De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Van vesting naar kasteel - 53 km.

8,3 / 10
325 evaluatie(s)

'De Bommelerwaard is het fietsen waard', zo luidt het gezegde. Niet zonder reden, want natuurschoon en historische sensatie wisselen elkaar hier in hoog tempo af. Beleef de Bommelerwaard.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij de Verdraagzaamheid
  • Soep* bij Slot Loevestein
  • Voorgerecht bij De Maasstroom
  • Hoofdgerecht bij 't Wellse Veerhuis
  • Nagerecht bij IJsboerderij de Schoonheuvel

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).
* Bij deze route krijgt u eerst de soep geserveerd en vervolgens het voorgerecht.

Middeleeuwse sferen
Op het bekende Slot Loevestein waant u zich als ridder of jonkvrouwe in de middeleeuwen. Dit slot ligt op een unieke plek tussen Maas en Waal, waar Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar ontmoeten. In het omliggende gebied versterken natuur en cultuur elkaar. Geniet van een oeroud rivierenlandschap met een middeleeuws tintje.

Pittoresk vestingstadje
Het startpunt van deze route is in Zaltbommel bij De Verdraagzaamheid. Van hieruit gaat u verder naar de Maasstroom en Slot Loevestein, in de waterrijke punt van de Bommelerwaard. Daarna trapt u over de dijken naar Well en Hedel, stuk voor stuk kleine natuur- en waterrijke dorpjes met vriendelijke inwoners. Om echt het plattelandse gevoel te ervaren, krijgt u als dessert een eigengemaakt ijsje op de Hedelse IJsboerderij. U zult genieten, dat is het motto!

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

De Verdraagzaamheid

De Verdraagzaamheid

Waalkade 6
5301 CH Zaltbommel
0418-518394
www.verdraagzaamheid.com

Slot Loevestein

Slot Loevestein

Loevestein 1
5307 TG Poederoijen
0183-447171
www.slotloevestein.nl

De Maasstroom

De Maasstroom

Maasdijk 2
5317 KR Nederhemert-Noord
0418-552217
www.demaasstroom.nl

ít Wellse Veerhuis

ít Wellse Veerhuis

Wellsedijk 29
5325 XN Well
073-5993321
www.hetveerhuis.nl

IJsboerderij de Schoonheuvel

IJsboerderij de Schoonheuvel

Veldweg 55
5321 JD Hedel
073-5995903
www.ijsboerderijdeschoonheuvel.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Van Osch Rijwielen in Zaltbommel. Voor meer informatie  kunt u telefonisch contact opnemen via 0418-513147. Op zondag kunt u contact opnemen met Juijn BV: 0418-663456 Bij deze route kunt u overnachten bij B&B De Maasstroom. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

- In juni wordt zowel de soep als het voorgerecht geserveerd bij De Maasstroom omdat Slot Loevestein dan geen Happers en Trappen kan verwelkomen. Let op! De 1e etappe van start naar het voorgerecht heeft dan een totale lengte van 36 kilometer.

- Op 17 en 18 oktober kan deze route niet gefietst worden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Tijdens de coronamaatregelen vragen wij u om uiterlijk 15.30 uur te arriveren bij 't Wellse Veerhuis, tevens vragen wij om hier uiterlijk 16.30 uur te vertrekken. Dit is in lijn met de richttijden, gelieve hier rekening mee te houden. Hierin vragen wij u om uw begrip.

- Het is in deze periode enkel mogelijk om een reservering te plaatsen voor maximaal 4 personen per gezelschap. Tevens kunnen wij niet garanderen dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen.
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Bij Slot Loevestein wordt de soep geserveerd en bij de Maasstroom het voorgerecht.
- Gelieve zoveel mogelijk rekening te houden met de richttijden zodat wij de beschikbaarheid kunnen garanderen in de deelnemende restaurants.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Van Osch Rijwielen in Zaltbommel. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0418-513147. Gelieve vooraf te reserveren.
Let op! Op zondag verhuren zij geen fietsen. Op zondagen kunt u contact opnemen met Juijn Fietsbeleving op 0418-663456.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen.  
 

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route