De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Hart van Brabant - 44 km.

8,2 / 10
393 evaluatie(s)

Trap mee door de tijd. Maak kennis met eeuwenoude monumenten en heerlijk rustige natuurgebieden, terwijl culinaire lekkernijen u gastronomisch verwennen. Dat is nou écht bourgondisch genieten in het Hart van Brabant…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Spoordonkse Watermolen
  • Voorgerecht bij Restaurant Den Horst
  • Soep bij Bij Wout
  • Hoofdgerecht bij Meneer van Eijck
  • Nagerecht bij Het Boscafé

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Onmisbare wiekendragers
Niets zo’n oer-Hollands sfeerelement als een authentieke molen. Onze wiekendragers speelden lange tijd een economische rol in pre-industrieel Nederland, maar worden tegenwoordig vooral gewaardeerd als onmisbaar cultureel erfgoed. De Spoordonkse watermolen in Oirschot is dan ook een prima vertrekpunt voor een dagje Happen en Trappen. De molen dateert uit 1453 en draait volledig op waterkracht van de Beerze.

Woeste gronden
Vroeger lagen in deze regio ‘woeste gronden’, maar ontginningen hebben het landschap gecultiveerd en dorpen als Haghorst gecreëerd. Haghorst is een kleine, hechte gemeenschap met circa 900 inwoners. In het hart van de gemeenschap wordt u ontvangen voor een voorgerecht.

Sporen van het verleden
Vanuit Haghorst voert de weg noordwaarts, richting Moergestel. Onderweg fietsen we door Nationaal Landschap Het Groene Woud, waar bossen, vennen en heide de natuurlijke omlijsting vormen. In Moergestel zijn de sporen van het verleden nog duidelijk zichtbaar: Kasteel Nieuwenhof en de Sint-Jans-Onthoofdingkerk wijzen de weg. Van oudsher is Moergestel een schoenmakersdorp en ook dat is nog merkbaar: schoenenfabrikant Van Bommel is hier nog altijd gevestigd.

Bossen en vennen
We trekken dieper het Groene Woud in en zetten koers naar Oisterwijk. Deze omgeving is bekend vanwege de vele natuurgebieden, zoals de Oisterwijkse Bossen en Vennen, de Kampina en het Moergestelse Broek. Dan komt u in het gezellige centrum van Oisterwijk, waar de terrassen uitnodigend wachten. Op het Stadsplein vindt u de karakteristieke Lindeboom, die maar liefst 1.000 (!) jaar oud is. Vanuit Oisterwijk voert de weg uiteindelijk terug naar het startpunt in Oirschot.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

De Spoordonkse Watermolen

De Spoordonkse Watermolen

Spoordonkseweg 128
5688 KE Oirschot
0499-577186
www.spoordonksewatermolen.nl

Restaurant Den Horst

Restaurant Den Horst

Sint Josephstraat 1
5089 NK Haghorst
013-5042450
www.denhorst.nl

Bij Wout

Bij Wout

Sint Jansplein 7
5066AR Moergestel
013-8508300
www.bijwout.nl

Meneer Van Eijck

Meneer Van Eijck

Rosepdreef 4
5062 TB Oisterwijk
013-5282314
www.meneervaneijck.nl

Het Boscafé

Het Boscafé

Scheibaan 9
5062 TM Oisterwijk
013-5283181
www.hetboscafe.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Aanwezig bij De Spoordonkse Watermolen, Den Horst en meneer van Eijck Fietsen kunnen gehuurd worden bij Overdijk Fietsverhuur. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0499-572959. Overnachting: U kunt bij Meneer van Eijck overnachten Parkeergelegenheid: Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op woensdag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Bij Wout omdat Restaurant Den Horst gesloten is.

- Op 20, 21, 24, 27, 28, 31 september wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Het Boscafé omdat Meneer van Eijck dan besloten is.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Overdijk Fietsverhuur. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0499-572959. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.
 

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route