De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

De Drie Gewesten - 49 km.

8,2 / 10
162 evaluatie(s)

Het mooie van een dagje Happen en Trappen is dat je in één dag kennismaakt met de mooiste plekjes in een regio. Iedere route is afwisselend, maar dat geldt helemaal voor De Drie Gewesten, want dan doorkruis je zowel de Peel, de Kempen als de Meierij. Mocht u nog twijfelen, luister dan nog eens naar de megahit Brabant van Guus Meeuwis, waarin dit gebied enthousiast bezongen wordt…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij HUP
  • Voorgerecht bij Comigo
  • Soep bij Brasserie de Kruik
  • Hoofdgerecht bij Bavaria Brouwerijcafé
  • Nagerecht bij IJssalon Bacio Mierlo

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.

Honderden schilderijen
Deze bourgondische route begint bij HUP in Mierlo. U wordt ontvangen met koffie en gebak, krijgt een routebeschrijving en kunt op pad. Eerst richting Nuenen, het dorp waar Vincent van Gogh twee jaar woonde. Een relatief korte periode, maar wel een productieve. Het Nuenense leven inspireerde hem enorm en dat resulteerde in honderden schilderijen en tekeningen, waarvan de beroemde Aardappeleters het meest bekend is. Ook nu nog ademt het dorp de sfeer van Van Gogh.
In Nuenen wordt bij restaurant Comigo een voorgerecht geserveerd, waarna u verder trapt richting Nederwettten. Eenmaal aangekomen in ‘Wetten’ strijkt u lekker neer op het terras van brasserie De Kruik voor een heerlijke kop soep.

‘Zo, nu eerst een Bavaria’
Vervolgens voert de weg naar Brabants beroemdste brouwerij. In het Bavaria Brouwerijcafé zult u merken dat ze hier meer kunnen dan bier brouwen alleen, want er wacht u een smakelijk hoofdgerecht. Tot slot fietst u via bossen en heidevelden naar Mierlo, waar bij IJssalon Bacio het dessert wacht. Met het toetje achter de kiezen en de buik vol is het tijd om terug te keren naar het startpunt en komt de route ten einde.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

HUP

HUP

Arkweg 3-17
5731 PD Mierlo
0492-678911
www.hup.eu

Comigo

Comigo

Park 25
5671 GB Nuenen
040-2831410
www.comigo.nl

Brasserie de Kruik

Brasserie de Kruik

Hoekstraat 52
5674 NP Nederwetten
040-2913337
www.brasseriedekruik.nl

Bavaria Brouwerijcafé

Bavaria Brouwerijcafé

Heuvel 5
5737 BX Lieshout
0499-425585
www.bavariabrouwerijcafe.nl

IJssalon Bacio Mierlo

IJssalon Bacio Mierlo

Margrietstraat 59
5731 BN Mierlo
0492-661756
www.ijssalonbacio.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle restaurants aanwezig (m.u.v. Bacio Mierlo) U kunt fietsen huren via het startpunt van deze route, 'HUP'. Gelieve vooraf te reserveren via 0492-678911. Overnachtingen: Deze kunt u boeken bij het HUP Parkeergelegenheid: Gratis bij het startpunt Honden: Alleen buiten toegestaan Station: 2 kilometer van Helmond het Hout WIFI beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Bavaria Brouwerijcafé omdat Brasserie de Kruik dan gesloten is.
- T/m april wordt op dinsdag zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Bavaria Brouwerijcafé omdat Brasserie de Kruik gesloten is.

- Op 2 november wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Brasserie de Kruik omdat Bavaria Brouwerijcafé gesloten is.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar bij deze route kunnen fietsen gehuurd worden bij 'HUP'. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0492 - 678911.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route