De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Rondje Groene Hart - 43 km.

8,3 / 10
175 evaluatie(s)

Even helemaal weg uit de drukke Randstad. Een prachtig polderlandschap, afgewisseld met riviertjes, kerkjes en molens. Zo nu en dan passeert u sfeervolle Oud-Hollandse dorpjes of stadjes. Hier hoort u niet het geluid van een continue stroom auto’s, maar luistert u naar de roep van de grutto, kievit en scholekster. Zo dichtbij en toch zo ver weg…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Partycentrum, Biljartzaal & Café Keijzer
  • Voorgerecht bij Disgenoten
  • Soep bij De Vergulde Vos
  • Hoofdgerecht bij Restaurant Wagenaar
  • Nagerecht bij Café Ruimzicht

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Nationaal Landschap
Het Groene Hart is ontstaan door turfwinning en vervening. Processen waar we dankbaar voor mogen zijn, want daardoor hebben we nu een prachtig stuk natuurschoon in een drukbevolkt gebied. Niet voor niets dat het Groene Hart in 2004 door de overheid werd aangewezen als Nationaal Landschap. In een poldergebied is waterbeheersing natuurlijk belangrijk. U passeert dan ook verschillende scheepswerven en zogenaamde twaalfkanters, ofwel historische molens. Ook tulpen zijn hier in overvloed te vinden en 25% van de landelijke tulpenproductie komt dan ook vanuit Roelofarendsveen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Partycentrum, Biljartzaal & Café Keijzer

Partycentrum, Biljartzaal & Café Keijzer

Dorpsstraat30
2451 AR Leimuiden
0172-508188
www.partycentrum-keijzer.nl

Disgenoten

Disgenoten

Raadhuisstraat 2
2481 BE Woubrugge
0172-518103
www.disgenoten.nl

De Vergulde Vos

De Vergulde Vos

Koppoellaan 22
2375 AB Rijpwetering
071-501 8273
www.deverguldevos.nl

Restaurant Wagenaar

Restaurant Wagenaar

Zuideinde 3b
2371 BP Roelofarendsveen
071-8899001
www.restaurantwagenaar.nl

Café Ruimzicht

Café Ruimzicht

Leimuiderdijk 377
2155 MT Leimuiderbrug
0172-508108
www.caferuimzicht.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle 5 de restaurants beschikbaar U kunt fietsen huren bij De Fiets shop. Een gewone fiets kost € 7,50 en een elektrische fiets kost € 25,-. Gelieve vooraf telefonisch te reserveren via 071-3314483. Geen overnachtingsmogelijkheden Parkeergelegenheid: Gratis beschikbaar bij het naastgelegen parkeerterrein. De parkeerplaats is gelegen aan Dorpsstraat 30, 2451 AR te Leimuiden. Toegestaan, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein WIFI: Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op donderdag start u bij Café Ruimzicht met koffie en gebak omdat Partycentrum, Biljartzaal en Café Keijzer dan gesloten is. Hier eindigt u tevens de dag met het dessert.

Let op
- Bij Café Ruimzicht wordt de mogelijkheid geboden om nog wat langer na te borrelen en te genieten van de Happen en Trappen dag.
- Bij mooi weer gelieve even naar de Vergulde Vos te bellen bij vertrek vanaf Disgenoten om verzekerd te zijn van een plaatsje op het terras.
- U dient de routebeschrijving en fietskaarthouder aan het eind van uw fietstocht weer in te leveren bij Partycentrum, Biljartzaal & Café Keijzer.

Fietsverhuur
- U kunt fietsen huren bij De Fiets shop. Een gewone fiets kost € 7,50 en een elektrische fiets kost € 25,-. Gelieve vooraf telefonisch te reserveren via 071-3314483. Op zondagen en maandagen is de Fiets Shop echter gesloten.
- Tevens kunt u fietsen huren bij REP.26. Tweewielerspecialisten. Gelieve vooraf te reserveren via 0182-689753. Let op: er komen extra kosten bij voor het ophalen en wegbrengen van de fietsen.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route