De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Rijk van Nijmegen - 45 km.

8,3 / 10
315 evaluatie(s)

Wie het Rijk van Nijmegen nog niet kent, heeft echt iets gemist. De oudste stad van Nederland wordt omgeven door prachtige natuur. Een afwisselend landschap met heuvels en dalen, uitgestrekte bossen en polders. Rijkelijk genieten dus…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Wolfsberg
  • Voorgerecht bij Rozenhof
  • Soep bij Hotel Restaurant 't Spijker
  • Hoofdgerecht bij Cafehaus Niederrhein
  • Nagerecht bij 't Zwaantje

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Pittoresk & sfeervol
De route start in Groesbeek, bekend om zijn Zevenheuvelenweg en Hollandse(!) wijnvelden. Via het Groesbeekse bos bereikt u al snel de historische stad Nijmegen, ooit begonnen als Romeinse nederzetting. Vanuit de stad fietst u naar het pittoreske Persingen, met 89 inwoners het kleinste dorp van Nederland. Werp even een blik op een sfeervol Gotisch kerkje, voordat u uw tocht vervolgt naar Beek. Weliswaar bijna 39 keer zo groot als Persingen, maar met zo’n 3450 inwoners nog steeds een aangenaam rustig dorp. Saillant detail: Beek werd in 2007 verkozen tot ‘het groenste dorp van Nederland’.

Het verleden voelen
Tijd om de grens over te steken, naar Kranenburg in Duitsland. Het oude domein van de Graven van Kleef geeft u direct een even-helemaal-weg-gevoel, voor zover u dat nog niet had. Langs het Reichswald en door Klein Amerika bereikt u vervolgens het Limburgse Mook. Ook hier is het verleden voelbaar, want wie kent immers niet de Slag op de Mookerheide, waar de Geuzen en Spanjaarden in 1574 hevig slag voerden?
De laatste etappe voert u terug naar het beginpunt in Groesbeek.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

De Wolfsberg

De Wolfsberg

Mooksebaan12
6562 KB Groesbeek
024-3971327
www.dewolfsberg.nl

Hotel Restaurant Rozenhof

Hotel Restaurant Rozenhof

Nijmeegsebaan 114
6564 CK Heilig Landstichting
024-3230359
www.rozenhof.nl

Hotel Restaurant 't Spijker

Hotel Restaurant 't Spijker

Rijksstraatweg 191
6573 CP Beek-Ubbergen
024-6841295
www.hotelspijker.nl

Cafehaus Niederrhein

Cafehaus Niederrhein

Bahnhofstrasse 15
47559 Kranenburg
0049-2826917456
www.cafehaus-niederrhein.de

't Zwaantje

't Zwaantje

Groesbeekseweg 106
6585 KH Mook
024-6961434
www.t-zwaantje.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Aanwezig bij Rozenhof en `t Zwaantje U kunt fietsen huren bij Sanders Tweewielers, gelegen op 2 kilometer afstand van het startpunt van deze route. Gelieve vooraf te reserveren via www.sanderstweewielers.nl. Overnachting: U kunt bij De Wolfsberg, Rozenhof, `t Spijker en `t Zwaantje overnachten Parkeergelegenheid: Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt. Geen honden toegestaan op het terras Station: Op 4 KM afstand van het startpunt bevindt zich station Molenhoek Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag kan deze route niet gefietst te worden. 
- Op dinsdag en woensdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Herberg Restaurant 't Zwaantje omdat Cafehaus Niederrhein dan gesloten is.

Let op
- Op donderdag en vrijdag is Cafehaus Niederrhein geopend vanaf 17:00 uur. Indien u de richtlijnen van Happen en Trappen volgt arriveert u hier echter al eerder. Wij raden u dus aan om tijdens de voorafgaande etappe even de tijd te nemen om de omgeving te bekijken of om even een rustmoment te nemen.
- Op donderdag en vrijdag kan deze route enkel vanaf 11.00 uur gestart worden.

Praktische informatie 2020
- Op 25, 26 en 27 april kan deze route niet gefietst worden.
- Op 22, 23 en 24 augustus kan deze route niet gefietst worden,

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Sanders Tweewielers, gelegen op 2 kilometer afstand van het startpunt van deze route. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u een kijkje nemen op www.sanderstweewielers.nl.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen.  

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route