De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Authentiek genieten in Kennemerland - 45 km.

8,3 / 10
505 evaluatie(s)

Geniet van het romantische, gevarieerde en bosrijke Kennemerland. Proef de cultuur van koopmanshuizen en eeuwenoude landgoederen in dit gebied, dat zich kenmerkt door schitterende vergezichten over bos en strand. Maar ook de horecaondernemingen onderscheiden zich: allen ademen een gezellige authentieke, donkerbruine sfeer.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Café 't Hemeltje
  • Voorgerecht bij Café Middeloo
  • Soep bij Onder de Platanen
  • Hoofdgerecht bij Café Restaurant de Toerist
  • Nagerecht bij Zocher Haarlem

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Goede tijden…
De dag begint bij Café 't Hemeltje in Bloemendaal. Na de koffie fietst u afwisselend door bossen en duinen, even lekker uitwaaien. Zo bereikt u al snel het dorpje Driehuis, dat slechts 1.100 inwoners kent. Toch zal een van hen u bekend voorkomen, want het is namelijk de geboorteplaats van Pim Fortuyn. In Café Middeloo wacht u een voorgerecht.
De volgende etappe voert u langs verschillende pittoreske dorpjes, totdat u Velsen-Zuid bereikt. Bij Onder de Platanen wordt een soepje geserveerd. Kijk even goed om u heen voor u het dorp verlaat: Velsen-Zuid wordt namelijk geregeld gefilmd bij de populaire soap Goede Tijden Slechte Tijden, als decor voor het fictieve stadje Meerdijk.

Historische beleving
Over water en oude dijkjes trapt u naar restaurant De Toerist in Spaarndam. Een welverdiend hoofdgerecht staat hier voor u klaar. Maar ook het toetje mag er zijn: Haarlem zal u aangenaam verrassen. Een stad waar de historische beleving na iedere hoek op u wacht. Bij Zocher Haarlem wacht u ten slotte het culinair dessert.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Café 't Hemeltje

Café 't Hemeltje

Bloemendaalseweg 102
2061 CN Bloemendaal
023-5255759
www.hemeltje.nl

Café Middeloo

Café Middeloo

Driehuizerkerkweg 71
1985 HA Driehuis
025-5518151
www.middeloo.nl

Onder de Platanen

Onder de Platanen

Genieweg 50
1981 LN Velzen - Zuid
023-5396059
www.onderdeplatanen.nl

Café Restaurant de Toerist

Café Restaurant de Toerist

Spaarndammerdijk 98
2063 JX Spaarndam
023-5376000
www.cafedetoerist.nl

Zocher Haarlem

Zocher Haarlem

Baan 7 (Houtplein)
2012 DB Haarlem
023-7521880
www.zocherhaarlem.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt: Café 't Hemeltje. Tevens kunnen er fietsen gehuurd worden bij Rent A Bike Haarlem. Bij deze route kunt u overnachten bij Carlton Square Hotel in Haarlem. Gratis parkeren bij het startpunt. Honden zijn niet toegestaan. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
Deze route kan in verband met de corona maatregelen op dit moment niet geboekt worden.

- Op maandag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Onder de Planaten, omdat Café Middeloo dan gesloten is.
- Op dinsdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Zocher Haarlem, omdat de Toerist dan gesloten is.

- In maart, april en mei kan op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op 27 april kan deze route niet gefietst worden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- U kunt voor deze route enkel een boeking plaatsen voor 4 personen.
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen.
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Deze route kan enkel gestart worden om 10.00 of 10.30 uur.
- Café Middeloo opent om 11 uur haar deuren. Indien u daar eerder arriveert kan het zijn dat u even moet wachten.
- U dient vóór 15.00 uur te arriveren bij Café Restaurant de Toerist. Dit is in lijn met de richttijden. Indien u hier later arriveert kunnen we geen beschikbaarheid meer garanderen.
- U dient uiterlijk om 17.00 uur te vertrekken bij Zocher Haarlem, dit is in lijn met de richttijden. Gelieve hier rekening mee te houden.
- Mocht u i.p.v. koffie of thee een ander drankje bestellen kan het zijn dat hier een meerprijs voor wordt berekend.
- Honden zijn niet toegestaan op deze route.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt vanaf 1 april fietsen huren bij het startpunt van deze route: Café 't Hemeltje. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 023-5255759. Gelieve vooraf te reserveren.
Tevens kunnen er fietsen gehuurd worden bij Rent A Bike Haarlem. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 023 - 5421195. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route