De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Door de Polders van de Zuiderzee - 58 km.

8,5 / 10
46 evaluatie(s)

Ooit had de zee hier vrij spel, maar die tijd ligt ver achter ons. Het water is getemd en heeft plaats gemaakt voor de o zo Nederlandse polder. Maak kennis met de Noordoostpolder, door de polders van de zuiderzee…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Voorhuys
  • Voorgerecht bij Het Rietershuijs
  • Soep bij Sluiszicht
  • Hoofdgerecht bij Brasserie De Voorst
  • Nagerecht bij Voorhuys

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Bijzondere burcht
We beginnen de dag 4 meter onder NAP in Emmeloord. Van daaruit vertrekken we over de polder, met ruime vergezichten alom, naar Luttelgeest en daarna Kuinre. Intussen maken we kennis met de Kuinderburcht, die al in de 12e eeuw als een beschermend baken boven het landschap uittorende. De fundamenten zijn gereconstrueerd en een bezoekje waard.

Geestverschijning
De naam Luttelgeest staat voor ‘kleine geest’, waarmee verwezen wordt naar de dochter van de lokale Heer van Kuinre. Op 23 oktober 1406 verdronk zij bij de burcht, maar als kleine geest bleef ze zich – tot hun grote schrik – vertonen aan de bewoners.

Kanonnen
We bereiken Blokzijl, een sfeervol stadje met een haven voor pleziervaart. Dat was vroeger wel anders, want Blokzijl was een belangrijke uitvalshaven voor de Staatse vloot tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Een oud kanon op de kade herinnert nog aan die tijd.

Gevarieerd
Het Voorsterbos komt in zicht. Een van de oudste bossen in Flevoland, aangeplant in 1944. Destijds hadden de bosbouwers geen ervaring met de voormalige Zuiderzeebodem en dus besloten ze om allerlei verschillende soorten bomen te planten. Het resultaat is een prachtig gevarieerd bos. Na het hoofdgerecht bij Partycentrum "De Voorste" trappen we terug naar Emmeloord.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Under construction

Under construction-


Het Rietershuijs

Het Rietershuijs

Kalenbergerpad 7
8377 HL Kalenberg
0561-474440
www.hetrietershuijs.nl

Sluiszicht

Sluiszicht

Zuiderstraat 2
8356 EA Blokzijl
0527-291455
www.sluiszichtblokzijl.nl

Brasserie De Voorst

Brasserie De Voorst

Leemringweg 29
8317 RD Kraggenburg
0527-252483
www.vdbholiday.com/culinair/devoorst

Under construction

Under construction-
Praktische informatie

Bij alle restaurants beschikbaar Fietsen kunnen gehuurd worden bij het starpunt van de route, Voorhuys. Gelieve vooraf te reserveren via: 0527-612370 Bij deze route kunt u overnachten bij het Voorhuys, De Voorst en het Rietershuijs Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
Deze route kan 7 dagen per week gefietst worden. 

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje "opmerkingen" tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen.
- Vanwege de coronamaatregelen kan het bij grote drukte ooit gebeuren dat een restaurant u vraagt een gerecht als takeaway mee te nemen. Hopelijk bent u bereid u dan flexibel(er) op te stellen.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het Voorhuys. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0527-612370. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route