De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Hof van Twente - 46 km.

8,2 / 10
404 evaluatie(s)

Oud, ouder oudst. Trappen door Twente is kennismaken met oude, sfeervolle stadjes. De weg voert door middeleeuwse straatjes, langs monumentale gebouwen en oeroude molens. Maar ook natuurhistorie is rijk vertegenwoordigd: een groenrijk coulisselandschap wacht op u.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Zwaan Delden
  • Voorgerecht bij Hotel Hof van Twente
  • Soep bij Hotel 't Holt
  • Hoofdgerecht bij Grand-Café De Zon
  • Nagerecht bij Hotel Restaurant Sevenster

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Oeroude molen
Het stadje Delden kreeg al in 1333 stadsrechten en de gevolgen daarvan zijn ook nu nog zichtbaar: de stadskern ademt historie en herbergt veel monumenten. Door het gelijknamige landgoed voert de weg naar Hengevelde. Ook Hengevelde is in de middeleeuwen ontstaan, maar dan als ‘kerspel’ (kerkgemeente) van Delden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de rooms-katholieke kerk in het centrum het meest toonaangevende gebouw is.
Na Hengevelde – ooit ook wel Wegdam genoemd – fietsen we door een coulisselandschap naar landgoed Weldam. Kasteel Weldam biedt een fraai uitzicht, zeker in combinatie met de kasteeltuinen. Ook ‘St. Mary’s Chapel’ is hier een bezoekje waard. Deze kapel wordt gebruikt door de anglicaanse gemeente van Oost-Nederland en zodoende wordt er iedere zondag een Engelstalige mis opgedragen.

Kunst en cultuur
Diepenheim is het op één na oudste stadje van Nederland. Bekend geworden als ‘kunststadje’, wat de aanwezigheid van verschillende galeries met (inter)nationale kunstenaars verklaart.
Goor is de volgende bestemming en ook daar zijn kunst en cultuur rijk vertegenwoordigd. Verspreid door het stadje staan verschillende kunstwerken en voor de wandelaars is een kunstroute samengesteld. Tot slot nog een laatste groene etappe voordat Delden weer in zicht komt. Een sfeervol einde van een sfeervolle tocht.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

De Zwaan Delden

De Zwaan Delden

Langestraat 2
7491 AE Delden
074-3761206
www.dezwaandelden.nl

Hotel Hof van Twente

Hotel Hof van Twente

Goorsestraat 25
7496 AB Hengevelde
0547-333000
www.hotelhofvantwente.nl

Hotel 't Holt

Hotel 't Holt

Hengevelderweg 1a
7478 PE Diepenheim
0547-351844
www.hoteltholt.nl

Grand-Café De Zon

Grand-Café De Zon

Kerkstraat 20
7471 AK Goor
0547-272025
www.grandcafedezon.nl

Hotel Restaurant Sevenster

Hotel Restaurant Sevenster

Marktstraat 6
7491 AW Delden
074-3761391
www.sevenster.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Harrie van der Woning Tweewielers in Delden. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 074 – 3765161. Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel de Zwaan, Hotel Hof van Twente, Hotel `t Holt en Hotel Sevenster kunt u overnachten Gratis parkeren bij het startpunt. Honden zijn niet toegestaan. Het startpunt ligt 2,5 kilometer van station Delden Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
Het is vooralsnog t/m 11 november niet mogelijk om voor deze route te reserveren.


- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.

- Van dinsdag t/m zondag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Hotel 't Holt omdat Hof van Twente geen gasten van Happen en Trappen kan verwelkomen.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij Hotel Restaurant Sevenster niet mogelijk om het dessert ter plaatse te nuttigen. U kunt zich melden bij Anne Schep en Softijs dit is gelegen naast Hotel Restaurant Sevenster. Zij zorgen dat u het dessert mee kunt nemen zodat u dit onderweg op kunt eten.

- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Let bij deze route goed op de knooppuntbordjes. De knooppuntbordjes kunnen soms wat lastig te vinden zijn.
- U kunt deze route starten om 11.00 en 11.30 uur.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Harrie van der Woning Tweewielers in Delden. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 074 – 3765161.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route