De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Tilburg en de Chaamse bossen - 55 km.

8,2 / 10
101 evaluatie(s)

Van stad naar platteland en weer terug. Van textielindustrie tot uitgestrekte bossen en lieflijke kapelletjes. Happen en Trappen in omgeving Tilburg staat garant voor een dagje afwisseling. Een bijzondere beleving.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Ibis Hotel Tilburg
  • Voorgerecht bij Eetcafé D'n Brooy
  • Soep bij Huis ten Bosch Pannenkoekenrestaurant
  • Hoofdgerecht bij Brasserie De Boschkens
  • Nagerecht bij Grand Café Puur

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Verse koffie
Kruikezeikers, dat zijn het. De inwoners van Tilburg danken hun bijnaam aan de vele textielfabrieken die ooit in de stad floreerden. De textielarbeiders bewaarden hun urine in kruiken en gebruikten dat om wol te wassen. Tegenwoordig gaat het er een stuk smakelijker aan toe en is het vooral de geur van verse koffie waarmee iedere fietser verwelkomd wordt.

Prachtige landschappen
Onder de rook van Tilburg ligt Gilze, onder andere bekend van de vliegbasis Gilze-Rijen. Kenmerkend is ook de aanwezigheid van vele mooie natuurgebieden in de omgeving, waaronder de Chaamse bossen. De fiets is een uitstekend middel om dit gebied van uitersten te ontdekken en beleven. Ooit hadden zandverstuivingen en natte heide hier vrij spel, maar die tijd is voorbij. U zult genieten van uitgestrekte, afwisselende bossen, graslanden en vennen, die samen prachtige landschappen opleveren.

Pittoreske boerderijen
Zo bereiken we Chaam, pauzeren daar, en zetten vervolgens koers naar Goirle.Gelegen tussen de riviertjes de Lei en de Nieuwe Leij fietst u door een wisselend landschap van heide, bos en beekjes om vervolgens de dag af te sluiten in Tilburg.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Ibis Hotel Tilburg

Ibis Hotel Tilburg

Dr. Hub van Doorneweg 105
5026 RB Tilburg
013-4636465
www.ibis-tilburg.nl

Eetcafé D'n Brooy

Eetcafé D'n Brooy

Chaamseweg 21
5126 NE Gilze
0161-451548
www.eetcafe-brooy.nl

Huis ten Bosch Pannenkoekenrestaurant

Huis ten Bosch Pannenkoekenrestaurant

Bredaseweg 72
4861 TD Chaam
0161-491275
www.huistenboschchaam.nl

Brasserie De Boschkens

Brasserie De Boschkens

Tilburgseweg 155
5051 AD Goirle
013-5771601
www.deboschkens.com

Grand Café Puur

Grand Café Puur

Heuvel 37
5038 CP Tilburg
013-7111906
www.grandcafe-puur.nlPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants mogelijk U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Ibis Hotel Tilburg. Een normale fiets kost € 10,00. Gelieve vooraf te reserveren via 013-4636465. Bij het Ibis Hotel Tilburg kunt u een overnachting boeken. Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Buiten toegestaan, mits aangelijnd Station Tilburg Centraal bevindt zich op ongeveer 10 minuten fietsen Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Brasserie De Boschkens omdat Huis ten Bosch Pannenkoekenrestaurant dan gesloten is. Op deze dag kan de route enkel om 11.00 uur gestart worden.

Let op
- Van maandag t/m zaterdag bent u vanaf 16.00 uur welkom bij Brasserie De Boschkens voor het hoofdgerecht. Volgens de richttijden zal u hier tussen 15.45 en 16.45 uur arriveren.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Ibis Hotel Tilburg. Een normale fiets kost € 10,00. Gelieve vooraf te reserveren via 013-4636465.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route