De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Toeren langs het Tjeukemeer - 58 km.

8,1 / 10
192 evaluatie(s)

De lucht is er schoon, het water alom aanwezig en de restaurants gezellig en gastvrij. Happen en Trappen van het Tjeukemeer naar de Langweerder Wielen is genieten van Friesland in optima forma.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Fletcher Hotel-Restaurant Heidehof
  • Voorgerecht bij Tjongervallei
  • Soep bij BurgGolf Sint Nyk
  • Hoofdgerecht bij Wapen van Langweer
  • Nagerecht bij Het Tolhuis 

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Walhalla voor watersporters
De Friese Meren hebben altijd al een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op fietsers, wandelaars en watersporters. Niet zonder reden, want een meer of plas is bijna altijd wel in de buurt. De grootste is het Tjeukemeer (22 km2) in het zuidwesten van de provincie. Door de Friezen wordt het ‘Tsjûkemar’ genoemd. Een walhalla voor watersporters en ook het typische Friese ‘skûtjesilen’ wordt hier beoefend.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Fletcher Hotel-Restaurant Heidehof

Fletcher Hotel-Restaurant Heidehof

Golflaan 1
8445 SR Heerenveen
0513-630200
www.hotelheidehof.nl

Tjongervallei

Tjongervallei

Marwei 14
8508 RC Delfstrahuizen
0514-541122
www.tjongervallei.nl

BurgGolf Sint Nyk

BurgGolf Sint Nyk

Legemeesterweg 16-18
8527 DS Legemeer
0513-498032
www.burggolf.nl

Wapen van Langweer

Wapen van Langweer

Buorren 36
8525 ED Langweer
0513-498190
www.wapenvanlangweer.nl

Het Tolhuis

Het Tolhuis

Appelwijk 11
8501 BM Joure
0513-856426
www.tolhuisjoure.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fieten kunnen gehuurd worden via www.e-bikefryslan.nl of www.2wielercentrumjoure.nl. Gelieve vooraf te reserveren. Fietsen kunnen ook gehuurd worden bij Fletcher Hotel Heidehof. Bij deze route kunt u overnachten bij de Tjongervallei en Fletcher Hotel Heidehof. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Let op
- Deze route kan enkel om 10.00 uur en 10.30 uur gestart worden.
- U kunt deze route met 6 kilometer uitbreiden. Raadpleeg hiervoor de alternatieve etappe in de routebeschrijving, deze ontvangt u bij het startpunt. 
- U gaat tijdens deze tocht een pontje over. Dit kost € 1,-. Dit is niet bij de prijs inbegrepen en dient u contant te betalen.
- Het pontje vaart in november niet! Mocht u deze route alsnog willen boeken dan kunt u dit doen in overleg. hiervoor kunt u een e-mail sturen naar info@happenentrappen.nl.
- het pontje in de laatste etappe naar Langweer vaart tot 18.00 uur, gelieve hiermee rekening te houden.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren via www.e-bikefryslan.nl of www.2wielercentrumjoure.nl. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u de website raadplegen. Gelieve vooraf te reserveren.
Tevens is het mogelijk om fietsen te huren bij Fletcher Hotel Heidehof. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact met ze opnemen via 0513-630200.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route