De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Heerlijkheden van Polder en Duin - 43 km.

8,3 / 10
347 evaluatie(s)

Nederland en ‘de zee’ zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dat heeft zo z’n voordelen: duinen en polders hebben in Noord-Holland voor een fraai stukje oer-Hollandse natuur gezorgd. Dwars door de bollenvelden en langs het bekende klimduin in het gezellige Schoorl is het aangenaam trappen…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Duinvermaak
  • Voorgerecht bij Mojo's Waagplein
  • Soep bij Maz
  • Hoofdgerecht bij Brasserie en B&B Hotel Duinberk
  • Nagerecht bij Restaurant Julie

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Kaasmarkt
De dag begint in het dorpje Bergen, dat al ruim een eeuw lang een schijnbaar ‘magische’ aantrekkingskracht uitoefent op schilders, schrijvers en architecten. De oogst daarvan is o.a. in Museum Kranenburgh te bewonderen. Na Bergen volgt de stad Alkmaar. Een historische stad met maar liefst 399 rijks- en 700 gemeentelijke monumenten! Maar bovenal is Alkmaar bekend vanwege de plaatselijke kaasmarkt die al meer dan vier eeuwen op traditionele wijze gehouden wordt. Van april tot september vindt deze iedere vrijdag op het centrale Waagplein plaats, een bezoekje waard!

Uitgestrekte bollenvelden
Na Alkmaar volgen de uitgestrekte, kleurrijke bollenvelden. Naast de flora is hier ook de fauna vertegenwoordigd in de vorm van wilde paarden en Schotse Hooglanders. Gezapig grazend staren zij passerende fietsers na. En dan komt Bergen aan zee in zicht, waar strand, zee, duinen én bossen bij elkaar komen. Vervolgens bij Schoorl ligt het 51 meter hoge klimduin, een geliefde trekpleister bij zowel toeristen als de eigen bevolking. Op Tweede Pinksterdag wordt hier een dorpsfeest georganiseerd, de zogenaamde ‘meidenmarkt’. Ten slotte voert de weg terug naar Bergen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Duinvermaak

Duinvermaak

Breelaan 132
1861 GH Bergen (NH)
072-5813927
www.duinvermaak.nl

Mojo's Waagplein

Mojo's Waagplein

Houttil 18
1811 JM Alkmaar
072-5207608
www.mojoswaagplein.nl

Maz

Maz

Jacob Kalffweg 4
1865 AR Bergen aan Zee
072-5812488
www.hotelmeyer.nl

Brasserie en B&B Hotel Duinberk

Brasserie en B&B Hotel Duinberk

Heereweg 30
1871 EJ Schoorl
072-5091617
www.duinberk.nl

Restaurant Julie

Restaurant Julie

Breelaan 6
1861 GE Bergen
072-5813065
www.restaurantjulie.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants beschikbaar, behalve bij Restaurant Julie U kunt fietsen huren bij Busker Bergen. Gelieve vooraf te reserveren via www.buskerfietsen.nl. Daarnaast kunt u e-bikes huren bij Foets fietsverhuur. Gelieve vooraf te reserveren via 06-23508392. Deze kunt u boeken bij Hotel Meyer, dit is op 5 km van het startpunt Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd Station: 6 KM van station Alkmaar Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
Deze route kan 7 dagen per week gefietst worden.

Let op
- Gelieve uiterlijk 18:00 uur te arriveren bij Restaurant Julie's.
- Bij het startpunt, restaurant Duinvermaak, moet u een duinkaart kopen. Dit is niet inbegrepen bij het arrangement en dit kost € 1,80 per persoon.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij Busker Bergen. Gelieve vooraf te reserveren via www.buskerfietsen.nl. Daarnaast kunt u e-bikes huren bij Foets fietsverhuur. Gelieve vooraf te reserveren via 06-23508392.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route