De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Toeren in het Land van Maas en Waal - 60 km.

8,1 / 10
180 evaluatie(s)

Happen en Trappen door het Gelderse rivierenland betekent meanderen door een oogstrelend landschap. Een waterrijk gebied dat zich prima per fiets laat verkennen. Het is tijd voor het Land van Maas en Waal…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Restaurant 't Veerhuis
  • Voorgerecht bij Café Restaurant De Merckt
  • Soep bij Eetcafé Hier is 't 
  • Hoofdgerecht bij Hotel Restaurant De Twee Linden
  • Nagerecht bij IJssalon & Lunchcafé Ohlala

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Op bezoek bij Flipje
Het startpunt van deze route is in het karakteristieke dorpje Wamel in het Land van Maas en Waal. In het oude Veerhuis wordt u gastvrij ontvangen voor de aftrap: koffie en gebak. Vervolgens stappen we op het stalen ros, en zetten we koers richting Tiel. De mascotte van deze stad is ‘Flipje’, bekend van lokale jamfabriek ‘de Betuwe’. Flipje wordt hier geëerd met een standbeeld en een museum.

Gezellig hoekje
Bij De Merckt in het hart van Tiel maken we een smakelijke tussenstop, voordat we de Betuwe in duiken. Bij Eetcafé Hier is 't is een gezellig hoekje gereserveerd. Niet te lang blijven hangen, want de Waal wacht opnieuw. Onderweg fietsen we over dijken, langs boomgaarden en door uitgestrekte uiterwaarden. Neem de tijd en absorbeer de omgeving: het is hier schitterend.

Bijzonder gebied
We steken opnieuw de Waal over. De naam ‘Waal’ is oorspronkelijk een Germaans begrip en verwijst naar het meanderen van de rivier (‘wôh’ = ‘krom’). Dat sluit goed aan bij deze route, want al slingerend verkennen we het land. Voor het slotstuk strijken we uiteindelijk neer in het dorpje Beneden-Leeuwen bij IJssalon Ohlala. Leven in het Land van Maas en Waal is leven tussen de grote rivieren. Een bijzonder gebied dat u niet mag missen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel ’t Veerhuis

Hotel ’t Veerhuis

Veerweg 2
6659 KD Wamel
0487-501254
www.hotelveerhuis.nl

Cafe Restaurant De Merckt

Cafe Restaurant De Merckt

Plein 29/37
4001 LG Tiel
0344-626151
www.demerckt.nl

Eetcafé Hier is 't

Eetcafé Hier is 't

Buitenweg 15
4021 BB Maurik
0344-691367


Hotel Restaurant De Twee Linden

Hotel Restaurant De Twee Linden

Zandstraat 100
6658 CX Beneden-Leeuwen
0487-591234
www.detweelinden.nl

IJssalon & Lunchcafé Ohlala

IJssalon & Lunchcafé Ohlala

Zandstraat 84
6658 CW Beneden-Leeuwen
0487-592161
www.ijsvanohlala.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, Hotel 't Veerhuis. Gelieve vooraf te reserveren via 0487-501254. Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel 't Veerhuis en bij De Twee Linden overnachten Gratis parkeren bij het startpunt Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt ligt 2 kilometervan station Tiel, u moet dan wel een pont over Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op woensdag kan deze route niet gefietst worden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

- Volgens de nieuwe maatregelen moeten “reizigers van 13 jaar en ouder vanaf 1 juni een niet-medisch mondkapje dragen in veerdiensten, pontjes of waterbussen. Gelieve hier rekening mee te houden.

Let op
- Tijdens de reguliere versie van deze route maakt u een oversteek met een pontje. Dit pontje vaart dagelijks om de 20 minuten en de kosten van de oversteek bedragen €1,60 per persoon.
Let op! Enkel op zondagen tussen 1 oktober en 31 maart vaart dit pontje niet.

Uitzonderingen IJssalon Ohlala
Van juni t/m 9 september

IJssalon Ohlala sluit haar deuren om 20.00 uur. Zij behouden zich echter het recht de deuren om 17.30 uur te sluiten wanneer het regenachtig / koud / somber weer is. Dit is in lijn met de richttijden van deze route. Wanneer u later arriveert is het op deze dagen helaas niet meer mogelijk om een nagerecht te nuttigen tijdens uw dagje Happen en Trappen.
Let op! Mocht u vertraging oplopen adviseren wij om IJssalon Oh la la hiervan op de hoogte te brengen om de mogelijkheden te bespreken.

Van 10 september t/m mei
IJssalon Ohlala sluit haar deuren om 17.30 uur. Dit is in lijn met de richttijden van deze route. Wanneer u later arriveert is het helaas niet meer mogelijk om een nagerecht te nuttigen tijdens uw dagje Happen en Trappen.
Let op! Mocht u vertraging oplopen adviseren wij om IJssalon Oh la la hiervan op de hoogte te brengen om de mogelijkheden te bespreken.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Hotel 't Veerhuis. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0487-501254. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route