vervolgt uw route richting restaurant Grand Café - Restaurant De Gouden Leeuw in Vessem. Het dorpje Vessem ligt te midden van een afwisselend landschap met stukken bos en open veld. Vervolgens gaat het richting Bladel, het ‘economisch hart van de Kempen’. Bladel stond lange tijd bekend als ‘sigarendorp’: maar liefst 63 sigarenfabrikanten zijn hier ooit actief geweest. Die zijn inmiddels verdwenen maar bourgondische gezelligheid is gebleven. Na het dessert bij Brasserie 't Spoorke is het alweer tijd voor het laatste traject. Door de bossen rondom de natuurgebieden De Grote en Kleine Cirkel fietst u terug naar D’n Ouwe Brandtoren.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Taverne D'n Ouwe Brandtoren

Taverne D'n Ouwe Brandtoren

Burg. Willekenslaan 2
5541 NA Reusel
0497-620311
www.ouwe-brandtoren.nl

De Bijenkorf

De Bijenkorf

Myrthaplein 8
5095 DZ Hooge Mierde
013-5091776
www.cafedebijenkorf.com

Auberge De Hilver

Auberge De Hilver

Westelbeersedijk 6
5087 TK Baarschot - Diessen
013-5043051
www.aubergedehilver.nl

De Gouden Leeuw

De Gouden Leeuw

Jan Smuldersstraat 24
5512 AZ Vessem
0497-591252
www.degoudenleeuwvessem.nl

Brasserie 't Spoorke

Brasserie 't Spoorke

Sniederslaan 51c
5531 EH Bladel
0497-331020
www.spoorkebladel.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Geen overnachtingsmogelijkheden Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
Deze route kan in verband met de corona maatregelen op dit moment niet geboekt worden.

Let op, maatregelen tijdens corona
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij Brasserie 't Spoorke enkel mogelijk om plaats te nemen op het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.

- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen.
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route