De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Genieten langs de Grebbelinie - 63 km.

8,2 / 10
300 evaluatie(s)

‘Vrijheid’ is het centrale thema van deze route. De dag begint in Wageningen, Stad der Bevrijding. Fietsend over de Grebbeberg worden we herinnerd aan zij die voor onze vrijheid vielen. De schitterende panorama’s, de afwisselende natuur en de vrij rondlopende dieren zullen u al snel bevrijden van dagelijkse beslommeringen. Hier draait het alleen om genieten…

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Restaurant Nol in 't Bosch
  • Voorgerecht bij De Koning van Denemarken
  • Soep bij De Remise
  • Hoofdgerecht bij Zeldzaam cafe - brasserie
  • Nagerecht bij Het Oude Postkantoor

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Blik op verleden en toekomst
Het startpunt van deze route is in het bosrijke Wageningen, bij restaurant Nol in 't Bosch. Wageningen is een kleine stad (37.000 inwoners) met de sfeer van een gezellig dorp en staat ook wel bekend als Stad der Bevrijding. Op 5 mei 1945 tekenden de Duitsers er de capitulatie, waarmee de bevrijding van Nederland een feit was. Dat wordt ieder jaar nog steeds groots gevierd. Wageningen is ook een groene gemeente, want hier ontmoeten de Veluwerand, de Gelderse Vallei en de Nederrijn elkaar. Een prima bestemming voor een dagje Happen en Trappen dus.
De route voert door een licht glooiend rivierlandschap met uiterwaarden, waar een mooi plaatje steeds om de hoek ligt. Zo nu en dan passeert u een oude steenfabriek, niet langer in gebruik maar wel een mooi stukje industrieel erfgoed. U krijgt echter ook een blik op de toekomst in de vorm van Food Valley: samenwerkende kennisinstellingen in de voedingsmiddelenindustrie. Food Valley geniet internationaal veel aanzien.

Schitterend uitzicht
Dan betreedt u Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, een hoge zandrug die van Rhenen helemaal tot aan Huizen loopt. Het Park is circa 6.000 hectare groot en trakteert fietsers op bossen, buitenplaatsen en ‘bergen’. Naast het natuurschoon speelt ook hier het verleden een rol. Bij de bekende Grebbeberg werd in mei 1940 vergeefs slag geleverd door het Nederlandse leger, als verdediging tegen de Duitse inval. Restanten van fortificaties en een erebegraafplaats herinneren daar nog aan. Bovenop de Grebbeberg heeft u een schitterend uitzicht over de Betuwe en de Nederrijn, waardoor het strategisch belang direct duidelijk is. Overigens heeft archeologisch onderzoek aangetoond dat hier al rond 2.000 voor Christus (!) fortificaties werden aangelegd. De Grebbeberg is verbonden met natuurgebied Blauwe Kamer in de uiterwaarden, waardoor de vrij rondlopende konikpaarden en gallowayrunderen hier ook gespot kunnen worden.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel Restaurant Nol in 't Bosch

Hotel Restaurant Nol in 't Bosch

Hartenseweg 60
6704 PA Wageningen
0317-319101
www.nolintbosch.nl

De Koning van Denemarken

De Koning van Denemarken

Utrechtsestraatweg 2
3911 TT Rhenen
0317-612085
www.dekoningvandenemarken.nl

De Remise

De Remise

Hoflaan 2
3956 EE Leersum
0343-457575
www.eetcafe-deremise.nl

Zeldzaam cafe - brasserie

Zeldzaam cafe - brasserie

JG Sandbrinkstraat 1
3901 EW Veenendaal
0318-510500
www.zeldzaam.com

Het Oude Postkantoor

Het Oude Postkantoor

Dorpsstraat 2
6721 JK Bennekom
0318-430158
www.het-oudepostkantoor.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Nol in 't Bos. Een normale fiets kost Ä 10,00. Gelieve vooraf te reserveren via 0317-319101. Overnachtingen: Dit kunt u rechtstreeks boeken bij het startpunt Nol in 't Bosch Parkeergelegenheid: Gratis bij het startpunt Honden: mits aangelijnd buiten toegestaan 6 km van Station Ede-Wageningen WIFI: Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
-  Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

Let op
- Op zondag opent Het Oude Postkantoor haar deuren vanaf 17.00 uur.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Nol in 't Bos. Een normale fiets kost € 10,00. Gelieve vooraf te reserveren via 0317-319101.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route