De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Toeren in het Land van Linge en Waal - 57 km.

8,1 / 10
194 evaluatie(s)

Happen en Trappen door het Gelderse rivierenland betekent meanderen door een oogstrelend landschap. Een waterrijk gebied dat zich per fiets perfect laat verkennen. Geniet van dijken, rivieren en uitgestrekte uiterwaarden. Het is tijd voor het Land van Linge en Waal...

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Van der Valk Hotel Tiel
  • Voorgerecht bij Café Restaurant De Merckt
  • Soep bij Eetcafé Hier is 't 
  • Hoofdgerecht bij Brasserie Beerie
  • Nagerecht bij Meraqi Restaurant

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Op bezoek bij Flipje
Het startpunt van deze route is in Tiel. De mascotte van deze stad is ‘Flipje’, bekend van lokale jamfabriek ‘De Betuwe’. Flipje wordt hier geëerd met een standbeeld en een museum. Bij Van der Valk Hotel Tiel wordt u gastvrij ontvangen voor de aftrap: koffie en gebak.
Eenmaal op de fiets gestapt maken we onderweg kennis met de Linge, één van de prachtige rivieren die Nederland rijk is. Bij De Merckt in het hart van Tiel maken we een smakelijke tussenstop, voordat we de Betuwe in duiken. Na dit welverdiende voorgerecht steken we het Amsterdams Rijnkanaal over, het drukst bevaren kanaal van de wereld en na al die mooie vergezichten is er in Maurik bij Eetcafé Hier is ‘t een gezellig hoekje gereserveerd.

Bijzonder gebied
Vanuit Maurik fietsen we over dijken, langs boomgaarden en door uitgestrekte uiterwaarden. Neem de tijd en absorbeer de omgeving: het is hier schitterend.
Aangekomen in Kesteren kunt u bij Brasserie Beerie proeven wat de Betuwe te bieden heeft op culinair gebied. Niet te lang blijven hangen, want de Waal wacht op u. De naam ‘Waal’ is oorspronkelijk een Germaans begrip en verwijst naar het meanderen van de rivier (‘wôh’ = ‘krom’). Dat sluit goed aan bij deze route, want al slingerend verkennen we het land.
Voor het slotstuk strijken we uiteindelijk neer in het dorpje Beneden-Leeuwen bij Meraqi Restaurant.

Leven in het Land van Linge en Waal is leven tussen de grote rivieren. Een bijzonder gebied dat u niet mag missen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Van der Valk Hotel Tiel

Van der Valk Hotel Tiel

Laan van Westroijen 10
4003 AZ Tiel
0344 -622020
www.hoteltiel.nl

Cafe Restaurant De Merckt

Cafe Restaurant De Merckt

Plein 29/37
4001 LG Tiel
0344-626151
www.demerckt.nl

Eetcafé Hier is 't

Eetcafé Hier is 't

Buitenweg 15
4021 BB Maurik
0344-691367


Brasserie Beerie

Brasserie Beerie

Hoge Dijkseweg 40
4041 AW Kesteren
0488 -484600
www.brasseriebeerie.nl

Meraqi Restaurant

Meraqi Restaurant

Zandstraat 93
6658 CP Beneden-Leeuwen
0487-745097
www.meraqi-restaurant.comPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt Van der Valk Hotel Tiel wanneer u daar overnacht. Verder kunt u fietsen huren bij Gejo in Tiel. Gelieve rechtstreeks contact op te nemen voor meer info. Overnachten is mogelijk bij het startpunt van de route: Van der Valk Hotel Tiel. U kunt via www.hoteltiel.nl/arrangementen/happen-trappen-arrangement een speciaal arrangement boeken. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Meraqi Restaurant omdat Brasserie Beerie dan gesloten is.
- Op dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op woensdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Brasserie Beerie omdat Eetcafé Hier is 't dan gesloten is. 

- Bij Meraqi Restaurant wordt u, indien u daar hoofd- en nagerecht geserveerd krijgt uiterlijk om 17:00 uur verwacht. Op dagen dat u alleen het dessert daar geserveerd krijgt, wordt u uiterlijk om 18:00 uur verwacht. Dit is in lijn met de richttijden, maar gelieve hiermee rekening te houden tijdens uw dagje Happen en Trappen. 

Let op
- Deze route kan enkel om 10:30 uur of 11:00 uur gestart worden
- Tijdens de reguliere versie van deze route maakt u een oversteek met een pontje. Dit pontje vaart dagelijks om de 20 minuten en de kosten van de oversteek bedragen €1,60 per persoon (prijs onder voorbehoud). Let op: de pond vaart tot 18.20 uur. 
Let op! Enkel op zondagen tussen 1 oktober en 31 maart vaart dit pontje niet. Op deze zondagen kunt u een alternatieve etappe volgen.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
Tijdens de coronamaatregelen kan het zijn dat u bij grote drukte gebruik maakt van take away bij Meraqi Restaurant. Zij zorgen dan dat u het gerecht mee kunt nemen zodat u dit onderweg op een mooi plekje kunt nuttigen. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen.
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants uitsluitend mogelijk om gebruik te maken van takeaway. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Hotelovernachting
Het is mogelijk om bij het startpunt: Van der Valk Hotel Tiel een speciaal Happen en Trappen arrangement te boeken. Dit kan via https://www.hoteltiel.nl/arrangementen/happen-trappen-arrangement

Fietsverhuur
Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt Van der Valk Hotel Tiel wanneer u daar overnacht. Verder kunt u fietsen huren bij Gejo in Tiel. Gelieve rechtstreeks contact op te nemen voor meer info.


Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route