De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Een bourgondische kijk op de dijk - 43 km.

8,3 / 10
305 evaluatie(s)

Van Brabant naar Gelderland, van vestingstad naar Hanzestad en van natuur- naar cultuurhistorie: happen en trappen tussen Oijen en Ravenstein is een aaneenschakeling van mooie momenten. Maar er is ook tijd voor bezinning en gastronomisch genieten…

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
- Koffie en gebak
- Voorgerecht
- Soep
- Hoofdgerecht
- Nagerecht
- Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Filmdecor
De dag start in het sfeervolle vestingstadje Ravenstein. Smalle straatjes, pittoreske pleintjes en tientallen monumenten: cultuurhistorie viert in Ravenstein hoogtij. Het is niet voor niets dat juist hier opnames zijn gemaakt voor de film De Bende van Oss…

Bezinning
Het is tijd voor wat bezinning en dus trappen we naar Megen, waar Franciscanen en Clarissen in hun klooster een eigen leefgemeenschap vormen. Ieder jaar komen velen hier om rust te vinden, om even los te komen van het jachtige alledaagse leven. Een dagje Happen en Trappen heeft, op sportief-culinaire wijze, een min of meer vergelijkbaar doel.

Mooie vergezichten
We volgen de Maas en zetten koers richting Hanzestadje Oijen. Geniet van de mooie vergezichten in natuurgebied ‘de Gouden Ham’ en de Moringerwaarden, voordat Appeltern in zicht komt. De Tuinen van Appeltern – ‘Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark’ – zijn een lust voor het oog en een bezoek meer dan waard. Vanuit Appeltern volgen we de Maas oostwaarts naar het toetje in Niftrik.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Stadsherberg De Keurvorst

Stadsherberg De Keurvorst

Marktstraat 14
5371 AD Ravenstein
0486-411371
www.keurvorst.nl

Restaurant Op de Poort

Restaurant Op de Poort

Torenstraat 28
5366 BK Megen
0412-462275
www.restaurantopdepoort.nl

Brouwerij Oijen

Brouwerij Oijen

Oijensebovendijk 61
5394 LA Oijen
0412-492217
www.speciaalbierbrouwerij.nl

Moeke Mooren

Moeke Mooren

Blauwe Sluis 1b
6629 KK Appeltern
0487-541872
www.moekemooren.nl

Logis Hotel Restaurant Hoogeerd

Logis Hotel Restaurant Hoogeerd

Maasbandijk 10
6606 KB Niftrik
024-6414032
www.hoogeerd.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Aanwezig bij iedereen. U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Stadsherberg de Keurvorst. Een normale fiets kost Ä 12,50 een E-bike kost Ä 28,50. Gelieve vooraf te reserveren via 0486-411371. Overnachting: U kunt bij Hoogeerd, De Keurvorst en Moeke Mooren overnachten. Parkeergelegenheid: Gratis bij het startpunt Honden zijn toegestaan, mits op het terras en aangelijnd. Station: Op 1 KM afstand van het startpunt bevindt zich het station van Ravenstein overal aanwezig

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2017
- Op maandagen en dinsdagen is deze route niet te boeken.

- Vanaf 1 oktober is Terras Effe Zitte gesloten. U zult vanaf dan het voorgerecht geserveerd krijgen bij Op de Poort (Torenstraat 28 in Megen).
- Vanaf 30 oktober wordt van woensdag t/m vrijdag de soep en het hoofdgerecht geserveerd bij Moeke Mooren omdat Brouwerij Oijen niet in de gelegenheid is.

Let op:
- U dient minimaal 7 dagen van te voren te reserveren voor een fiets.
- U kunt deze route eventueel uitbreidien naar 58 kilometer. Hiervoor kunt u op de dag zelf bij etappe 5 kiezen voor de lange etappe.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route