De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Door de Polders van de Zuiderzee - 58 km.

8,5 / 10
46 evaluatie(s)

Ooit had de zee hier vrij spel, maar die tijd ligt ver achter ons. Het water is getemd en heeft plaats gemaakt voor de o zo Nederlandse polder. Maak kennis met de Noordoostpolder, door de polders van de zuiderzee…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Voorhuys
  • Voorgerecht bij Het Rietershuijs
  • Soep bij Sluiszicht
  • Hoofdgerecht bij Brasserie De Voorst
  • Nagerecht bij Voorhuys

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Bijzondere burcht
We beginnen de dag 4 meter onder NAP in Emmeloord. Van daaruit vertrekken we over de polder, met ruime vergezichten alom, naar Luttelgeest en daarna Kuinre. Intussen maken we kennis met de Kuinderburcht, die al in de 12e eeuw als een beschermend baken boven het landschap uittorende. De fundamenten zijn gereconstrueerd en een bezoekje waard.

Geestverschijning
De naam Luttelgeest staat voor ‘kleine geest’, waarmee verwezen wordt naar de dochter van de lokale Heer van Kuinre. Op 23 oktober 1406 verdronk zij bij de burcht, maar als kleine geest bleef ze zich – tot hun grote schrik – vertonen aan de bewoners.

Kanonnen
We bereiken Blokzijl, een sfeervol stadje met een haven voor pleziervaart. Dat was vroeger wel anders, want Blokzijl was een belangrijke uitvalshaven voor de Staatse vloot tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Een oud kanon op de kade herinnert nog aan die tijd.

Gevarieerd
Het Voorsterbos komt in zicht. Een van de oudste bossen in Flevoland, aangeplant in 1944. Destijds hadden de bosbouwers geen ervaring met de voormalige Zuiderzeebodem en dus besloten ze om allerlei verschillende soorten bomen te planten. Het resultaat is een prachtig gevarieerd bos. Na het hoofdgerecht bij Partycentrum "De Voorste" trappen we terug naar Emmeloord.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,5 / 10
46 evaluaties
Gerechten 8,5
Gastvrijheid 8,8
Route 7,9
Prijs/kwaliteit 8,5
Klantenservice 8,9
8.8 / 10
Onverwacht mooie route (niet alleen maar polderlandschap), afwisselend en verrassend. Start en eindpunt in restaurant Emmeloord, geweldig onthaal., waar we zowel hoofd-als nagerecht hebben genuttigd. Dikke pluim!
Reactie van Klaassens op 25-07-2019
9.4 / 10
Heel makkelijk te reserveren - en fijn dat je bij de eetgelegenheden direct herkent wordt als 'happen en trappen gasten'
Reactie van A. Bijlsma op 03-06-2019
9.1 / 10
Wij hebben wederom genoten van een heerlijke fietsdag met een uitstekende route en goede restaurants met smakelijke gerechten. Echt aan te bevelen.
Reactie van Feenstra op 28-05-2019
9.2 / 10
Zeer mooie en goede georganiseerden dag gehad
Reactie van maijers op 02-07-2018
8.1 / 10
De Noordoostpolder is prachtig. Zeer divers qua inrichting. Kom kennis maken.!
Reactie van Droog op 12-08-2017
8.6 / 10
Heel leuk om als cadeau te geven en/of te ontvangen!
Reactie van Bouw-Bierman op 09-07-2017
8.4 / 10
Wat een geweldige dag Happen en Trappen hebben wij gehad, wij hebben meerdere routes gedaan maar deze steekt er met kop en schouders boven uit, wat een heerlijk eten en lekker uitwaaien in de polder en leuke plaatsjes met een prachtige natuur. Dank Happen en Trappen organisatie. Volgend jaar kiezen we zeker weer een andere route. Vanuit Ederveen een hartelijke groet van de zussen en nicht Molenaar.
Reactie van Maassen op 03-07-2017
7.8 / 10
Mooi concept dat happen en trappen. Mooie routes. Ik heb al veel mensen enthousiast gemaakt.
Reactie van Anneke van Boven op 13-10-2016
9.0 / 10
Route is erg gevarieerd en "polder" geeft ook natuur gevoel. Er waren erg mooie stukken bij en soms moest je even langs de weg om weer een mooi stuk te krijgen.
Reactie van Sweers op 24-07-2016
8.6 / 10
Dit is de 2 keer dat we deze route fietsen ,eerst met ons 2 nu ook met 2 vrienden. Ze vonden het prachtig we hebben bijna 65 km gefiets We vonden wel dat we graag wat meer tijd hadden gehad. Want zo mooi is die route. De route is zo wisselend prachtig door een golfterrein dan door de bossen met een mooi fietspad dan langs veel open water veel natuur schoon en een restaurant midden in de bossen We kijken weer uit naar onze volgende tocht van happen en trappen ECHT ZEER GESLAAGD Beste restaurants bedankt voor jullie gastvrijheid. MVG Beb en Gert Braakman en Gerda en Harry Geeraets.
Reactie van Harry Geeraets op 23-07-2016
8.2 / 10
Een heerlijke verwendag gehad. Een stukje fietsen om je daarna te laten verrassen. Met een Happen en Trappen route hoef je nooit te zoeken naar een eetgelegenheid: men verwacht je! Een aanrader!!
Reactie van Paulien de Vries op 10-06-2016
9.8 / 10
Enorm leuk om op deze manier een fietstocht te maken door de mooie Noordoostpolder. Ondanks dat we al 22 jaar in de gemeente NOP wonen, kom je toch weer op plaatsen die je positief verrassen. Je wordt hartelijk als H&T-gast ontvangen door het bedienend personeel en je hebt bij ieder restaurant menukeuze. De afwisseling van 'happen' en 'trappen' maakt dat je de totale fietsafstand (ca. 55 km) als kleiner ervaart. Wij hebben het zelf als cadeau gekregen en ook al als cadeau weggegeven. Een sportieve culinaire verrassing! Buitengewoon leuk en lekker!
Reactie van W. Kaastra op 21-09-2015
8.4 / 10
Een leuk idee voor een dagje uit! "Op de bodem van de zee" is een prachtige route, heel gevarieerd en prachtige natuur!
Reactie van Erna Streefkerk op 21-05-2015


Praktische informatie

Bij alle restaurants beschikbaar U kunt fietsen huren bij het starpunt van de route, Voorhuys. Gelieve vooraf te reserveren via: 0527-612370 Bij het Voorhuys, De Voorst en het Rietershuijs kunt u overnachten gratis parkeren bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd Voor het startpunt is een busstation Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
Deze route kan op dit moment nog niet geboekt worden.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het Voorhuys. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0527-612370. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.
 

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route