De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Hof van Twente - 50 km.

8,2 / 10
424 evaluatie(s)

Oud, ouder oudst. Trappen door Twente is kennismaken met oude, sfeervolle stadjes. De weg voert door middeleeuwse straatjes, langs monumentale gebouwen en oeroude molens. Maar ook natuurhistorie is rijk vertegenwoordigd: een groenrijk coulisselandschap wacht op u.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij ApartHotel Delden
  • Voorgerecht bij Hotel Hof van Twente
  • Soep bij Hotel 't Holt
  • Hoofdgerecht bij Bar Bistro d'Olde Smidse
  • Nagerecht bij Hotel Restaurant Sevenster

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Oeroude molen
Het stadje Delden kreeg al in 1333 stadsrechten en de gevolgen daarvan zijn ook nu nog zichtbaar: de stadskern ademt historie en herbergt veel monumenten. Door het gelijknamige landgoed voert de weg naar Hengevelde. Ook Hengevelde is in de middeleeuwen ontstaan, maar dan als ‘kerspel’ (kerkgemeente) van Delden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de rooms-katholieke kerk in het centrum het meest toonaangevende gebouw is.
Na Hengevelde – ooit ook wel Wegdam genoemd – fietsen we door een coulisselandschap naar landgoed Weldam. Kasteel Weldam biedt een fraai uitzicht, zeker in combinatie met de kasteeltuinen. Ook ‘St. Mary’s Chapel’ is hier een bezoekje waard. Deze kapel wordt gebruikt door de anglicaanse gemeente van Oost-Nederland en zodoende wordt er iedere zondag een Engelstalige mis opgedragen.

Kunst en cultuur
Diepenheim is het op één na oudste stadje van Nederland. Bekend geworden als ‘kunststadje’, wat de aanwezigheid van verschillende galeries met (inter)nationale kunstenaars verklaart.
Goor is de volgende bestemming en ook daar zijn kunst en cultuur rijk vertegenwoordigd. Verspreid door het stadje staan verschillende kunstwerken en voor de wandelaars is een kunstroute samengesteld. Tot slot nog een laatste groene etappe voordat Delden weer in zicht komt. Een sfeervol einde van een sfeervolle tocht.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

ApartHotel Delden

ApartHotel Delden

Sportlaan 7
7491 DG Delden
074-3777666
www.aparthoteldelden.nl

Hotel Hof van Twente

Hotel Hof van Twente

Goorsestraat 25
7496 AB Hengevelde
0547-333000
www.hotelhofvantwente.nl

Hotel 't Holt

Hotel 't Holt

Hengevelderweg 1a
7478 PE Diepenheim
0547-351844
www.hoteltholt.nl

Bar Bistro d'Olde Smidse

Bar Bistro d'Olde Smidse

Grotestraat 102
7471 BS Goor
0547-274491
www.oldesmidse.nl

Hotel Restaurant Sevenster

Hotel Restaurant Sevenster

Marktstraat 6
7491 AW Delden
074-3761391
www.sevenster.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Harrie van der Woning Tweewielers in Delden. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 074 Ė 3765161. Bij deze route kunt u overnachten bij ApartHotel Delden, Hotel Hof van Twente, Hotel `t Holt en Hotel Sevenster. Gratis parkeren bij het startpunt. Honden zijn niet toegestaan. Het startpunt ligt 2,5 kilometer van station Delden. Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Harrie van der Woning Tweewielers in Delden. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 074 – 3765161.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route