De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Toeren langs het Tjeukemeer - 60 km.

8,1 / 10
188 evaluatie(s)

De lucht is er schoon, het water alom aanwezig en de restaurants gezellig en gastvrij. Happen en Trappen van het Tjeukemeer naar de Langweerder Wielen is genieten van Friesland in optima forma.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij het Wapen van Langweer
  • Voorgerecht bij Tjongervallei
  • Soep bij Fletcher Hotel Heidehof
  • Hoofdgerecht bij Bistro Fred
  • Nagerecht bij Wapen van Langweer

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Walhalla voor watersporters
De Friese Meren hebben altijd al een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op fietsers, wandelaars en watersporters. Niet zonder reden, want een meer of plas is bijna altijd wel in de buurt. De grootste is het Tjeukemeer (22 km2) in het zuidwesten van de provincie. Door de Friezen wordt het ‘Tsjûkemar’ genoemd. Een walhalla voor watersporters en ook het typische Friese ‘skûtjesilen’ wordt hier beoefend.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Wapen van Langweer

Wapen van Langweer

Buorren 36
8525 ED Langweer
0513-498190
www.wapenvanlangweer.nl

Tjongervallei

Tjongervallei

Marwei 14
8508 RC Delfstrahuizen
0514-541122
www.tjongervallei.nl

Fletcher Hotel-Restaurant Heidehof

Fletcher Hotel-Restaurant Heidehof

Golflaan 1
8445 SR Heerenveen
0513-630200
www.hotelheidehof.nl

Bistro Fred

Bistro Fred

Douwe Egbertsplein 5
8501 AB Joure
0513-415425
www.bistrofredjoure.nl

Wapen van Langweer

Wapen van Langweer

Buorren 36
8525 ED Langweer
0513-498190
www.wapenvanlangweer.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fieten kunnen gehuurd worden via www.e-bikefryslan.nl of www.2wielercentrumjoure.nl. Gelieve vooraf te reserveren. Bij deze route kunt u overnachten bij de Tjongervallei. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet worden gefietst.
- Vanaf september kan deze route op woensdag niet gefietst worden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Tijdens de coronamaatregelen en de beperkte capaciteit bij de deelnemende partners kan het zijn dat u even dient te wachten tot er een plekje voor u vrij is. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen.
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.
- Volgens de nieuwe maatregelen moeten “reizigers van 13 jaar en ouder vanaf 1 juni een niet-medisch mondkapje dragen verplicht in veerdiensten, pontjes of waterbussen. Gelieve hier rekening mee te houden.

Let op
- Deze route kan enkel om 10.00 uur en 10.30 uur gestart worden.
- U gaat tijdens deze tocht een pontje over. Dit kost € 1,-. Dit is niet bij de prijs inbegrepen en dient u contant te betalen.
- Het pontje vaart in november niet! Mocht u deze route alsnog willen boeken dan kunt u dit doen in overleg. hiervoor kunt u een e-mail sturen naar info@happenentrappen.nl.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren via www.e-bikefryslan.nl of www.2wielercentrumjoure.nl. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u de website raadplegen. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route