De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Toeren in het Land van Maas en Waal - 43 km.

8,1 / 10
129 evaluatie(s)

Happen en Trappen door het Gelderse rivierenland betekent meanderen door een oogstrelend landschap. Een waterrijk gebied dat zich prima per fiets laat verkennen. Het is tijd voor het Land van Maas en Waal…

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Restaurant 't Veerhuis
  • Voorgerecht bij Café Restaurant De Merckt
  • Soep bij Café Restaurant Ons Hoekje
  • Hoofdgerecht bij Hotel Restaurant De Twee Linden
  • Nagerecht bij IJssalon & Lunchcafé Ohlala

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Op bezoek bij Flipje
Het startpunt van deze route is in het karakteristieke dorpje Wamel in het Land van Maas en Waal. In het oude Veerhuis wordt u gastvrij ontvangen voor de aftrap: koffie en gebak. Vervolgens stappen we op het stalen ros, en zetten we koers richting Tiel. De mascotte van deze stad is ‘Flipje’, bekend van lokale jamfabriek ‘de Betuwe’. Flipje wordt hier geëerd met een standbeeld en een museum.

Gezellig hoekje
Bij De Merckt in het hart van Tiel maken we een smakelijke tussenstop, voordat we de Betuwe in duiken. In het dorpje Ingen is bij Ons Hoekje een gezellig hoekje gereserveerd. Niet te lang blijven hangen, want de Waal wacht opnieuw. Onderweg fietsen we over dijken, langs boomgaarden en door uitgestrekte uiterwaarden. Neem de tijd en absorbeer de omgeving: het is hier schitterend.

Bijzonder gebied
We steken opnieuw de Waal over. De naam ‘Waal’ is oorspronkelijk een Germaans begrip en verwijst naar het meanderen van de rivier (‘wôh’ = ‘krom’). Dat sluit goed aan bij deze route, want al slingerend verkennen we het land. Voor het slotstuk strijken we uiteindelijk neer in het dorpje Beneden-Leeuwen bij IJssalon Ohlala. Leven in het Land van Maas en Waal is leven tussen de grote rivieren. Een bijzonder gebied dat u niet mag missen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel ’t Veerhuis

Hotel ’t Veerhuis

Veerweg 2
6659 KD Wamel
0487-501254
www.hotelveerhuis.nl

Cafe Restaurant De Merckt

Cafe Restaurant De Merckt

Plein 29/37
4001 LG Tiel
0344-626151
www.demerckt.nl

Cafe Restaurant Ons Hoekje

Cafe Restaurant Ons Hoekje

Dorpsstraat 11
4031 MC Ingen
0344-601264
www.onshoekje.com

Hotel Restaurant De Twee Linden

Hotel Restaurant De Twee Linden

Zandstraat 100
6658 CX Beneden-Leeuwen
0487-591234
www.detweelinden.nl

IJssalon & Lunchcafé Ohlala

IJssalon & Lunchcafé Ohlala

Zandstraat 84
6658 CW Beneden-Leeuwen
0487-592161
www.ijsvanohlala.nlPraktische informatie

bij alle restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Hotel 't Veerhuis. Een normale fiets kost € 12,50 een E-bike kost € 25,00. Gelieve vooraf te reserveren via 0487-501254. Overnachting: U kunt bij Hotel 't Veerhuis en bij De Twee Linden overnachten Parkeergelegenheid: Gratis bij het startpunt Mits aangelijnd buiten toegestaan 2 KM van station Tiel, u moet dan wel een pont over WIFI: overal aanwezig

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op maandag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Restaurant De Twee Linden omdat Café Restaurant Ons Hoekje dan gesloten is.

Let op
- IJssalon Ohlala sluit haar deuren om 17.30 uur. Dit is in lijn met de richttijden van deze route. Wanneer u later arriveert is het helaas niet meer mogelijk om een nagerecht te nuttigen tijdens uw dagje Happen en Trappen.
- Tijdens de reguliere versie van deze route maakt u een oversteek met een pontje. Dit pontje vaart dagelijks om de 20 minuten en de kosten van de oversteek bedragen €1,60 per persoon. Enkel op zondagen tussen 1 oktober en 31 maart vaart dit pontje niet.
- U kunt er ook voor kiezen om de route zonder oversteek met het pontje te fietsen. De route wordt hierdoor 7 kilometer langer.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Hotel 't Veerhuis. Een normale fiets kost € 12,50 een E-bike kost € 25,00. Gelieve vooraf te reserveren via 0487-501254.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route