Maak kennis met de Achterhoek, waar kastelen, landgoederen, bossen, riviertjes en sfeervolle dorpjes elkaar afwisselen. Uitgeroepen tot ‘het beste fietsgebied van Nederland’, is de Achterhoek een ideale bestemming voor een dagje Happen en Trappen.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Gouden Karper
  • Voorgerecht bij De Gouden Leeuw
  • Soep bij Bakker
  • Hoofdgerecht bij De Groes
  • Nagerecht bij Villa Ruimzicht

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Fraaie blikvanger
Hummelo is de uitvalsbasis voor deze route. De koffie wordt geserveerd bij De Gouden Karper, één van de oudste hotels van de streek. Een fraaie blikvanger die als monument erkend wordt en dus bescherming geniet. Vervolgens trappen we naar Bronkhorst, met slechts 157 inwoners het kleinste stadje van Nederland. Ooit resideerden de Heren van Bronckhorst hier, maar van hun kasteel zijn nu alleen de heuvel en enkele restanten bewaard gebleven. Daarentegen kent Bronkhorst wel 38 rijksmonumenten, waaronder enkele stadsboerderijen en een Dickens Museum met eigen theater.

Kastelendorp
Hoe mooi Bronkhorst ook is, de volgende gang wacht. En dus zetten we door een coulisselandschap koers richting Vorden. Dit dorp wordt ook wel ‘kastelendorp’ genoemd, omdat er maar liefst 8 (!) kastelen staan. Daarnaast loopt het Pieterpad door Vorden, de bekendste langeafstandswandeling van Nederland. In 2006 werd in Vorden een plaquette onthuld als eerbetoon aan de grondleggers van het Pieterpad: Toos Goorhuis-Tjalsma en Bertje Jens.

Papklok
Het Pieterpad loopt ook door Zelhem, de volgende halte. Zelhem staat bekend als ‘het Groene Hart van de Achterhoek’ en dat is niet zonder reden. Ook cultuurhistorie speelt hier een belangrijke rol, wat onder andere blijkt uit het feit dat ’s avonds om 21.00 uur nog altijd ‘de papklok’ geluid wordt. Vroeger was dit het signaal dat de werkdag erop zat en het tijd was voor een bord warme pap thuis. Maar wees gerust: er wacht u een smakelijker hoofdgerecht dan louter een bordje pap.
Vanuit Zelhem bereikt u al snel Doetinchem, bruisend centrum van de Achterhoek. In de monumentale Villa Ruimzicht staat het dessert voor u klaar.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Bulten Tweewielers. Gelieve vooraf te reserveren via 0314-325712. Let op: er komen extra kosten bij voor het ophalen en wegbrengen van de fietsen. Bij deze route kunt u overnachten bij alle hotels op deze route. Gratis parkeren bij het startpunt en bij Bulten Tweewielers. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Praktische informatie 2022
- I
n mei wordt op maandag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Villa Ruimzicht omdat De Groes dan gesloten is. 

- Op 10, 11 en 17 juni wordt zowel de koffie en het gebak als het nagerecht geserveerd bij De Gouden Karper omdat Villa Ruimzicht dan gesloten is.
- Op 14 juni kan deze route niet gefietst worden.
- Op 8, 9 en 10 juli kan deze route niet gefietst worden.
- Op 10 september wordt zowel de koffie en het gebak als het nagerecht geserveerd bij De Gouden Karper omdat Villa Ruimzicht dan gesloten is.
- Op 13 en 14 september kan deze route niet gefietst worden.

- In oktober en november wordt op maandag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Villa Ruimzicht omdat De Groes dan gesloten is. 

Let op
- Vanaf 11:00 uur gaat de keuken van Herberg de Gouden Leeuw open.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Bulten Tweewielers. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0314-325712. Gelieve vooraf te reserveren. 
Let op! Er komen extra kosten bij voor het ophalen en wegbrengen van de fietsen.

Hoe ziet een dagje
Rondje Achterhoek eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
De Gouden Karper
Hummelo
0314-381214
Koffie met gebak
Voorgerecht
De Gouden Leeuw
Bronkhorst
0575-451231
Koffie met gebak
Soep
Bakker
Vorden
0575-551312
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
De Groes
Zelhem
0314-622044
Koffie met gebak
Nagerecht
Villa Ruimzicht
Doetinchem
0314-320680
Algemene beoordeling 8,4
Gerechten 8,3
Gastvrijheid 8,5
Route 8,2
Prijs/kwaliteit 8,3
Klantenservice 8,7
Mooie route, goed van eten
R. Kleijer
11-05-2022
8.4/10
Wat wij erg fijn vinden is dat er op je gerekend wordt wat een gevoel van welkom geeft. Keer op keer treffen we gezellige gelegenheden en onderweg vele bezienswaardigheden.
Wim en Dianne Verhoeks
07-10-2021
9.0/10