De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Rondje Groene Hart - 43 km.

8,4 / 10
281 evaluatie(s)

Even helemaal weg uit de drukke Randstad. Een prachtig polderlandschap, afgewisseld met riviertjes, kerkjes en molens. Zo nu en dan passeert u sfeervolle Oudhollandse dorpjes of stadjes. Hier hoort u niet het geluid van een continue stroom auto’s, maar luistert u naar de roep van de grutto, kievit en scholekster. Zo dichtbij en toch zo ver weg…

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Partycentrum, Biljartzaal & Café Keijzer
  • Voorgerecht bij 't Oude Raadhuys
  • Soep bij De Vergulde Vos
  • Hoofdgerecht bij Restaurant Wagenaar
  • Nagerecht bij Café Ruimzicht

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Nationaal Landschap
Het Groene Hart is ontstaan door turfwinning en vervening. Processen waar we dankbaar voor mogen zijn, want daardoor hebben we nu een prachtig stuk natuurschoon in een drukbevolkt gebied. Niet voor niets dat het Groene Hart in 2004 door de overheid werd aangewezen als Nationaal Landschap. In een poldergebied is waterbeheersing natuurlijk belangrijk. U passeert dan ook verschillende scheepswerven en zogenaamde twaalfkanters, ofwel historische molens. Ook tulpen zijn hier in overvloed te vinden en 25% van de landelijke tulpenproductie komt dan ook vanuit Roelofarendsveen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Partycentrum, Biljartzaal & Café Keijzer

Partycentrum, Biljartzaal & Café Keijzer

Dorpsstraat 30
2451 AR Leimuiden
0172-508188
www.partycentrum-keijzer.nl

't Oude Raadhuys

't Oude Raadhuys

Raadhuisstraat 2
2481 BE Woubrugge
0172-239066
www.touderaadhuys.nl

De Vergulde Vos

De Vergulde Vos

Koppoellaan 22
2375 AB Rijpwetering
071-501 8273
www.deverguldevos.nl

Restaurant Wagenaar

Restaurant Wagenaar

Zuideinde 3b
2371 BP Roelofarendsveen
071-8899001
www.restaurantwagenaar.nl

Café Ruimzicht

Café Ruimzicht

Leimuiderdijk 377
2155 MT Leimuiderbrug
0172-508108
www.caferuimzicht.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants beschikbaar. Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Geen overnachtingsmogelijkheden bekend. Gratis parkeren bij het naastgelegen parkeerterrein. De parkeerplaats is gelegen aan Dorpsstraat 30, 2451 AR te Leimuiden. Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022


Let op
- U dient uiterlijk om 15.45 te arriveren bij restaurant de Wagenaar. Dit is in lijn met de richttijden gelieve hier rekening mee te houden.
- Bij Café Ruimzicht wordt de mogelijkheid geboden om nog wat langer na te borrelen en te genieten van de Happen en Trappen dag.
- U dient de routebeschrijving en fietskaarthouder aan het eind van uw fietstocht weer in te leveren bij Partycentrum, Biljartzaal & Café Keijzer.

Bij mooi weer gegarandeerd een plekje op het terras?
- Bij mooi weer gelieve even naar 't Oude Raadhuys te bellen bij vertrek vanaf Partycentrum, Biljartzaal & Café Keijzer om verzekerd te zijn van een plaatsje op het terras.
- Bij mooi weer gelieve even naar de Vergulde Vos te bellen bij vertrek vanaf 't Oude Raadhuys om verzekerd te zijn van een plaatsje op het terras.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route