De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Authentiek genieten in Kennemerland - 35 km.

8,2 / 10
336 evaluatie(s)

Geniet van het romantische, gevarieerde en bosrijke Kennemerland. Proef de cultuur van koopmanshuizen en eeuwenoude landgoederen in dit gebied, dat zich kenmerkt door schitterende vergezichten over bos en strand. Maar ook de horecaondernemingen onderscheiden zich: allen ademen een gezellige authentieke, donkerbruine sfeer.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
- Koffie en gebak
- Voorgerecht
- Soep
- Hoofdgerecht
- Nagerecht
- Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Goede tijden…
De dag begint bij de Rusthoek in Bloemendaal. Na de koffie fietst u afwisselend door bossen en duinen, even lekker uitwaaien. Zo bereikt u al snel het dorpje Driehuis, dat slechts 1.100 inwoners kent. Toch zal een van hen u bekend voorkomen, want het is namelijk de geboorteplaats van Pim Fortuyn. In café-restaurant Middeloo wacht u een voorgerecht.
De volgende etappe voert u langs verschillende pittoreske dorpjes, totdat u Velsen-Zuid bereikt. In restaurant Villa Zomerdijk wordt een soepje geserveerd. Kijk even goed om u heen voor u het dorp verlaat: Velsen-Zuid wordt namelijk geregeld gefilmd bij de populaire soap Goede Tijden Slechte Tijden, als decor voor het fictieve stadje Meerdijk.

Historische beleving
Over water en oude dijkjes trapt u naar restaurant De Toerist in Spaarndam. Een welverdiend hoofdgerecht staat hier voor u klaar. Maar ook het toetje mag er zijn: Haarlem zal u aangenaam verrassen. Een stad waar de historische beleving na iedere hoek op u wacht. In restaurant De Wandelaar wacht u ten slotte het culinair dessert.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!
 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Rusthoek Bloemendaal

Rusthoek Bloemendaal

Bloemendaalseweg 141
2061 CJ Bloemendaal
023-574 6171
www.rusthoek.nl

Middeloo

Middeloo

Driehuizerkerkweg 71
1985 HA Driehuis NH
025-5518151
www.middeloo.nl

Villa Zomerdijk

Villa Zomerdijk

Genieweg 1
1981 LN Velsen-Zuid
023-5371185
www.villazomerdijk.nl

Café Restaurant De Toerist

Café Restaurant De Toerist

Spaarndammerdijk 98
2063 JX Spaarndam
023-5376000
www.cafedetoerist.nl

De Wandelaar

De Wandelaar

Lange Annastraat 56
2011 XJ Haarlem
023-5341032
www.restaurantdewandelaar.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle 5 de restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij Rent A Bike Haarlem. Dit ligt 3 kilometer van het startpunt en de fietsen kunt u reserveren via 023-5421195 en ligt 2 minuten vanaf het Centraal Station Haarlem. Overnachting: Dit kunt u rechtstreeks boeken via De Rusthoek, hotel Bloemendaal Parkeergelegenheid: Gratis bij het startpunt Honden: Aangelijnd toegestaan Station: 1 KM van station Bloemendaal WIFI: Bij alle restaurants beschikbaar

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2017
- Op maandagen is deze route niet te fietsen.
- Op dinsdag en woensdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Café Restaurant de Toerist omdat Villa Zomerdijk dan is gesloten.

Let op:
- U dient voor 15.00 uur te arriveren bij Café Restaurant de Toerist.
- De Wandelaar opent dagelijks om 16.00 uur. Mocht u hier eerder arriveren, dan kan het zijn dat u bij een gesloten deur uitkomt.
- De routebeschrijvingen en fietskaarthouders dienen na uw dagje Happen en Trappen weer ingeleverd te worden bij Restaurant Rusthoek Bloemendaal.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route