De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Van Limburg naar Limburg - 55 km.

8,4 / 10
112 evaluatie(s)

Niets zo grensoverschrijdend als flora en fauna. Happen en Trappen in Belgisch en Nederlands Limburg voelt dan ook heel vertrouwd. Maak kennis met smokkelroutes, oerossen en urnenvelden in dit nog relatief onbekende gebied.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Watermolen
  • Voorgerecht bij Brasserie De Torenkruier
  • Soep bij Crossmoor Sport BV
  • Hoofdgerecht bij De Bonte Os
  • Nagerecht bij Theater Café

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Wereldpers
We trappen af in het Belgische Bocholt, een gezellig dorpje dat bekend staat als fiets- en wandelparadijs. De koffie staat ook klaar in De Watermolen. Het is gelegen op een 15 hectaren groot domein waar u even heerlijk kunt wegdromen voordat u aan uw Happen ne Trappen uitje begint. Er wordt langzaam aan koers gezet richting Nederland.

Smokkelaars
Door kleine dorpjes, langs smokkelroutes en oerossen, trekken we door natuurgebied Mariahof. We maken kennis met regionaal landschap Kempen-Broek, een restant van een uitgestrekt moeras waar menig smokkelaar ooit actief was. Via Stramproy bereiken we vervolgens de Boshoverheide in Weert, een natuurgebied van ruim 200 hectare groot waar onder andere een urnenveld uit de bronstijd te bezichtigen is. De dag eindigt zoals ‘ie begon, namelijk in een klein, typisch Belgisch dorpje: Kaulille.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

De Watermolen

De Watermolen

Monshofstraat 9
3950 Bocholt (Reppel)
0032-89480000
www.de-watermolen.com

Brasserie De Torenkruier

Brasserie De Torenkruier

Dorpsstraat 45
3950 Bocholt
0032-89765600
www.de-torenkruier.be

Crossmoor Sport BV

Crossmoor Sport BV

Laurabosweg 8
6006 VR Weert
0495-518438
www.crossmoor.nl

De Bonte Os

De Bonte Os

Doctor Ant. Mathijsenstraat 12
6021 CL Budel
0495-491341
www.debonteos.nl

Theater Cafe

Theater Cafe

Nevenplein 1a
3950 Kaulille
0032-11538667
www.theater-cafe.bePraktische informatie

oplaadpunten voor elektrische fietsen aanwezig bij alle restaurants U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, De Watermolen. Een normale fiets kost Ä 9,00. Gelieve vooraf te reserveren via 0032-89480000. Overnachtingen is mogelijk bij De Watermolen Gratis bij het startpunt Honden toegestaan op het terras Het startpunt is niet bereikbaar met de trein WIFI beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op maandag wordt zowel de koffie met gebak als het nagerecht geserveerd bij De Watermolen omdat het Theater Café dan gesloten is.
- Op dinsdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij het Theater Café omdat De Bonte Os dan gesloten is.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, De Watermolen. Een normale fiets kost € 9,00. Gelieve vooraf te reserveren via 0032-89480000.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route