De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Ervaar Giethoorn - Weerribben - 60 km.

8,5 / 10
784 evaluatie(s)

Nederland en water zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Een haat-liefdeverhouding die al eeuwen standhoudt. Happen en Trappen in Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden laat u zien hoe land en water elkaar op charmante wijze kunnen versterken.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Café Restaurant 't Vonder
  • Voorgerecht bij Café-Restaurant 't Binnenhof
  • Soep bij Restaurant de Kluft
  • Hoofdgerecht bij Sluiszicht
  • Nagerecht bij De Dames van de Jonge

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Waterwegen
Er is maar één verbinding met het vasteland, en die bestaat uit een gecombineerd fiets- en wandelpad. Waterwegen doorkruisen het dorp, terwijl bruggetjes de huizen bereikbaar maken. De auto heeft hier plaatsgemaakt voor punters, kleine platbodem schepen die met een punterboom worden voortbewogen. Het is niet voor niets dat Giethoorn bekend staat als ‘Hollands Venetië’...

Otters en zwanen
Er wordt genoten in Nationaal Park Weerribben-Wieden. ‘Neem de tijd’ is hier het motto, en dat is een goed advies. Van grasland tot moerasbos en van rietland tot open water: de natuur kent hier vele gezichten. Al trappend is de kans groot op een ontmoeting met otters, zwanen of de witsnuit libelle.

Over de frontlinie
Middenin de Weerribben-Wieden ligt het dorpje Kalenberg. Ook een typisch waterdorp, maar dankzij maar liefst 42 bruggetjes toch goed bereikbaar. De route gaat onder meer langs de Zuiderzeedijk. Inderdaad: tot hier kwam vroeger de zee. Trappen over de vroegere frontlinie van de eeuwige strijd tegen het woeste water.

Turf en vis
Via het pontje Jonen – bekend van de turfhandel – strijken we neer in de haven van het stadje Blokzijl. Met uitzicht op de sluis, die al in de 16e eeuw een rol van betekenis speelde. In het achterland werd turf gewonnen en op zee vis gevangen, en dat leidde tot veel bedrijvigheid. Vervolgens doorkruisen we een dorpje met de alleraardigste naam ‘Muggenbeet’, voordat de slotbestemming alweer in zicht komt. De dag eindigt bij het beginpunt in Giethoorn.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!





Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Café restaurant 't Vonder

Café restaurant 't Vonder

Binnenpad 14
8355 BP Giethoorn
0521-361244
www.tvonder.nl

Café-Restaurant ‘t Binnenhof

Café-Restaurant ‘t Binnenhof

Binnenweg 12
8378 JJ Paasloo
0561-452992
www.binnenhofpaasloo.nl

Restaurant de Kluft

Restaurant de Kluft

Hoogeweg 26
8376 EM Ossenzijl
0561-477370
www.restaurantdekluft.nl

Sluiszicht

Sluiszicht

Zuiderstraat 2
8356 EA Blokzijl
0527-291455
www.sluiszichtblokzijl.nl

De Dames van de Jonge

De Dames van de Jonge

Beulakweg 30
8355 AH Giethoorn
0521-361360
www.dedamesvandejonge.nl



Praktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle 5 de restaurants beschikbaar U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, t Vonder. Gelieve vooraf te reserveren via 0521-361244. Bij De Kluft, De Dames van de Jonge en Vakantieparken Weerribben-Wieden (vakantiepark Giethoorn, Villapark Weerribben, Waterstaete Ossenzijl). kunt u overnachten U kunt bij het startpunt gratis parkeren achter de slagbomen. Aan het einde van de dag kunt u bij de receptie een gratis parkeermunt vragen. Honden zijn bij alle 5 de restaurants zowel binnen als buiten toegestaan mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein WIFI: Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Deze route is 7 dagen per week te fietsen.

- In maart kan deze route niet gefietst worden.
- In november wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd door Sluiszicht, omdat restaurant de Kluft dan gesloten is.
​​​​​
Let op
- Café Restaurant 't Binnenhof is gesloten op dinsdagen maar gaan specifiek open voor Happers en Trappers.
- U kunt bij het startpunt gratis parkeren achter de slagbomen. Aan het einde van de dag kunt u bij de receptie een gratis parkeermunt vragen.
- Voor deze fietsroute maakt u gebruik van een pontje. De kosten voor het pontje bedragen € 1,20 per persoon en dient u ter plekke te betalen. Let op: het pontje vaart van 1 april t/m 31 oktober en heeft verschillende vaartijden. Bekijk de actuele informatie op: www.fietsveerjonen.nl. Indien u niet met het pontje kan, wordt er een alternatieve route aangeboden.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren wij het startpunt van deze route, ’t Vonder. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0521-361215 of info@tvonder.nl. Gelieve minimaal twee dagen van te voren te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet te downloaden. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route