De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Heerlijkheden van Polder en Duin - 43 km.

8,3 / 10
438 evaluatie(s)

Nederland en ‘de zee’ zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dat heeft zo z’n voordelen: duinen en polders hebben in Noord-Holland voor een fraai stukje oer-Hollandse natuur gezorgd. Dwars door de bollenvelden en langs het bekende klimduin in het gezellige Schoorl is het aangenaam trappen…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Duinvermaak
  • Voorgerecht bij Grand Café het Gulden Vlies 
  • Soep bij Maz
  • Hoofdgerecht bij Brasserie en B&B Hotel Duinberk
  • Nagerecht bij Restaurant Julie

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Kaasmarkt
De dag begint in het dorpje Bergen, dat al ruim een eeuw lang een schijnbaar ‘magische’ aantrekkingskracht uitoefent op schilders, schrijvers en architecten. De oogst daarvan is o.a. in Museum Kranenburgh te bewonderen. Na Bergen volgt de stad Alkmaar. Een historische stad met maar liefst 399 rijks- en 700 gemeentelijke monumenten! Maar bovenal is Alkmaar bekend vanwege de plaatselijke kaasmarkt die al meer dan vier eeuwen op traditionele wijze gehouden wordt. Van april tot september vindt deze iedere vrijdag op het centrale Waagplein plaats, een bezoekje waard!

Uitgestrekte bollenvelden
Na Alkmaar volgen de uitgestrekte, kleurrijke bollenvelden. Naast de flora is hier ook de fauna vertegenwoordigd in de vorm van wilde paarden en Schotse Hooglanders. Gezapig grazend staren zij passerende fietsers na. En dan komt Bergen aan zee in zicht, waar strand, zee, duinen én bossen bij elkaar komen. Vervolgens bij Schoorl ligt het 51 meter hoge klimduin, een geliefde trekpleister bij zowel toeristen als de eigen bevolking. Op Tweede Pinksterdag wordt hier een dorpsfeest georganiseerd, de zogenaamde ‘meidenmarkt’. Ten slotte voert de weg terug naar Bergen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Duinvermaak

Duinvermaak

Breelaan 132
1861 GH Bergen (NH)
072-5813927
www.duinvermaak.nl

Grand Café Het Gulden Vlies

Grand Café Het Gulden Vlies

Koorstraat 30
1811 GP Alkmaar
072-5122442
www.guldenvlies.nl

Maz

Maz

Jacob Kalffweg 4
1865 AR Bergen aan Zee
072-5812488
www.hotelmeyer.nl

Brasserie en B&B Hotel Duinberk

Brasserie en B&B Hotel Duinberk

Heereweg 30
1871 EJ Schoorl
072-5091617
www.duinberk.nl

Restaurant Julie's

Restaurant Julie's

Breelaan 6
1861 GE Bergen
072-5813065
www.restaurantjulie.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants beschikbaar, behalve bij Restaurant Julie Fiesen kunnen gehuurd worden bij Busker Bergen (072 589 51 96) of Bonbon Bike (06-52697676). U dient hiervoor zelf contact op te nemen met de verhuurder. Deze kunt u boeken bij Hotel Meyer, dit is op 5 km van het startpunt. Verder kunt u ook overnachten bij Brasserie en B&B Hotel Duinberk, dit is op 3,5 km van het startpunt. Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd Station: 6 KM van station Alkmaar Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- In september wordt op zondag zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Brasserie en B&B Hotel Duinberk omdat Maz dan geen gasten van Happen en Trappen kan ontvangen.

Let op
- Op zondag kan deze route enkel gestart worden om 11:00 uur.
- Gelieve uiterlijk 18:00 uur te arriveren bij Restaurant Julie.
- Bij het startpunt, restaurant Duinvermaak, moet u een duinkaart kopen. Dit is niet inbegrepen bij het arrangement en dit kost € 1,80 per persoon.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Foets. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 06-23508392. Gelieve vooraf te reserveren.
Het is ook mogelijk om bij Bon Bon Bike fietsen te huren, gelieve hiervoor een kijkje te nemen op de website: www.bonbonbike.nl. Fietsen kunnen ook gehuurd worden bij Busker Bergen (072 589 51 96). 

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen.  

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route