De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Met de fiets door Nationaal Park De Maasduinen - 52 km.

8,3 / 10
103 evaluatie(s)

Fietsend door heidevelden, stuifzandgebieden en naaldbossen zijn de dagelijkse beslommeringen al snel ver weg. U trapt langs uitgestrekte recreatieplassen en wordt getrakteerd op fraaie panorama’s.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij 't Trefpunt
  • Voorgerecht bij Veerhuys Tante Jet
  • Soep bij Golf Maasduinen
  • Hoofdgerecht bij Bosbrasserie In de Sluis
  • Nagerecht bij Pannekoekhuis De Bolle Buik

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Rust en ruimte
In Nationaal Park De Maasduinen vindt u rust, ruimte, gezelligheid en een prachtig glooiend landschap om van te genieten. De Maasduinen vormen de langste rivierduinengordel van Nederland en zijn ontstaan door een samenspel van water, wind en mens. Naast het water, voeren ook paraboolduinen en streepduinen de boventoon. Deze duinen ontstaan door lokale verstuivingen van zand. Er is veel op het gebied van flora en fauna te vinden. Weet u bijvoorbeeld de gladde slang, zandhagedis of kraanvogel te spotten? Of heeft u een buizerd, bevers en dagvlinders gezien? Houdt uw fototoestel bij de hand en leg de fraaie panorama's van dit veelzijdige gebied vast!

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,3 / 10
103 evaluaties
Gerechten 8,3
Gastvrijheid 8,5
Route 7,8
Prijs/kwaliteit 8,1
Klantenservice 8,7
8.8 / 10
Weer un mooie route met goed eten zoo als altijd
Reactie van Ermers op 05-08-2020
8.2 / 10
Goede organisatie. Snel antwoorden op vragen
Reactie van Remers op 01-08-2020
8.7 / 10
Heel leuk om te doen. Zeker in een groepsverband met vrienden en/of familie. Bij alle horeca waar we zijn geweest, werden we enthousiast verwelkomd. Vanaf ca. 10:30 ben je de hele dag bezig en kom je rond 20:00 weer thuis. (Camping).
Reactie van Dirk Treffers op 28-06-2019
8.1 / 10
Prachtige route door gastvrij Limburg en Brabant.
Reactie van Karin van Zutphen op 17-06-2019
8.4 / 10
Ga zo door, waar voor je geld. Een echte aanrader.
Reactie van Groeneveld op 18-08-2018
8.5 / 10
Altijd doen! Wij doen het al jaren, en het is telkens genieten!
Reactie van Jeanne Rijniers op 13-07-2018
9.5 / 10
Mooie route. Genoten van het Noord-Limburgse landschap. Overal gastvrij ontvangen.
Reactie van Riet Koch-Kessels op 07-06-2018
8.6 / 10

Reactie van Bongers op 06-08-2017
8.0 / 10
Wij hebben genoten van deze dag. We hadden geen idee hoe het zou gaan , maar vanaf de koffie werden wij verrast. Vriendelijke uitleg bij de start en heerlijke gerechten, leuk over de dag verdeeld.
Reactie van Beems op 04-08-2016
8.4 / 10
We hebben genoten van een dagje happen en trappen en fietsten de route "Van Maas tot Niers". We hebben nog niet eerder meegedaan met happen en trappen, dus konden we deze route niet vergelijken met de andere routes... Het is ons in ieder geval érg goed bevallen! De Amerikaanse bunkers vielen een beetje tegen, daar waren we voorbij gefietst voordat we er erg in hadden...Maar over het geheel genomen was het wat ons betreft een hele mooie route met voldoende afwisseling en mooie natuur. We hebben écht genoten, ondanks de stevige regen. Voor herhaling vatbaar!!
Reactie van C. van Tuijl op 25-09-2015
8.6 / 10
Het was onze eerste kennismaking met Happen en Trappen in een voor ons zeer bekende omgeving (wij wonen namelijk in dit gebied), maar het is ons geweldig goed bevallen en gaan het zeker vaker doen en dan ook in de rest van het land. Leuk om een dagje te gaan fietsen en dan zo een mooi doel te hebben. Nu waren wij met een groepje van 6, maar wij gaan het ook zeker met ons beide doen.
Reactie van Nelleke Verberkt-Sondervan op 20-09-2015
7.8 / 10
Hele fijne dag gehad.Altijd goed geregeld met happen en trappen
Reactie van g.kiliaan op 14-09-2015
7.8 / 10
Voor ons was het een heel mooie dag. Het weer was prima, maar met een fiets zonder ondersteuning was het toch wel wat zwaarder. De trip is aan te bevelen.
Reactie van van Hoven op 11-09-2015
8.1 / 10
Prima fietstocht door de natuur, prachtig afwisselend landschap. Vriendelijke bevolking.
Reactie van Timmermans op 31-08-2015
7.6 / 10
Wij hebben met 4 mensen een heerlijke dag gehad met heel goed en lekker eten. Contact met leuke mensen en een nieuw deel van limburg en duitsland leren kennen
Reactie van willems op 25-08-2015
9.1 / 10
Gezellige dag gehad met vrienden. Mooie route en lekker gegeten.
Reactie van Ruud Korsten op 25-08-2015
8.9 / 10
Wat hebben we heerlijk genoten van deze prachtige route van Maas tot Niers. We kunnen deze route zondermeer aanraden.
Reactie van A. Schuurman op 20-08-2015
9.4 / 10
D e route was heel mooi , al 1 keer meer gereden. De ontvangst was goed. Het eten was overal geweldig goed. En de nieuwe tussenstop in Well Dit is ''t. was geweldig mooi. De bediening was overal goed en vriendelijk. Volgend jaar weer een nieuwe route.
Reactie van A. Verhoeven op 13-08-2015
9.4 / 10
mooie route lekker eten
Reactie van toos derks op 28-07-2015
7.6 / 10
Mooie fietsroute, lekker gegeten en weer was perfect. Dus kortom een geslaagde dag.
Reactie van Hugo en Wiljo Mooren op 30-06-2015
8.7 / 10
Wij hebben de Maas tot Niers route gefietst, echt de moeite waard, heerlijk gegeten een bijna verwendag.
Reactie van Henk Maurix op 12-06-2015


Praktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietesn kunnen gehuurd worden bij Dekkers tweewielers. Gelieve deze drie dagen van tevoren reserveren via 0478-532166. Bij deze route kunt u overnachten bij  bij Veerhuys Tante Jet. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag wordt zowel de koffie en gebak als het nagerecht geserveerd bij 't Trefpunt omdat Pannekoekhuis De Bolle Buik dan gesloten is.

- In november kan deze route op dinsdag en woensdag niet gefietst worden.
- In november opent Veerhuys Tante Jet op donderdag, vrijdag en zaterdag haar deuren vanaf 12.00 uur.
Wanneer u de richtlijnen van Happen en Trappen volgt arriveert u hier echter al eerder. Wij raden u dus aan om tijdens de voorafgaande etappe even de tijd te nemen om de omgeving te bekijken of om even een rustmoment te nemen.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen.
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.
- Volgens de nieuwe maatregelen moeten “reizigers van 13 jaar en ouder vanaf 1 juni een niet-medisch mondkapje dragen in veerdiensten, pontjes of waterbussen. Gelieve hier rekening mee te houden.

Let op
Wanneer u met meer dan 4 personen wilt gaan Happen en Trappen dan gelieve in de opmerkingen erbij vermelden om hoeveel huishoudens het gaat. 
- De route kan enkel gestart worden 10.30 uur.
- Gezien de openingstijden van Bosbrasserie In de Sluis gelieve in de 3e etappe de tijd te nemen en te genieten van de omgeving.
- Er zijn op dit moment wegwerkzaamheden op deze route. 
- Onderweg steekt u een pontje over. De kosten bedragen € 1,00 per fietser, deze dient u contant te betalen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Dekkers tweewielers. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0478 - 532166.
Let op! Gelieve uiterlijk 3 dagen voor vertrek te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route