De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Een bourgondische kijk op de dijk - 46 km.

8,4 / 10
586 evaluatie(s)

Van Brabant naar Gelderland, van vestingstad naar Hanzestad en van natuur- naar cultuurhistorie: happen en trappen tussen Oijen en Ravenstein is een aaneenschakeling van mooie momenten. Maar er is ook tijd voor bezinning en gastronomisch genieten…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij 't Stadsherberg De Keurvorst
  • Voorgerecht bij Restaurant Op de Poort
  • Soep bij Bierbrouwerij Oijen
  • Hoofdgerecht bij Moeke Mooren
  • Nagerecht bij Logis Hotel Restaurant Hoogeerd

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Filmdecor
De dag start in het sfeervolle vestingstadje Ravenstein. Smalle straatjes, pittoreske pleintjes en tientallen monumenten: cultuurhistorie viert in Ravenstein hoogtij. Het is niet voor niets dat juist hier opnames zijn gemaakt voor de film De Bende van Oss…

Bezinning
Het is tijd voor wat bezinning en dus trappen we naar Megen, waar Franciscanen en Clarissen in hun klooster een eigen leefgemeenschap vormen. Ieder jaar komen velen hier om rust te vinden, om even los te komen van het jachtige alledaagse leven. Een dagje Happen en Trappen heeft, op sportief-culinaire wijze, een min of meer vergelijkbaar doel.

Mooie vergezichten
We volgen de Maas en zetten koers richting Hanzestadje Oijen. Geniet van de mooie vergezichten in natuurgebied ‘de Gouden Ham’ en de Moringerwaarden, voordat Appeltern in zicht komt. De Tuinen van Appeltern – ‘Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark’ – zijn een lust voor het oog en een bezoek meer dan waard. Vanuit Appeltern volgen we de Maas oostwaarts naar het toetje in Niftrik.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Stadsherberg De Keurvorst

Stadsherberg De Keurvorst

Marktstraat 14
5371 AD Ravenstein
0486-411371
www.keurvorst.nl

Restaurant Op de Poort

Restaurant Op de Poort

Torenstraat 28
5366 BK Megen
0412-462275
www.restaurantopdepoort.nl

Bierbrouwerij Oijen

Bierbrouwerij Oijen

Oijensebovendijk 61
5394 LA Oijen
0412-492217
www.speciaalbierbrouwerij.nl

Moeke Mooren

Moeke Mooren

Blauwe Sluis 1b
6629 KK Appeltern
0487-541872
www.moekemooren.com

Logis Hotel Restaurant Hoogeerd

Logis Hotel Restaurant Hoogeerd

Maasbandijk 10
6606 KB Niftrik
024-6414032
www.hoogeerd.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, Stadsherberg de Keurvorst. Gelieve vooraf te reserveren via 0486-411371. Bij deze route kunt u overnachten bij De Keurvorst, Moeke Mooren en Hoogeerd. Gratis parkeren bij het startpunt Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt ligt 1 kilometer van station Ravenstein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag, dinsdag en woensdag kan deze route niet gefietst worden.

- In oktober en november wordt op donderdag en vrijdag zowel de voorgerecht als de soep geserveerd bij Brouwerij Oijen omdat restaurant op de Poort dan gesloten is.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.
- Volgens de nieuwe maatregelen moeten “reizigers van 13 jaar en ouder vanaf 1 juni een niet-medisch mondkapje dragen in veerdiensten, pontjes of waterbussen. Gelieve hier rekening mee te houden.

Let op
- In deze route is een oversteek met een pont opgenomen. De kosten hiervan bedragen in totaal € 1,20 per persoon. U dient dit bedrag contant af te rekenen bij de pont.
- Er is een routebeschrijving beschikbaar welke u naar de parkeerplaats kan begeleiden. Wanneer u deze graag wenst te ontvangen mag u een e-mail sturen naar info@happenentrappen.nl.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Stadsherberg de Keurvorst. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0486-411371.
Let op! Gelieve minimaal 7 dagen van te voren te reserveren

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route