De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Op en top genieten van de Meijerij - 60 km.

8,1 / 10
277 evaluatie(s)

Stad en platteland voeren in deze route een afwisselende dans uit. In een vloek en een zucht wordt het groene Bossche Broek ingeruild voor stedelijk Den Bosch, waar cultuurhistorie de boventoon voert. We maken kennis met het oogstrelende Groene Woud. Op en top genieten, daar gaat het om.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Van der Valk Hotel 's- Hertogenbosch - Vught
  • Voorgerecht bij Brasserie de Keizer
  • Soep bij Le temps Perdu
  • Hoofdgerecht bij Gasterij De Zwaantjes
  • Nagerecht bij Café Cinq

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Eigen identiteit
In Vught ligt het vertrekpunt van deze afwisselende route. Vught ligt onder de rook van Den Bosch maar heeft een geheel eigen identiteit. De vele bezienswaardigheden laten zich moeilijk samenvatten, maar Kasteel Maurick, de Sint-Petruskerk en Nationaal Monument Kamp Vught zijn het bezichtigen meer dan waard.

Het Groene Woud
Tijdens carnaval staat Vught bekend als ‘Dommelbaorzedurp’, waarmee natuurlijk verwezen wordt naar de rivier de Dommel. Die wijst ons de weg naar Boxtel. Onderweg maken we kennis met de Kampina, een natuurgebied met bos, heide en beekdalen, onderdeel van het befaamde ‘Groene Woud’.

Imposante toren
Opnieuw laten we ons leiden door de Dommel, maar dan noordwaarts. Sint-Michielsgestel komt in zicht. In het centrum valt onze blik vrijwel automatisch op een imposante toren met de toepasselijke naam ‘Oude Toren’. Het is een van de 51 rijksmonumenten die dit dorpje telt.

Lust voor het oog
Den Bosch roept ons en dus trappen we door. De Brabantse provinciehoofdstad is een ware lust voor het oog. De historie verwelkomt iedere bezoeker met open armen. Voor wie de stedelijke smeltkroes even wil ontvluchten, biedt het Bossche Broek uitkomst. Dit natuurgebied is maar liefst 202 hectare groot en ligt pal tegen het oude centrum aan. Bijzonder geliefd onder Bosschenaren als plek om even lekker uit te waaien. Via het Bossche Broek bereiken we het oude stadscentrum. Aan de voet van de Sint-Janskathedraal sluiten we de dag smakelijk af.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Van der Valk Hotel ís-Hertogenbosch - Vught

Van der Valk Hotel ís-Hertogenbosch - Vught

Bosscheweg 2
5261 AA Vught
073-6587777
www.hotelvught.nl

Brasserie de Keizer

Brasserie de Keizer

Lindelaan 58
5268 CD Helvoirt
0411-641311
www.dekeizerhelvoirt.nl

Le Temps Perdu

Le Temps Perdu

Markt 13
5281 AT Boxtel
0411-684247
www.letempsperdu.nl

Gasterij De Zwaantjes

Gasterij De Zwaantjes

Petrus Dondersplein 7
5271 AA Sint Michielsgestel
073-5517580
www.dezwaantjes.nl

Moeke Den Bosch

Moeke Den Bosch

De Pettelaarse Schans 1
5216 CG Den Bosch
073-6416790
www.moeke.nl/denboschPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, Van der Valk hotel Vught.  Gelieve vooraf te reserveren via 073-6587777. Bij deze route kunt u overnachten bij Van der Valk Vught. Reserveren kan via 073-6587777 Gratis parkeren bij het startpunt Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt ligt 2 kilomter van Den Bosch en Vught Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route: Van der Valk hotel Vught. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 073-6587777. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route